Άλλα έλεγε ο Μάας, άλλα καταλάβαινε ο Τσαβούσογλου; Απειλητικός και άτεγκτος σε τριπλό πακέτο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο γερμανος υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας είπε ότι «οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας έχουν φτάσει σε κρίσιμη καμπή και χρειάζεται απευθείας διάλογος Τουρκίας – Ελλάδας, και να αποτρέψουμε περαιτέρω κλιμάκωση», αλλά ο Τσαβούσογλου έθεσε τριπλό πακέτο (Αιγαίο, μεταναστευτικό, μειονοτικό) και δήλωσε προκλητικά:

«Ας προσέξει το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, αυτούς που το παρασύρουν, γιατί την επόμενη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα -θα κάνουμε αυτό που πρέπει», είπε ο Τούρκος υπουργός παρουσίᾳ του Μάας.

Ο Μάας από πλευράς του, σε έναν παράλληλο μονόλογο, είπε ότι η Γερμανία προσπαθεί να δημιουργήσει «κλίμα συνομιλιών, αλλά για να γίνει αυτό βήμα-βήμα πρέπει να μειωθεί η ένταση. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από το επίπεδο των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ, ούτε η Γερμανία, ούτε η Τουρκία, κανείς στην Ευρώπη» επισήμανε ο Μάας. «Η Γερμάνια είναι έτοιμη να στηρίξει τον ελληνοτουρκικό διάλογο, υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης στην περιοχή. Ας μη ξεγελιόμαστε είναι δύσκολη κατάσταση, αλλά και στην Αθήνα και στην Άγκυρα όλοι θέλουν διάλογο, κανείς δε θέλει στρατιωτική λύση του θέματος. Πρέπει μέσα στην ΕΕ να τεθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για διάλογο» δήλωσε ο γερμανός αξιωματούχος.

Ο Μεβλούτ

«Η Τουρκία δεν θα υπαναχωρήσει, θα υποστηρίξει τα δικαιώματά της» επέμεινε από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θέτοντας θέμα Αιγαίου, τουρκικής μειονότητας και επαναπροώθησης μεταναστών. «Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Κύπρος και Ελλάδα είναι κακομαθημένες από την ΕΕ».

«Η Τουρκία προτρέπει την Ελλάδα να μη θέσει τον εαυτό της σε κίνδυνο χάβοντας το δόλωμα ορισμένων χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα να μην εξαπατάται από χώρες που την πετάνε στο δρόμο του τουρκικού ναυτικού. Μη ρισκάρετε με ασκήσεις, με οποιοδήποτε βήμα, αυτή τη φορά δε θα προκληθεί ατύχημα, την επόμενη φορά θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

«Ποτέ δε θα αφήσουμε την Ελλάδα να ερμηνεύσει το διεθνές δίκαιο. Οι Έλληνες παίρνουν μόνο τις αποφάσεις που τους συμφέρουν» ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων, για να γίνει δίκαιο μοίρασμα, αλλά όχι με τους ελληνικούς όρους» υποστήριξε. «Ο Δένδιας έδειξε το επίπεδο του με τις δηλώσεις που έκανε στην Αθήνα» ισχυρίστηκε.

Άλλα έλεγε ο Μάας, άλλα καταλάβαινε ο Τσαβούσογλου; Απειλητικός και άτεγκτος με τριπλό πακέτο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα