Ένας απρόβλεπτος παράγοντας;

7/6/20 | 2 | 0 | 194 εμφανίσεις

της Ευμορφίας Δημητρακοπούλου.

Ο θάνατος του George Fulton στην Μιννεάπολη δρομολόγησε το χάος. Όχι δύσκολο, δεδομένων των δυνάμεων που παρεμβαίνουν από το εσωτερικό και από το εξωτερικό των ΗΠΑ εν όψει των προεδρικών εκλογών. Κάποιοι “βολικοί ηλίθιοι” όπως τους έλεγε ο Λένιν επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισμό γιατί πιστεύουν ότι ενεργούν με δική τους πρωτοβουλία.

Πριν από τρία χρόνια στην Μιννεάπολη ένας μαύρος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε μια λευκή γυναίκα. Δεν άνοιξε ρουθούνι. Επειδή η Μινεσσότα είναι ιδιαίτερη περίπτωση, ως εκκολαπτήριο οργανώσεων, επισημαίνεται ότι οι ντόπιοι “ακτιβιστές” διαμαρτυρήθηκαν, γιατί τόλμησαν να στείλουν στην δικαιοσύνη τον αστυνομικό! Το σκεπτικό ήταν ότι γινόταν στόχος επειδή ήταν μαύρος.

Όμως, τώρα οι εξεγερμένοι δεν είναι μόνο μαύροι. Στις ταραχές πρωταγωνιστούν μέλη της Antifa, που ξεκίνησαν τις διαδηλώσεις κατά του Τράμπ μετά τις εκλογές του 2016. Αναρχικοί, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες. Πολιτικός ή βολικός αχταρμάς. Όλα αυτά και κάποια λιγότερο γνωστά γεγονότα προκαλούν προβληματισμό. Στις 12 Μαρτίου στο Maryland, 20 χιλ. από την Ουάσιγκτον, έπεσε νεκρός ο 21χρονος Duncan Lemp, όταν στις 4.30 το πρωί η αστυνομία έλαβε ειδικό ένταλμα επείγουσας σύλληψης του. Ο Lemp αντιστάθηκε και οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν. Η πόρτα του δωματίου του ήταν παγιδευμένη, σε περίπτωση που θα εισέβαλε κάποιος, ώστε να σκοτωθεί. Στο σπίτι βρέθηκαν καραμπίνες και πιστόλια, όχι κάτι ασυνήθιστο στις ΗΠΑ, αλλά απαγορευμένο για τον νεαρό, που είχε παρελθόν. Στο λογαριασμό του στο Instagram, είχε φωτογραφία δύο ατόμων με όπλα υπό τον τίτλο «boogaloo», το οποίο στην αργκό που χρησιμοποιείται από εξτρεμιστές περιγράφει έναν μελλοντικό εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ. Ο Lemp σε λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιούσε το όνομα «YungQuant- Κίνημα Πολιτοφυλακής». Σε ένα φόρουμ με όνομα «My Militia», φέρεται να αναζητούσε μέλη για στρατολόγηση. Ήταν μέλος της παραστρατιωτικής οργάνωσης “Three Percenters”, ιδρυτής της οποίας είναι ο  Michael “Mike” Brian Vanderboegh. Ο Mike κατά δήλωση του ήταν μέλος της οργάνωσης Students for a Democratic Society (SDS), που δρούσε την δεκαετία του ΄60 ως η Νέα Αριστερά και του Socialist Workers Party (SWP), γνωστό ως Κομμουνιστικό κόμμα. Αργότερα έγινε φιλελεύθερος! Πολύ δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στις πολιτικές ομάδες, που εγείρουν ερωτήματα για το ποιος κινεί τα νήματα μιας εξέγερσης, με στόχο να ενοχοποιήσει πρόσωπα και πολιτικές. Οι συμμετέχοντες σε τέτοιες οργανώσεις είναι γείτονες, γνωστοί και αφελείς των τοπικών κοινωνιών, που αγνοούν ότι υπηρετούν εκείνους εναντίον των οποίων διαδηλώνουν.  Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι επαφές του Lemp. Ασχολείτο με την  τεχνολογία blockchain,  την ασφάλεια υπολογιστών και ίδρυσε την AVS, μια εταιρεία δημιουργίας  κρυπτονομισμάτων. Ο φίλος του Tsolmondorj Natsagdorj, μέσω της σελίδος cultu.re καλεί σε ανατροπή της κυβέρνησης.  Έως πρόσφατα ο Lemp δημοσίευε στο Everipedia, που δημιουργήθηκε από αμερικανο-ιρανούς και άλλους, οίτινες ειδικεύονται στα κρυπτονομίσματα και το Bitcoin. Η διασύνδεση  ατόμων, κρατών και συμφερόντων με το Bitcoin είναι απλή.

Μια ιέρεια της αποδόμησης του καπιταλισμού, με ραφιναρισμένο και αναβαθμισμένο τεχνολογικά αριστερό λόγο η Toni Lane Casserly, γνωστή ως «η Ζαν Ντάρκ του blockchain» απεβίωσε στις 14 Απριλίου στο Τέξας, σε ηλικία 29 ετών, λόγω…

Το παιχνίδι παίζεται παράλληλα σε πολλές σκακιέρες και εξελίσσεται επικίνδυνα.

Ευμορφία Δημητρακοπούλου

 

 

 

Category: Διπλωματία

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Χαμένος κόπος ο ορθολογισμός της κυρίας αρθρογράφου .
  Δεν πείθονται οι πολλοί διαδικτυωμένοι με τις αληθείς ,η, ψευδείς πληροφορίες και εικόνες που καταφθάνουν ανά λεπτό στα κινητά-φορητά τηλέφωνά τους και αυτό θα συνεχισθεί μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου ,εκτός αν έπανέλθει ο φθινοπωρινός – γνωστός μας- κορτωνο-ιός και τους κλείσει στα σπίτια τους ,η, έχει και δυσμενέστερες του ανοιξιάτικου ”αδελφού του”συνέπειες.
  Ο τυφλοπόντικας της Ιστορίας δουλεύει ασταμάτητα.

 2. 2
  Απόδημος Έλλην says:

  Σύντομο άρθρο, με ώθησε να ψάξω λίγο το θέμα για να μάθω περισσότερα. Διάβασα άρθρα και είδα κάποια video με ομιλίες της Toni Lane Casserly (TLC). Κοφτερή σαν ξυράφι σκέψη και επεξεργασμένος, ώριμος λογος. Ένας συνεργάτης της συνόψισε τα 10 κυριώτερα πιστεύω της LTC ως εξής:
  1. “The Nation-State is approaching irrelevancy”
  2. “We already live in the world of abundance”…
  3. “Decentralized Government will Arise from Self Sovereign Identity”
  4. “Being called ‘totally crazy’ is my favorite compliment”
  5. “Imagine a world where governments compete for your citizenship”
  6. “We don’t need to strap a rocket ship to a mule”
  7. “If you want to create the future you need to understand the past”
  8. “Blockchains can create community consciousness”
  9. “In order to dream you must first be in the darkness”…
  10. “I know I have found the future”
  (Πηγή: https://medium.com/@luciant/10-lessons-toni-lane-casserly-taught-the-world-345fc24804ee)

  Άσχετα αν και κατά πόσο συμφωνεί κάποιος με τα παραπάνω, έχει ενδιαφέρον ότι η TLC κρίνει ότι το insτitution-centric μοντέλλο διακυβέρνησης, ας το πούμε “City-State ver1.0”, είναι ξεπερασμένο.

  Μια όμως και το μοντέλλο Nation-State είναι Ελληνική εφεύρεση (όπως και η ίδια άλλωστε ομολογεί), η συζήτηση για την εξέλιξή του (θα έπρεπε να) μας αφορά άμεσα. Η Ελλάδα θα μπορούσε να πρωτοστατεί σε αυτού του τύπου τις παγκόσμιες συζητήσεις.

  Ευχαριστώ την αρθογράφο, κ. Ευμορφία Δημητρακοπούλου, για την ενδιαφέρουσα ανάρτηση. Food for thought, τροφή για προβληματισμό.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  4η Ιουλίου σήμερα. Χρόνια Πολλά στους Αμερικανούς για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας τους και τους ευχόμαστε: "Make America great again". Αυτό, όμως, δεν μπορεί να συμβεί όσο συνδιαλέγονται και υποστηρίζουν καθεστώτα, όπως του Ερντογάν και χώρες με τις δομές ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας