Άγνωστος στην πλειονότητα των Γερμανών ο Βέμπερ: Περισσότερο δημοφιλείς οι υποψήφιοι AfD,SPD

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μόνο το ένα τέταρτο των γερμανών ψηφοφόρων γνωρίζει τον Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημοσκοπήσεων YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA). Σύμφωνα με την έρευνα, το 45% των Γερμανών δηλώνει πως δεν γνωρίζει κανέναν από τους γερμανούς υποψήφιους για τις ευρωεκλογές. Τη μεγαλύτερη αναγνωρισημότητα έχει η νυν υπουργός Δικαιοσύνης Κατερίνα Μπάρλεϊ. Την επικεφαλής του ψηφοδελτίου των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) γνωρίζει το 39% των ερωτηθέντων. Με 35% ακολουθεί ο Γιόργκ Μόιτεν, συνπρόεδρος του ξενοφοβικού και λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Σημαντικότερα θέματα: περιβάλλον και προσφυγικό

Μόλις το 26% δηλώνει ότι γνωρίζει τον πολιτικό του βαυαρέζικου κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος μάλιστα σκοπεύει να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν. Το ίδιο ποσοστό με το κ. Βέμπερ συγκεντρώνει η επικεφαλής των γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), η ΓΓ του κόμματος Νίκολα Μπέρ. Ακολουθεί η κουρδικής καταγωγής Εζλέμ Αλέβ Ντεμιρέλ, επικεφαλής του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke), με 15% ενώ την επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Πρασίνων Σκα Κέλερ γνωρίζει μόλις το 7% των γερμανών ψηφοφόρων.

Οι ερευνητές ρώτησαν επίσης για τη σημασία που αποδίδουν ο ψηφοφόροι στις ευρωεκλογές.

Το 50% δηλώνει πως είναι εξίσου σημαντικές όπως όλες οι άλλες – δημοτικές, περιφερειακές, εθνικές. Το 23% δηλώνει όμως ότι είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση τις άλλες. Αναφορικά με τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το 38% δηλώνει ότι αυτά αφορούν την ευρωπαϊκή πολιτική και το 27% την εσωτερική πολιτική στη Γερμανία. Το σημαντικότερο θέμα των ευρωεκλογών είναι για το 55% των ερωτηθέντων ζητήματα της προστασίας του κλίματος και του περιβάλλοντος, για το 54% το προσφυγικό, για το 28% ο δεξιός λαϊκισμός, για το 17% το Brexit, για το 15% η αμυντική πολιτική και για το 12% η νομοθεσία για το διαδίκτυο.

ΠΗΓΗ: DW- Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

Πηγή: https://hellasjournal.com

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ας ειναι -προς το παρον- μονο το 26% των Γερμανων που γνωριζει τον Βαυαρο υποψηφιο κ. ΒΕΜΠΕΡ -που σημειωτεον ουδεποτε δεχονται τους Βαυαρους οι Γερμανοι των αλλων ομοσπονδων κρατων-,αλλα ειναι βεβαιο πως αυτος θα εκλεγει Προεδρος της Ευρωπαικης Ενωσεως , γιατι ο μεν υποψηφιος των σοσιαλδημοκρατων ”δεν ανιχνευεται” στην δημοσκοπηση , η δε Αριστερα -ντε λινγκε- λαμβανει το 15% και οι επαμφοτεριζοντες Πρασινοι το 7% ,που σημαινει οτι με το περιπου 15% -αν επιβεβαιωθει και πανευρωπαικως θα εκλεξει (100 )περιπου ευρωβουλευτες στος ( 751) , οποτε θα γλυτωσουμε την αλλαγη της Ευρωπαικης Ενωσεως , που επαγγελθηκε απο το 2015 ο κ. Τσιπρας και η παρεα του.
    Σαυτο το ποσοστο -μαλλον- θα κινηθει και η Αριστερα μας στις προσεχεις Εθνικες εκλογες ,για να δειξουμε οτι και εμεις ειμαστε Ευρωπαιστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα