Άσκηση στο Αιγαίο και στην ξηρά από Αμερικανούς και Έλληνες- τούρκικο δημοσίευμα

19/1/21 | 0 | 0 | 262 εμφανίσεις

«Αυξάνοντας την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα πρόσθεσε μια νέα κίνηση. Η Ελλάδα είχε προηγουμένως ασκήσεις με τους Αμερικανούς στη Δυτική Θράκη. Οι δύο χώρες πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις αυτή τη φορά στο Αιγαίο Πέλαγος», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Συνεχίζει:

Πραγματοποίησε μια κοινή στρατιωτική επιχείρηση αποβίβασης σε ένα μικρό βραχώδες νησί Μήλος στη διπλή άσκηση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ με το όνομα «Eddie’s Odyssey». Η Ελλάδα δημοσίευσε φωτογραφίες και πληροφορίες από την άσκηση στα μέσα ενημέρωσης.

Ανακοινώθηκε ότι η κοινή άσκηση Ελλάδας και αμερικανικού στρατού πραγματοποιήθηκε στις 12-15 Ιανουαρίου.

Πραγματικά πυρά στα Καράβια

Στο πλαίσιο της κοινής άσκησης, τα ελικόπτερα των δύο χωρών χτύπησαν με πραγματικά πυρά σε στόχους στο πεδίο βολής Καράβια και στη γύρω θάλασσα. Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση πτώσης από τον αέρα στο νησί της Βελοπούλας μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης.

Τα ίδια σενάρια εφαρμόστηκαν στο Αιγαίο Πέλαγος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βράχοι του νησιού Μήλος ήταν ακριβώς όπως τα Ίμια όσον αφορά τη δομή τους.

«Πήγασος» στο Κιλκίς

Στο πλαίσιο της κοινής εκπαίδευσης με την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, μια τακτική στρατιωτική άσκηση που ονομάζεται «Πήγασος» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο χωριό Νέα Σάντα του Κιλκίς κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Sözcü

https://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/2/21 | (4 σχόλια)
    Όταν αγανακτισμένοι από την κακιά μας μοίρα θέλουμε να ρίξουμε τις αιτίες της κακοδαιμονίας μας κάπου, λέμε ότι φταίει το Σύστημα. Το ίδιο όταν βλέπουμε να χειραγωγείται η κοινωνία και η πολιτική ζωή. Τι είναι το Σύστημα; Είναι, μάλλον, ένα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας