Άλλο ένα φαραωνικό έργο ετοιμάζει Ερντογάν! Χτίζει Πεντάγωνο μεγαλύτερο από το… αμερικανικό σε σχήμα ημισελήνου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Το «Συγκρότημα της Ερυθράς Ημισελήνου», που τουρκικά ΜΜΕ έσπευσαν ήδη να βαφτίσουν «Τουρκικό Πεντάγωνο», θα στεγάζει το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τα επιτελεία του στρατού ξηράς, της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού.

Το κτίριο σε σχήμα ημισελήνου και αστεριού, που παραπέμπει στα σύμβολα της τουρκικής σημαίας, θα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο αμερικανικό Πεντάγωνο – καθώς θα έχει έκταση 13 εκατ. τ.μ. με τους εσωτερικούς χώρους να φθάνουν τα 890.000 τ.μ. και θα απασχολείται σ’ αυτό προσωπικό 15.000 ατόμων.

«Θα δημιουργήσουμε εδώ ένα κτίριο που θα εμπνέει το φόβο στους εχθρούς μας με τη μεγαλοπρέπειά του και εμπιστοσύνη στους φίλους μας», κόμπασε στη σχετική τελετή ο Ερντογάν.

«Πιστεύω ότι μνημειακού χαρακτήρα κτίρια, όπως το προεδρικό μέγαρο και το πρότζεκτ της “Ερυθράς Ημισελήνου” είναι επίσης σύμβολα του έθνους μας που αποπνέουν ισχύ ενώ εξυπηρετούν και τον θεμελιώδη σκοπό τους», πρόσθεσε.

Η τελετή για το νέο κτιριακό σύμπλεγμα του υπουργείου Άμυνας τη Δευτέρα έγινε ανήμερα της Ημέρας της Νίκης για τον τουρκικό πόλεμο της ανεξαρτησίας πριν από έναν αιώνα. Ο Ερντογάν έκανε μάλιστα παζάρια με τους εργολάβους σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση για να αποσπάσει την υπόσχεσή τους ότι το τουρκικό Πεντάγωνο θα είναι έτοιμο πριν τις προγραμματισμένες για τον Ιούνιο του 2023 προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. Δίπλα στο υπό ανέγερση κτίριο στην Άγκυρα, βρίσκεται και το αρχηγείο των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, της ΜΙΤ.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα