Έλεος, τι είναι τούτοι: Το ΑΚΕΛ δεν ήθελε κυπριακό άγημα στην στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου…

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Έντονες συζητήσεις πυροδότησε στο πολιτικό σκηνικό η απουσία της Κύπρου από τη στρατιωτική παρέλαση στην Ελλάδα για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821 και ειδικότερα η μη αποστολή αγήματος από την Εθνική Φρουρά.

Μετά από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τι ακριβώς εισηγήθηκε η ΕΔΕΚ στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για την αποστολή αγήματος και συμμετοχής του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος, κ. Μαρίνος Σιζόπουλος απάντησε:

“Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου από την πλευρά της ΕΔΕΚ είχα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε διαβούλευση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ώστε στην (προ)χθεσινή παρέλαση εορτασμού των διακόσων χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 να συμμετέχει και άγημα της Εθνικής Φρουράς, δεδομένου ότι η Κύπρος είχε ενεργή συμμετοχή στον εθνικόαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων του 1821.

Πρέπει να τονίσω ότι όπως ρωτήθηκα και απάντησα, από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ διαφώνησε με την συγκεκριμένη πρόταση καθώς επίσης και από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους δεν υπήρχε ουσιαστικά ενεργή στήριξη αυτής της πρότασης. Είναι προφανές ότι ήταν θέμα που θα μπορούσε να χειριστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω χρειάζεται να προσθέσω τίποτε άλλο”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η παρουσία του αγήματος θα είχε συμβολικό χαρακτήρα, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε:

“Ακριβώς. Η παρουσία στρατιωτικού αγήματος από την Κύπρο είχε καθαρά συμβολικό στόχο όπως ακριβώς και η παρουσία πολεμικών αεροσκαφών της Γαλλίας ή η συμμετοχή από πλευράς της Μεγάλης Βρετανίας ή ενδεχομένως και η παρουσία φρεγάτας του ρωσικού ναυτικού στο λιμάνι του Πειραιά.

Ήταν καθαρά συμβολικού χαρακτήρα η παρουσία και θεωρούσα ότι ειδικά αυτή την χρονική στιγμή θα έπρεπε να υπάρχει και η επίσημη συμμετοχή της Κύπρου σε αυτούς τους εορτασμούς”.

Σε επικοινωνία του Philenews με το κυπριακόΥπουργείο Άμυνας, αναφέρθηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ αίτημα από πλευράς Ελλάδας για συμμετοχή της Κύπρου στους στρατιωτικούς εορτασμούς, οπότε δεν μπορούσε η Κύπρος να προσκληθεί από μόνη της.

Ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, σε δηλώσεις του στο Philenews, ανέφερε ότι ακόμη και η παραμικρή νύξη να υπήρχε από πλευράς ελληνικής κυβερνήσεως, η Κύπρος ήταν πρόθυμη μετά χαράς να συμμετάσχει στους λαμπρούς στρατιωτικούς εορτασμούς.

Κληθείς να σχολιάσει τους λόγους, για τους οποίους εκτιμά ότι δεν καταγράφηκε σχετικό αίτημα από πλευράς ελληνικής κυβερνήσεως, ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε στους περιορισμούς και στα αυστηρά πρωτόκολλα, που υφίστανται λόγω της πανδημίας, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην εκπροσώπηση της Κύπρου στους εορτασμούς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στους διαξιφισμούς, που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τη σχετική πρόταση της ΕΔΕΚ στο Εθνικό Συμβούλιο για αποστολή αγήματος και τη διαφωνία του ΑΚΕΛ, ο κ. Πετρίδης επιβεβαίωσε τη σχετική διαφωνία που καταγράφηκε στο Εθνικό, ενώ διαβεβαίωσε καταληκτικά ότι δεν υφίσταται οποιοδήποτε θέμα με την ελληνική κυβέρνηση, με την οποία, όπως επεσήμανε, υπάρχει αγαστή συνεργασία.

 • ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΝΔΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΚΕΛ… ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ;

«Έχουμε συζητήσει, να μου επιτρέψετε να μην τα πω δημόσια, είναι ζητήματα τα οποία θα συζητήσουμε με τους αρμόδιους Υπουργούς, να πω ότι χειριστήκαμε κάποια από αυτά και στο παρελθόν σε συνεννόηση με τον τότε Υπ. Εξωτερικών και με τον Υπ. Δικαιοσύνης.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είμαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι δεν αποφασίζω εγώ για τέτοια ζητήματα, ως εκ τούτου ο κ. Σιζόπουλος καλά κάνει να απευθυνθεί στον ΠτΔ, έχω άποψη, την είπα την άποψή μου στη συνεδρίαση και για να είμαι ειλικρινής είχα την εντύπωση ότι ο κάθε ένας στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου μπορεί να δημοσιοποιεί εκείνα τα οποία λέει ο ίδιος.

Έχω πει ότι διαφωνώ, διαφώνησα με την αποστολή αγήματος στις παρελάσεις οι οποίες θα γίνονταν στην Ελλάδα, είμαστε δύο ξεχωριστά κράτη και ιδιαίτερα παραμονές της μετάβασης στη Γενεύη, θεωρώ ότι έπρεπε να το είχαμε διαφυλάξει αυτό το πράγμα»

Έλεος, τι είναι τούτοι: Το ΑΚΕΛ δεν ήθελε κυπριακό άγημα στην στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου…

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. “Σε επικοινωνία του Philenews με το κυπριακόΥπουργείο Άμυνας, αναφέρθηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ αίτημα από πλευράς Ελλάδας για συμμετοχή της Κύπρου στους στρατιωτικούς εορτασμούς, οπότε δεν μπορούσε η Κύπρος να προσκληθεί από μόνη της”

  Για την Αθήνα, η Κύπρος είναι ένα … ξένο κράτος, που προφανώς δεν είχε καμιά δουλειά στους εορτασμούς. Να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας; Κάποτε στην Κύπρο τιμούσαν την 25η Μαρτίου και καλά κάνανε. Δεν ξέρω αν και τι έκαμαν φέτος.

   • Άφερημ, μπρε Φώτη, άφερημ! Στην Λευκωσία κάνουν ακόμη παρέλαση; Κάποτε έκαναν ό,τι κι εδώ. Η 25η Ματίου εορτάζοταν κανονικά, όπως και η 28η Οκτωβρίου, επειδή πολλοί Κύπριοι αδελφοί είχαν έλθει και είχαν πολεμήσει στην Πίνδο. Ειλικρινά λυποπούμαι για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα με τούς απάτριδες που μάς κυβερνούν.

    • Οι Εθνικές επέτειοι γιορτάζονται και ΘΑ γιορτάζονται κάθε χρόνο, όσο θόρυβο και να κάνουν οι Εφιάλτες. Η γνώμη του βουλευτή Λυκίδη δεν θα επικρατήσει, παρά τους απάτριδες και τυχοδιώκτες πολιτικούς!

     • Χαίρομαι που το διαβάζω αυτό, φίλε Φώτη. Μπορεί οι Εφιάλτες τής Αθήνας να ξέχασαν την Κύπρο, όμως εκείνη δεν ξεχνά (και ούτε πρέπει) ότι είναι ΕΛΛΑΔΑ. Οι Εφιάλτες τής Αθήνας θεωρούν γενικώς ότι Ελλάδα είναι ό,τι βρίσκεται μέσα στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

 2. Απάντηση στό ρητορικό ερώτημα,
  δοσμένη αναλυτικά,
  όχι από μένα(HISTORY SPEAKS):

  A nation can survive its fools, and even the ambitious. But
  it cannot survive treason from within.
  An enemy at the gates is less formidable, for he is known and
  carries his banner openly. But
  the traitor moves amongst those within the gate freely,
  his sly whispers rustling through…all the alleys,
  heard in the very halls of government itself.

  For the traitor appears not a traitor;
  he speaks in accents familiar to his victims, and
  he wears their face and their arguments,
  he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men.
  He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night
  to undermine the pillars of the city,
  he infects the body politic so that it can no longer resist.
  A murderer is less to fear.
  The traitor is the plague.

  http://www.subvertednation.net/jew-lists/jewish-expulsions-and-exiles/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,748ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
24,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα