Έγινε αποδεκτή ως επίσημη διακρατική συμφωνία στον ΟΗΕ το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για την ΑΟΖ 

2/10/20 | 1 | 0 | 204 εμφανίσεις

Η Αθήνα νομίζει ότι «βρέχει» ενώ την έχουν «φτύσει»

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών μετά από 10 μήνες από την κατάθεσή του, πρωτοκόλλησε απόψε το μνημόνιο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης της Τρίπολης, δηλαδή της ΑΟΖ που οι δύο χώρας υποστηρίζουν ότι έχουν, υφαρπάζοντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Το γεγονός είναι ότι η συμφωνία έχει λάβει την μορφή επίσημου εγγράφου και ενέχει την ισχύ αναγνώρισης από όλα τα μέλη του ΟΗΕ και ειδικά τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας που δεν αντέδρασαν στο Μνημόνιο διαψεύδει την Αθήνα, όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποστήριζε ότι «Δεν θα αναγνωριστεί».

Για να καταπιούν τη νέα νέα διπλωματική ήττα πηγές του ΥΠΕΞ χαρακτηρίζουν «Τυπική και τεχνική την διαδικασία» (σ.σ.!) αλλά η αλήθεια είναι ότι ο διεθνής νόμος, όπως καταγράφεται πλέον στον ΟΗΕ, είναι υπέρ της Τουρκίας! Απίστευτο, αλλά αληθινό.

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είχαν καταδικάσει και οι «27» ευρωπαίοι ηγέτες στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 13 Δεκεμβρίου 2019 αλλά καμία επίπτωση δεν είχε επιφέρει σε διμερές επίπεδο ΕΕ-Τουρκίας κάνοντας απλά μια αναφορά στο ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Το οποίο πλέον δεν μπορούμε να πούμε ότι το παραβιάζει, αφού έγινε αποδεκτό από τον ΟΗΕ. Πλέον, ατυχώς για την Ελλάδα και κυρίως τους Έλληνες, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη η συμφωνία.

Ουδείς από την Αθήνα ενήργησε όταν έπρεπε, όπως έπρεπε στην Λιβύη.

Τα τουρκικά όπλα έφεραν, προκάλεσαν διπλωματικό αποτέλεσμα.

Και όταν τα όπλα προκαλούν αποτέλεσμα, μόνο με όπλα μπορεί να ανατραπεί αυτό το αποτέλεσμα.

Πολύ λίγοι για πολύ μεγάλα παιχνίδια αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά οι Έλληνες ηγέτες…

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/920502_protokollithike-ston-oie-toyrkolivyko-mnimonio-typiki-kai

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Από τον Δεκέμβριο έπρεπε το αθηναϊκο ΥπΕξ να έχει καταθέσει τις δικές του συντεταγμένες στον ΟΗΕ, ώστε να αντικρούσει την παράνομη “συμφωνία”. Βεβαίως, αφού δεν επικυρώθηκε από το λιβυκό κοινοβούλιο, δεν δεσμεύει την Λιβύη, άρα δεν υφίσταται διακρατική συμφωνία. Όμως, η Αθήνα δεν γνώριζε τι θα γίνει, γι αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά το γιατί δεν ενήργησε όπως έπρεπε.

  Όντως, η Αθήνα νομίζει ότι «βρέχει» ενώ την έχουν «φτύσει», ή απλώς ενεργεί βάσει σχεδίου, καταλαβαίνοντας πολύ καλά τι γίνεται;

  Κι όμως, οι τουρκικοί χάρτες, ελλείψει ελληνικών, δημιουργούν τετελεσμένο

  Αποκαθήλωσε τη “σιδηρά κυρία” του υπουργείου ο Δένδιας

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  24/10/20 | (1 σχόλια)
  Χθες διακινήθηκε στο διαδίκτυο ένας κατάλογος βρετανικών πόλεων στις οποίες δήμαρχοι είναι μουσουλμάνοι. Τον αναρτήσαμε και εμείς. Σε μια πρόχειρη δειγματοληπτική έρευνα διαπιστώσαμε πως ισχύει εν μέρει. Σε τρεις πόλεις π.χ. που ψάξαμε στο διαδίκτυο στη μία μουσουλμάνος ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας