Άποψη: Η επίσκεψη Πομπέο και η διαΠόμπευση της Ελλάδας.

5/10/20 | 1 | 0 | 217 εμφανίσεις

του Νίκου Καρατουλιώτη, Υποστρατήγου ε.α.

Στο λόγο του στην Κρήτη και παρουσία του Πρωθυπουργού ο ΥΠ.ΕΞ των ΗΠΑ κ. Πομπέο, μίλησε για ελληνοαμερικανική συνεργασία κατά των δραστηριοτήτων της Ρωσίας και ζήτησε και την συνδρομή της ορθόδοξης εκκλησίας.

Αφού πέτυχε την στρατικοποίηση των λιμένων Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης που συμβάλουν στον γεωπολιτικό στραγγαλισμό της Ρωσίας, τώρα θέλει να μεγαλώσει το υπάρχον χάσμα της ορθόδοξης εκκλησίας (ένεκα αναγνώρισης της Ουκρανικής εκκλησίας από το Πατριαρχείο).

Η απομάκρυνση της Ελλάδας από την Ρωσία η οποία ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται και από την σημερινή, σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Η Ρωσία έχει λόγο στην Μεσόγειο και είναι “ισχυρός γεωπολιτικός παίκτης” στην περιοχή, όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση της Συρίας.

Η συγκεκριμένη φράση μυρίζει αμερικανίλα χειρίστου βαθμού και είναι ανεπίτρεπτο η όποια ελληνική κυβέρνηση να ανέχεται επεμβάσεις τέτοιου είδους.

Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε η σιωπή της αντιπολίτευσης αλλά και όλων των Μ.Μ.Ε (Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης).

Νίκος Καρατουλιώτης Υποστράτηγος Ε.Α

Category: Προτεινόμενα άρθρα

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Γνωρίζουμε όλοι οι Έλληνες ότι από το 1952 είμαστε στην ΑμερικανικοΝΑΤΟική Συμμαχία, ότι από το 1983 δεν έφυγαν οι ”Βάσεις του Θανάτου”, όπως υπέσχετο ο πρώτος δημεγέρτης της Μεταπολιτεύσεως και ενδεχομένως ως εκ της επαγγελματικής ιδιότητός σου να έχεις συμμετάσχει και σε κοινές ΕλληνοΑμερικανικοΝΑΤΟικές στρατιωτικές ασκήσεις και να χαρακτηρίζεις την φράση του Αμερικανού ΥΠΕΞ ,πρώην Στρατηγού ως αμερικανίλα χειρίστου είδους ,είναι ένα πρόβλημα ορθής ερμνηνείας της επικρατούσης εσωτερικής και εξωτερικής καταστάσεως στην Τουρκία και την Ανατολική Μεσόγειο.
  Κριτική ναι ,αλλά όχι διαΠόμπευση της Πατρίδος και της Αμερικής με τα (3)τουλάχιστον εκατομμύρια των ομογενών και την μεγάλη Αρχιεπισκοπή του Οικουμενικού Πατριαρχείου ,την οικουμενικότητα του οποίου στηρίζουν μόνο οι ΗΠΑ.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  24/10/20 | (1 σχόλια)
  Χθες διακινήθηκε στο διαδίκτυο ένας κατάλογος βρετανικών πόλεων στις οποίες δήμαρχοι είναι μουσουλμάνοι. Τον αναρτήσαμε και εμείς. Σε μια πρόχειρη δειγματοληπτική έρευνα διαπιστώσαμε πως ισχύει εν μέρει. Σε τρεις πόλεις π.χ. που ψάξαμε στο διαδίκτυο στη μία μουσουλμάνος ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας