Άνδρες σε «αμόκ» τράκαραν οχήματα στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης και ξυλοκόπησαν οδηγούς – O ένας από τους δράστες ήταν αστυνομικός!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πρωτοφανές περιστατικό βίας – «Μου έκλεισαν τον δρόμο, με ξυλοκόπησαν και με… έκλεψαν»

Ένα περιστατικό που δείχνει για μία ακόμη φορά την κατάπτωση της ελληνικής κοινωνίας και την κατάρρευση της έννομης τάξης, έλαβε χώρα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πριν λίγες μέρες, όπου αστυνομικός όταν ενώ οδηγούσε, με ένα ακόμη άτομο, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, τράκαρε διερχόμενα οχήματα, ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου οδηγούς και μάλιστα σε έναν από αυτούς έκλεψε το κινητό του.

Δυστυχώς το συμβάν αποκτά ιδιαίτερη αρνητική σημασία καθώς ο πρωταγωνιστής είναι κάποιος που θεσμικά θα έπρεπε να τηρεί την τάξη και οι πολίτες να σπεύδουν σε αυτόν για να τους προστατεύει.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 14 Μαρτίου.

Στις 6.25 τα ξημερώματα, δυο αστυνομικοί που βρίσκονταν σε υπηρεσία και ήταν σταματημένοι σε φανάρι επί της Λεωφόρου Αλίμου στη συμβολή με τη Λεωφόρο Ποσειδώνος, είδαν έναν οδηγό έντρομο με αίματα στο πρόσωπο.

Ο τελευταίος τους ενημέρωσε ότι μόλις είχε δεχτεί επίθεση στη λεωφόρο Αλίμου από δυο άτομα που επέβαιναν σε ένα όχημα VW golf.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, ενώ οδηγούσε το φορτηγό του παρατήρησε ότι ένα όχημα έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα να αρχίσει να κορνάρει για να μην συγκρουστούν.

Είδε μάλιστα, προσπερνώντας το, τον οδηγό να έχει το πόδι του εκτός του παραθύρου χωρίς παπούτσι και τότε αντιλήφθηκε πως πιθανότατα να βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών. Στη συνέχεια το όχημα τον προσπέρασε και του έκλεισε τον δρόμο ακινητοποιώντας το φορτηγό.

Από το όχημα αποβιβάστηκαν δυο άντρες, με τον οδηγό να του δηλώνει προκλητικά ότι είναι από την «ασφάλεια».

Τα άτομα αυτά άρχισαν να τον τραβούν προσπαθώντας να τον βγάλουν έξω και τότε δέχτηκε τρεις γροθιές στο πρόσωπο. Για καλή του τύχη στο σημείο άρχισαν να μαζεύονται άλλα οχήματα με αποτέλεσμα οι δράστες να αποχωρήσουν.

Το θύμα στην προσπάθειά του να καλέσει την αστυνομία συνειδητοποίησε ότι του είχαν κλέψει το κινητό και κατευθύνθηκε πεζός προς το φανάρι όπου είδε τους δυο αστυνομικούς.

Σκόρπισαν τον φόβο και τον τρόμο στη Λ. Βουλιαγμένης

Οι δράστες συνέχισαν να σκορπούν τον φόβο και τον τρόμο και περίπου μισή ώρα αργότερα στις 6.50 ενεπλάκησαν σε ακόμη ένα περιστατικό, όπως κατέθεσε στις Αρχές ένας οδηγός που κινούταν με το ΙΧ του, στο οποίο επέβαινε και συνεργάτης του, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης με κατεύθυνση της Γλυφάδα.

Λίγο πριν τη συμβολή με τη λεωφόρο Αλίμου και στο ύψος του μετρό Αλίμου όχημα τύπου VW Golf εισήλθε από αριστερά και απότομα στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας κλείνοντας του την πορεία με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Από το αυτοκίνητο βγήκαν δυο άντρες, ο ένας εκ των οποίων δήλωσε ότι είναι αστυνομικός.

Ο οδηγός, όπως κατήγγειλε, αντιλήφθηκε ότι ο αστυνομικός, λόγω της συμπεριφοράς του, πιθανόν να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, ενώ ο συνοδηγός είχε προκλητική συμπεριφορά.

Φοβούμενος ότι οι δυο άντρες μπορεί να αποχωρούσαν από το σημείο φωτογράφισε με το κινητό του την πινακίδα του οχήματός τους. Τότε, ο αστυνομικός τον χτύπησε με αποτέλεσμα το κινητό να πέσει στο έδαφος και να σπάσει. Στην προσπάθεια του να το πιάσει δέχτηκε ακόμη ένα χτύπημα.

«Φοβήθηκα μην έβγαζε όπλο»

Τα όσα συνέβησαν επιβεβαίωσε με κατάθεσή του και ο συνεπιβάτης του αναφέροντας ότι οι δυο δράστες φώναζαν και κινούνταν επιθετικά ενώ από τη συμπεριφορά τους φαίνονταν σαν να έχουν «κάτι». Ο αστυνομικός μάλιστα τοποθετούσε συνέχεια το χέρι του στην τσέπη του μπουφάν και ο ίδιος φοβήθηκε μην έβγαζε κάποιο όπλο.

Μετά από έρευνα της αστυνομίας εντοπίστηκε το εμπλεκόμενο ΙΧ σταθμευμένο στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθησαν τα δυο άτομα.

Όπως προέκυψε ο ένας εξ’ αυτών, αστυνομικός που υπηρετεί στο ΑΤ Κυψέλης, τελούσε σε διαθεσιμότητα μετά από σύλληψή του τον Ιούλιο του 2022 για συνέργεια σε «αντιποίηση», ενώ και τον Ιούλιο του 2020 συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο συνοδηγός του έχει συλληφθεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία, κλοπές, ληστείες, οδήγηση χωρίς άδεια και παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι δυο τους βρίσκονται αντιμέτωποι, μεταξύ άλλων, για ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη οδήγηση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αντιποίηση.

«Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική», δηλώνει ο δικηγόρος του αστυνομικού

Ο  δικηγόρος του συλληφθέντα αστυνομικού, Νίκος Αλεξανδρής, δηλώνει ότι ο πελάτης τους δεν αποδέχεται τις κατηγορίες.

«Πρόκειται για μία τραγική αλληλουχία γεγονότων, παντελώς άσχετων και ουδόλως συνδεόμενων μεταξύ τους, τα οποία οδήγησαν στην άσκηση ποινική δίωξης εις βάρος του αστυνομικού. Σύντομα θα αποδειχθεί πως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και ασφαλώς ο αστυνομικός δεν έχει διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Ο ίδιος είναι στη διάθεση των διωκτικών Αρχών, αναμένοντας, με βαθύ αίσθημα ευθύνης, την ολοκλήρωση της ανάκρισης και την απαλλαγή του από τις κατηγορίες».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/l-vouliagmenis-andres-se-amok-trakaran-oximata-kai-ksylokopisan-odigous/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα