OYΚΡΑΝΙΑ: Το ΝΑΤΟ στο… Σύνταγμα!!!

12/2/19 | 0 | 0 | 322 εμφανίσεις

του Μάνλιο Ντινούτσι

a publication “Ukraine, l’Otan dans la Constitution”

Η Ουκρανία πραγματοποίησε μια πρωτοφανή πράξη: συμπεριέλαβε στο Σύνταγμά της τη δέσμευση να εισέλθει επισήμως στο ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις 7 Φεβρουαρίου, το Κοινοβούλιο του Κιέβου ενέκρινε τις σχετικές τροποποιήσεις στο Σύνταγμα (με 334 ψήφους υπέρ, κατά 35 και 16 απόντες) μετά από πρόταση του Προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, του ολιγάρχη που πλούτισε λεηλατώντας δημόσια περιουσία και ο οποίος είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία.

Το Προοίμιο του Συντάγματος αναφέρει «την αμετάκλητη πορεία της Ουκρανίας προς την ευρωατλαντική ολοκλήρωση». Τα άρθρα 85 και 116 προβλέπουν ότι θεμελιώδες καθήκον του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης είναι να «πετύχει την πλήρη συμμετοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ». Το άρθρο 102 ορίζει ότι “ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είναι ο εγγυητής της στρατηγικής πορείας του κράτους για πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ”.

Η ένταξη στο Σύνταγμα της Ουκρανίας της δέσμευσης για την επίσημη ένταξη στο ΝΑΤΟ συνεπάγεται πολύ σοβαρές συνέπειες.

Στο εσωτερικό μέτωπο, στερεί μ’ αυτή την επιλογή το μέλλον από την Ουκρανία αποκλείοντας όλες τις εναλλακτικές λύσεις και θέτει εκτός νόμου κάθε κόμμα ή άτομο που αντιτίθεται στη «στρατηγική πορεία του κράτους». Ήδη σήμερα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή απαγόρευσε στον Πέτρο Σιμονένκο, ηγέτη του Ουκρανικού ΚΚ, να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου.

Η τιμή της ένταξης στο Σύνταγμα της δέσμευση να εισαχθεί επισήμως η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ ανήκει ειδικότερα στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Aντρίι Παρούμπιι. Πρόκειται για τον συνιδρυτή το 1991 του Εθνικο-σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, στα πρότυπα του Εθνικο- σοσιαλιστικού Κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ, τον ηγέτη των νεοναζιστικών παραστρατιωτικών σχηματισμών, που χρησιμοποιήθηκαν το 2014 στο Πραξικόπημα της πλατείας Μεϊντάν, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ και στη σφαγή της Οδησσού, και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας ο οποίος, με το Τάγμα Αζόφ και άλλες νεοναζιστικές μονάδες, επιτίθεται σε ουκρανούς πολίτες ρωσικής υπηκοότητας στο ανατολικό τμήμα της χώρας και επιδίδεται με τα μπουλούκια του σε άγριες βιαιοπραγίες, λεηλασίες κομματικών γραφείων και πυρπολήσεις με πραγματικό ναζιστικό ύφος.

Σε διεθνές επίπεδο, ας έχουμε υπόψη ότι η Ουκρανία είναι ήδη στην πραγματικότητα στο ΝΑΤΟ, ως χώρα εταίρος: παράδειγμα το Τάγμα Αζόφ, του οποίου το έμβλημα βασίζεται στο ναζιστικό έμβλημα των SS Das Reich, μετατράπηκε σε σύνταγμα ειδικών επιχειρήσεων, εξοπλισμένο με θωρακισμένα οχήματα και εκπαιδευμένο από Αμερικανούς εκπαιδευτές της 173ης Aερομεταφερόμενης Μεραρχίας, που μετέβησαν στην Ουκρανία από τη Βιτσέντζα.

SS Das Reich SS Das Reich

Τάγμα Αζόφ

Καθώς η Ρωσία κατηγορείται από το ΝΑΤΟ ότι προσάρτησε παράνομα την Κριμαία και προβαίνει σε στρατιωτικές ενέργειες κατά της Ουκρανίας, εάν αυτή εισέλθει επισήμως στο ΝΑΤΟ, τα άλλα 30 μέλη της Συμμαχίας, με βάση το άρθρο 5, θα πρέπει να “συμπαρασταθούν στο μέλος ή τα μέλη που δέχονται επίθεση, λαμβάνοντας, μεμονωμένα και σε συμφωνία με τα άλλα μέλη, τα μέτρα που κρίνει αναγκαία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ένοπλης δύναμης”.

Γι’ αυτές τις επικίνδυνες συνέπειες της τροποποίησης του ουκρανικού Συντάγματος – πίσω από την οποίαβρίσκονται σίγουρα οι σχεδιαστές της στρατηγικής των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ – έχει πέσει στην Ευρώπη μια πολιτική και ενημερωτική σιωπή. Συμπεριλαμβανομένου του ιταλικού κοινοβουλίου, το οποίο το 2017 ενέκρινε συμφωνία συνεργασίας με το ουκρανικό Κοινοβούλιο, υπογεγραμμένη από τη Λάουρα Μπολντρίνι και τον Aντριι Παρούμπιι: ενισχύεται έτσι η συνεργασία μεταξύ της Ιταλικής Δημοκρατίας, που γεννήθηκε από την Αντίσταση κατά του ναζισμού – φασισμού, και ένα καθεστώτος που δημιούργησε στην Ουκρανία μια κατάσταση παρόμοια με εκείνη που οδήγησε στην έλευση του φασισμού στην δεκαετία του ’20 και του ναζισμού στη δεκαετία του ’30.

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Πηγή: https://ilmanifesto.it/ucraina-la-nato-nella-costituzione/

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

    19/2/20 | (1 σχόλια)
    Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν φήμες για προετοιμασία ενός νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία κατά του Ερντογάν. Αφορμή αποτέλεσε ανάλυση της Rand Corporation μιας σημαντικής Δεξαμενής Σκέψης των ΗΠΑ, για την κατάσταση του τουρκικού στρατού. Όπως γράφηκε η ανάλυση προοριζόταν ...

Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων
Εφημερίδες


Φωτογραφία της ημέρας