Έκκληση Κυπρίων στην Ελλάδα: «Ενισχύστε την άμυνά μας – Στείλτε στρατό στην Κύπρο» – Δεν ανταποκρίνεται η Αθήνα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Αθήνα τους κλείνει την πόρτα για να συζητήσει με τους Τούρκους

Κύπριοι βουλευτές ζητούν βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα. Όμως η Αθήνα δεν απαντάει στις εκκλήσεις τους καθώς δεν θέλει να διαταράξει τη «μοιρασιά» της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα την αποστολή στην Κύπρο «ενισχυμένου σώματος του ελληνικού Στρατού για να δημιουργηθεί αποτρεπτική προοπτική απέναντι σε μια ενδεχόμενη τουρκική επέλαση», ζήτησε ο πρόεδρος του σοσιαλπατριωτικού κόμματος ΕΔΕΚ, και βουλευτής του κυπριακού κοινοβουλίου Μαρίνος Σιζόπουλος.

Υπενθυμίζουμε πως τόσο το γεωτρύπανο Yavuz όσο και το σεισμογραφικό Barbaros βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η εγκατάλειψη της Λευκωσίας από την ελληνική κυβέρνηση είναι πλέον ολοκληρωτική, καθώς η Αθήνα αντιμετωπίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως ένα οποιοδήποτε άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να συμφωνήσει με την Τουρκία για το μοίρασμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στην κυβέρνηση φοβούνται πως μία έμπρακτη υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα απομακρύνει τους Τούρκους από τις διαπραγματεύσεις και θα τους κάνει να βγάλουν πάλι το στόλο στο Αιγαίο.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θέλει να παραδεχτεί με κανέναν τρόπο ότι η κρίση με την Τουρκία έτσι κι αλλιώς στρατικοποιείται από την Άγκυρα και είναι μάταιο ο ίδιος να υποστηρίζει ότι όλα θα πρέπει να λυθούν μόνο με διπλωματικά μέσα.

Ακόμα κι αν λυθούν με διπλωματικά μέσα, η διαπραγμάτευση θα γίνει κάτω από τα τουρκικά όπλα και όλοι αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού.

https://www.pronews.gr/kypros/901311_ekklisi-kyprion-stin-ellada-enishyste-tin-amyna-mas-steilte-strato-stin-kypro-den

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα