Έκτακτο! Λιβύη: Απόφαση δικαστηρίου ακυρώνει τη συμφωνία θαλάσσιων συνόρων της κυβέρνησης Σαράζ με την Τουρκία

27/1/21 | 0 | 0 | 2,525 εμφανίσεις

Σημαντική εξέλιξη στη Λιβύη – Ακυρώνεται η συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας – Κυβέρνησης ΣαράζΌπως μεταδίδει η ηλεκτρονική εφημερίδα The Address, της Λιβύης, το Εφετείο της Al-Bayda εξέδωσε απόφαση για την ακύρωση των διαταγμάτων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη, τα οποία είναι σχετικά με τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων, αλλά και τη συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε υπέρ της Βουλής των Αντιπροσώπων. Το αίτημα υποβλήθηκε από το Νομικό Τμήμα της Βουλής, υπό τις οδηγίες του Προέδρου της Βουλής, Aqila Saleh, και ζητούσε την ακύρωση των συμφωνιών, γιατί αυτές παραβίαζαν την κυριαρχίαςτης Λιβύης.

Με την αγωγή ζητείται από το Εφετείο να ακυρώσει τα δύο διατάγματα επειγόντως και να ανασταλεί η εφαρμογή τους έως ότου ληφθεί τελική απόφαση για το θέμα, ανέφερε το Νομικό Τμήμα της Βουλής σε δήλωση που εξέδωσε σήμερα Τετάρτη.

infognomonpolitics.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    11/6/21 | (0 σχόλια)
    Αλέξης Παπαχελάς 09.06.2021 • 20:55  Το κυνικό κλισέ λέει πως «το Κυπριακό δεν πουλάει, βάλ’ το πρώτο θέμα και θα βουλιάξεις». Για μένα δεν ήταν ποτέ έτσι. Το πρώτο μου ρεπορτάζ αφορούσε την ανακήρυξη του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους – αποφεύγω να γράψω ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας