Άρχισαν οι εθνικές «εκπτώσεις» στον Έβρο: «Δεν δημιουργούμε εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα» λέει ο Ν.Δένδιας

22/5/20 | 3 | 0 | 762 εμφανίσεις

Σε μία πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο αναφορικά με την κατάληψη ελληνικού εδάφους από Τούρκους στρατοχωροφύλακες, λέγοντας πως «δεν θέλει να δημιουργεί εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα». 

Για την κατάληψη ελληνικού εδάφους από την Τουρκία στον νότιο Εβρο, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού», ευχόμενος «να πάμε σε μια συνεννόηση».

«Δεν μου αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή, όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα», είπε ο κ. Δένδιας.

Σημειώνουμε πως οι Τούρκοι αρνούνται κάθε διαπραγμάτευση για το… ελληνικό έδαφος και έχουν προχωρήσει σε de facto κατάληψη και προσάρτηση.

Συγκεκριμένα στην περιοχή Μελισσοκομείο στο Νότιο Έβρο σε θύλακα ελληνικού εδάφους έχουν στρατοπεδέυσει εδώ και ημέρες άντρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, οι οποίοι αρνούνται να αποχωρήσουν δηλώνοντας πως πρόκειται για τουρκικό έδαφος.

Η περιοχή τον χειμώνα πλημμυρίζει και συνήθως δημιουργείται μια μικρή νησίδα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες που η στάθμη του ποταμού πέφτει εμφανίζεται μια έκταση περίπου             16 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, (και όχι μερικών δεκάδων όπως δήλωσε ο υπουργός).

Ας μας πουν τουλάχιστον για την κυβέρνηση πόσα μέτρα χαμένου ελληνικού εδάφους συνιστούν αιτία ουσιαστικής αντίδρασης στον τουρκικό επεκτατισμό. 

Άραγε αν κάποιος καταπατούσε «μερικά μέτρα» από το σπίτι του κ.Δένδια θα παρέμενε το ίδιο χαλαρός; θα καλούσε τον καταπατητή να φτιάξουν μία επιτροπή και να τα βρουν; 

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/880395_arhisan-oi-ethnikes-ekptoseis-ston-evro-den-dimioyrgoyme-entaseis

Category: Ειδησεις

( 3 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Η πάγια δοσίπυγη “ελληνική” εξωτερική πολιτική. Την διετύπωσε το 1999 ο Γιωργάκης:

  «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας».

  Μετά από τόσους αγώνες και θυσίες για να αποκτήσουμε κράτος (1821), να το επεκτείνομε (1912/13) και να το προστατεύσομε (1940), ειλικρινά δεν μάς άξιζαν αυτοί οι πουλημένοι νάνοι για πολιτικοί. Δυστυχώς, εκμαύλισαν και τον άλλοτε πατριώτη και μαχητικό λαό μας και τον έκαμαν σαν τα μούτρα τους.

 2. 2
  Επισκέπτης says:

  Ιδού το κράτος, που αυτός ο καραγκιόζης αποκαλεί “σύμμαχο”. Έλεος, δεν υπάρχουν άνθρωποι με στοιχειώδη αξιοπρέπεια πια;

 3. 3
  Σ.Α.Ν. says:

  Για όσους ξέρουν από Έβρο αυτές τις κουτοπονηριές τις έκανε κάθε χρόνο η Τουρκία ,όταν πλημμύριζε ο Έβρος ,ή, αποσύρονταν τα νερά και παληά ( 1953-59) τις έκανε και η κομμουνιστική τότε Βουλγαρία στις νησίδες του Τριγώνου του Βορείου Έβρου και είχαμε και αψιμαχίε μέχρι να επανέλθουν τα σύνορα στην χαραχθείσα στον ποταμό Έβρο γραμμή από την Συνθηκη της Λωζάνης ,πλην του χερσαίου τμήματος του Καραγάτς ,(του προκαλύμματος της Αδριανουπόλεως) ,που με την ίδια Συνθήκη-χάριν του Βενιζελικού πολιτικού ρεαλισμού- το χαρίσαμε στην Τουρκία.
  Θα βγουν φωτογραφίες οι ”νικητές” Τούρκοι στρατοχωροφύλακες, θα πάρει και καμιά προαγωγή ο επικεφαλής αξ/κός τους και το θέμα θα λήξει , αλλά έχει γραφεί στο σημειωματάριο του pronews .gr ,που θα μπορούσε για καλύτερες πληροφορίες να έχει και κανένα Εβρίτη ψαρά της περιοχής εκείνης .

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο