Πως η ΝΔ καταργεί τους δημοσιογράφους!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μία νέα επικοινωνιακή τακτική ακολουθεί το τελευταίο διάστημα η Πειραιώς φιλοτεχνώντας (ή μήπως προστατεύοντας), το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας περιττούς τους δημοσιογράφους. Ο πρόεδρος της ΝΔ τους τελευταίους μήνες πραγματοποιεί συνεχώς επισκέψεις και συναντήσεις με στοχευμένα κοινά. Το ενδιαφέρον είναι ότι στις επισκέψεις αυτές ή και σε περιοδείες σε περιοχές της Αττικής όπως πρόσφατα στα Σεπόλια, δεν έχει μαζί του δημοσιογράφους. Οι κινήσεις αποκρύπτονται και οι λειτουργοί του Τύπου ενημερώνονται εκ των υστέρων, αφού οι επισκέψεις και οι περιοδείες έχουν ολοκληρωθεί.

Το γραφείο Τύπου μοιράζει εκ των υστέρων φωτογραφίες και ενίοτε βιντεάκια με στιγμιότυπα από τις επαφές του προέδρου με τους πολίτες, όπως έγινε πρόσφατα με τους καλλιτέχνες όπου παρουσιαστής του ρεπορτάζ της συνάντησης ήταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Η διανομή επιλεγμένων φωτογραφιών δεν είναι καινούργιο στοιχείο, παραδοσιακά οι αρχηγοί έχουν δικούς τους φωτογράφους που μοιράζουν στην συνέχεια φωτογραφίες -αλλά πάντα υπήρχαν και ανεξάρτητοι επαγγελματίες.

Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι τώρα η Πειραιώς, έχοντας αποκλείσει τους δημοσιογράφους από τις επισκέψεις και συναντήσεις του πρόεδρου, στη συνέχεια μοιράζει και το “ρεπορτάζ”. Όχι απλώς τις δηλώσεις του αρχηγού, (όπως είθισται να γίνεται για να διευκολύνονται), αλλά και το τι διεμήφθη κατά τις επισκέψεις, ποιους συνάντησε, τι είπε ο ίδιος αλλά και τι του απάντησαν οι πολίτες. Πρόκειται έτσι για ρεπορτάζ που αναπαράγουν τα φιλικά της ΝΔ Μέσα Ενημέρωσης το οποίο όμως έχει συντάξει εξ ολοκλήρου το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Απρόοπτα και χαριτωμένα

Σε αυτές τις συναντήσεις υπάρχουν πάντα “απρόοπτα και χαριτωμένα στιγμιότυπα” για να προβληθεί το ανθρώπινο προφίλ του προέδρου του κόμματος και πάντα από ανθρώπους που συμφωνούν με τις θέσεις του και καταφέρονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Στον Πειραιά για παράδειγμα αφού πήγε σε πιάτσα ταξί όπου οι ταξιτζήδες τον άκουγαν άφωνοι, στην συνέχεια λέει το “ρεπορτάζ” της Πειραιώς “ο κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε καταστήματα στους εμπορικούς δρόμους του Πειραιά και συνομίλησε με εμπόρους και πολίτες. Ένας φαρμακοποιός διαμαρτυρήθηκε έντονα για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στον κλάδο του και ο κ. Μητσοτάκης δεν απέφυγε ένα αιχμηρό σχόλιο: «Δυστυχώς παλαιότερα οι συνδικαλιστικοί σας εκπρόσωποι σάς είχαν κοροϊδέψει, και ήθελαν να κάνουν όλα τα φαρμακεία εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ», του είπε”.

Κάπως έτσι προκύπτουν τραγελαφικά όπως με τον πωλητή του περιοδικού Σχεδίας που στην συνέχεια διέψευσε το “ρεπορτάζ” ή με τους πολίτες που “αυθόρμητα χαιρετούν τον Κυριάκο”, και στην συνέχεια αποδεικνύονται γνωστοί. Στο “ρεπορτάζ” με τον πωλητή της Σχεδίας πχ αφού έτυχε (όπως πάντα) “θερμής υποδοχής) από πολίτες οι οποίοι του εύχονταν κάθε επιτυχία στις επικείμενες εκλογές”, ο κ. Μητσοτάκης αγοράζει το γνωστό περιοδικό “Σχεδία”. «Το ξέρω Πρόεδρε ότι μας στηρίζετε. Δεν είναι η πρώτη φορά που αγοράζετε τη Σχεδία και μάλιστα από μένα», του είπε ο πωλητής”, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Πειραιώς. Μόνο που στην συνέχεια ο πωλητής, Λεωνίδας Γεωργίου, το διέψευσε δηλώνοντας σε τηλεοπτικό σταθμό»στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας δεν έχω ξαναπουλήσει το περιοδικό»..

Παρομοίως στη συνάντηση με τους διανομείς, οι τελευραίοι φέρονται να λένε στον Κυριάκο Μητσοτάκη θέσεις της ΝΔ, ακόμη και κατά της κυβέρνησης. Γλαφυρό και πάλι το “ρεπορτάζ” της Πειραιώς: “Ένας διανομέας θυμήθηκε μάλιστα ότι όταν η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε μειώσει τον Φ.Π.Α στην εστίαση από 24% σε 13% τότε «αμέσως αυξήθηκαν οι ασφαλισμένοι». Ενώ ένας άλλος επισήμανε πως «αν υπήρχε χαμηλότερη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές, ο επιχειρηματίας δεν θα έχει πρόβλημα να δώσει περισσότερα». Πολλοί συζήτησαν με τον Πρόεδρο και για την πολιτική επικαιρότητα. Ένας μάλιστα εξ αυτών τον ρώτησε ευθέως: «Πρόεδρε πότε θα φύγει ο Τσίπρας;». «Όταν γίνουν εκλογές, απλά δεν ξέρουμε ακόμη πότε ακριβώς θα γίνουν», του απάντησε ο κ. Μητσοτάκης”.

Ενσωματωμένα ΜΜΕ

Το αποκορύφωμα ήταν η συνάντηση με τους καλλιτέχνες όπου δημιουργοί όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Νικολόπουλος, χρησιμοποιούνται σαν ντεκόρ για την παρουσίαση των θέσεων του κ. Μητσοτάκη, ενισχύοντας έκοντες άκοντες και πολλαπλασιάζοντας την εμβέλεια του μηνύματός του. Ο δημιουργός του βίντεο δεν τους δίνει καν δική τους φωνή.

Εν κατακλείδι με τη νέα τακτική της Πειραιώς ακόμη και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του ρεπορτάζ καταργούνται, τόσο οι ίδιοι όσο και τα Μέσα Ενημέρωσης που βασίζονται στο έτοιμο υλικό μετατρέπονται σε ενσωματωμένους στον προπαγανδιστικό μηχανισμό του κόμματος.

Δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την τακτική. Στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου λέει ότι “σε λίγο θα τον βάλλουν σε γυάλινο κλουβί σαν τον Πάπα όταν επισκέπτεται πιστούς” και προσθέτει

για την συνέχεια lpress.gr/politiki/pos-i-nd-katargei-toys-dimosiografoys/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα