Τα ίδια αποτελέσματα ασχέτως εμβολίου Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson

Λαλίστατοι οι ειδικοί της κυβέρνησης μιλούν για μάσκες, μέτρα αλλά ως κορωνίδα έχουν την 4η δόση, η επιστημονική κοινότητα όμως με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνει τη αναποτελεσματικότητα των εμβολίων για τον Covid!

Μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) των ΗΠΑ διαπιστώνει πως η απόκριση αντισωμάτων από το εμβόλιο Covid στις υποπαραλλαγές Omicron μειώνεται σημαντικά με την πάροδο του χρόνου.

Οι ανοσοαποκρίσεις σε αρκετές υποπαραλλαγές της Omicron «μειώθηκαν σημαντικά» μεταξύ «όλων των ομάδων» ατόμων που έλαβαν είτε το εμβόλιο Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson, καθώς και μια αναμνηστική δόση ή συνδυασμούς διαφορετικών εμβολίων.

Τα επίπεδα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων μειώθηκαν έως και πέντε φορές τρεις μήνες μετά τη λήψη του ενισχυτικού εμβολίου, ανέφερε το NIH σε δελτίο τύπου της μελέτης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Όλοι οι συνδυασμοί εμβολίων παρείχαν υψηλά επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων στην αρχική υποκατηγορία Omicron BA.1 που αναφέρθηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2021.

Ωστόσο, όσοι έλαβαν το εμβόλιο και αναμνηστικό Johnson & Johnson είδαν χαμηλά επίπεδα αντισωμάτων στο BA.1, σύμφωνα με το NIH.

Κακή απόδοση

Αλλά όταν οι υποπαραλλαγές BA.2.12.1 της Omicron καθώς και BA.4/BA.5 εμφανίστηκαν νωρίτερα το 2022, όλα τα εμβόλια είχαν κακή απόδοση μετά από τρεις μήνες σε σύγκριση με το στέλεχος BA.1, είπαν οι ερευνητές.

Τα εμβόλια παρείχαν ακόμη λιγότερη προστασία έναντι των υποπαραλλαγών από το προγονικό τους στέλεχος Covid γνωστό ως D614G, βρήκαν.

«Οι υποκατηγορίες Omicron BA.2.12.1 και BA.4/BA.5 ήταν 1,5 και 2,5 φορές λιγότερο επιρρεπείς στην εξουδετέρωση, αντίστοιχα, σε σύγκριση με την υπο- μετάλλαξη BA.1, και 7,5 και 12,4 φορές λιγότερο σε σχέση με την προγονικό στέλεχος D614G», ανέφερε το NIH, σημειώνοντας ότι η υποπαραλλαγή BA.5 είναι επί του παρόντος η κυρίαρχη παραλλαγή σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει ο ιστότοπος Epoch Times.

Οι ερευνητές, οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο Cell Reports Medicine στις 19 Ιουλίου, είπαν ότι χορήγησαν εμβόλια για τον Covid σε ενήλικες που είχαν προηγουμένως λάβει ένα από τα τρία σκευάσματα που ήταν διαθέσιμα εκείνη την εποχή.

Αξιολόγησαν έξι ξεχωριστές ομάδες με περίπου 50 συμμετέχοντες ανά ομάδα εμβολίου που είτε έλαβαν το αρχικό σχήμα εμβολίου και την ίδια αναμνηστική δόση είτε συνδυασμούς.

Μειωμένη ανοσολογική απόκριση

Τελικά, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η «ανοσολογική απόκριση στις υποκατηγορίες Omicron δείχνει μειωμένη ευαισθησία σε αυτές τις ταχέως αναδυόμενες υποπαραλλαγές», σύμφωνα με την έκδοση του NIH.

«Τα δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με μελλοντικές συστάσεις για το χρονοδιάγραμμα εμβολίων, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για ενίσχυση της παραλλαγής του εμβολίου», ανέφερε η μελέτη.

Μεταξύ 29 και 91 ημερών μετά τη λήψη της αναμνηστικής δόσης, τα εξουδετερωτικά αντισώματα σε όλες τις ομάδες μειώθηκαν «2,4 έως 5,3 φορές για το Omicron και όχι περισσότερο από 2,4 φορές για την (προγονική) παραλλαγή D614G», έγραψαν οι ερευνητές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δημοσίευσαν μια μελέτη που διαπίστωσε ότι η αποτελεσματικότητα των αναμνηστικών δόσεων εμβολίων μειώθηκε κάτω από 50% μετά από τέσσερις μήνες έναντι των υποπαραλλαγών του Covid.

Τόσο τα εμβόλια mRNA της Moderna όσο και της Pfizer παρείχαν μόλις 51% προστασία έναντι επειγόντων περιστατικών που συνδέονται με τον Covid καθώς οι παραλλαγές Omicron BA.2 και BA.2.12.1 εξαπλώθηκαν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά από περίπου 150 ημέρες, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειώθηκε στο 12%, ανέφερε η μελέτη.

study_2.JPG

https://www.pronews.gr/ygeia/ekthesi-vomva-tou-amerikanikou-institoutou-ygeias-ta-antisomata-ton-emvolion-covid-gia-tin-omicron-eksasthenoun-dramatika-mesa-se-liges-meres/