Κατηγορούμενος ο Πρόεδρος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

13/9/19 | 0 | 0 | 158 εμφανίσεις

O πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Richard Ferrand, δεξί χέρι του Μακρόν από την αρχή του μακρονισμού, από χθες το βράδυ είναι κατηγορούμενος από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της πόλης Λίλλης για «ευνοιοκρατία» προς όφελος της συμβίας του.

Αυτό μεταδίδουν και σχολιάζουν τα ΜΜΕ από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη 12-9-2019, διότι πρόκειται για τον 4ο θεσμικό άνθρωπο της γαλλικής δημοκρατίας.

Ο Richard Ferrand, όταν ήταν αρμόδιος της υπηρεσίας «Mutuelles de Bretagne» της περιοχής καταγωγής του, κατηγορείται  ότι ευνόησε την συμβία του, Sandrine Doucen, δικηγόρο, (φωτο του ζεύγους,Mooréa Lahalle, figaro.gr, madame, Le 12 septembre 2019) να καταστεί ιδιοκτήτρια ενός ιδιωτικού ακινήτου, τελικής αξίας 580.000 ευρώ, χάρη στα καταβληθέντα ενοίκια από την δημόσια υπηρεσία Mutuelles de Bretagne, ως ενοικιαστή.

Πηγή : Yann Bouchez , Alexandre Pouchard , Anne Michel , Maxime Vaudano και Jérémie Baruch  . Δημοσιεύθηκε στις 30 Μαϊου 2017 στον ηλεκτρονικό Le Monde. «Στη Μπρεστ, η χρυσή κτηματική συναλλαγή της συντρόφου του Richard Ferrand» (A Brest, l’opération immobilière en or de la compagne de Richard Ferrand).

Ο σάλος που ξέσπασε, για μια γνωστή από το 2017 υπόθεση, θέτει το ερώτημα : «μπορεί να παραμείνει στη θέση του ή όχι ένα τέτοιο θεσμικό άτομο από τι στιγμή που του απαγγέλθηκε μια κατηγορία, αλλά έχει το «τεκμήριο της αθωότητας» μέχρι να καταδικαστεί τελεσίδικα ;

Βούτυρο στη φέτα της γαλλικής αντιπολίτευσης, στήριξη επί του παρόντος από τον Μακρόν.

Η γαλλική κοινή γνώμη ; Θα το δείξουν οι δημοσκοπήσεις των προσεχών ωρών.

 

 

 

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/20 | (8 σχόλια)
    Γενικώς, δεν υπολήπτομαι, ιδιαιτέρως, την ομάδα που διαμορφώνει την πολιτική Μητσοτάκη. Θεωρώ ότι δεν έχει, αποτελεσματικές και ουσιαστικές προτάσεις σε ζητήματα όπως η εξωτερική και αμυντική πολιτική και η μετανάστευση που είναι υπαρξιακού χαρακτήρα για την ελληνική πολιτεία. Τα ...

Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων
Εφημερίδες


Φωτογραφία της ημέρας