Νέα πρόκληση Ακάρ: Η Ελλάδα να αποστρατικοποιήσει τα νησιά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
20|04|2019 | 09:45
Ο Χουλουσί Ακάρ/ Φωτογραφία: AP/ Burhan Ozbilici
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ σε μέσα ενημέρωσης της γείτονος.

Ο Ακάρ υποστήριξε ότι η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμβάσεις και κάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Αποστολάκη, να βρει έναν τρόπο προκειμένου να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ακάρ: Η Τουρκία σέβεται πάντα τις διεθνείς συνθήκες…

«Η στρατικοποίηση των νησιών που θα πρέπει να παραμείνουν μη στρατικοποιημένα είναι ξεκάθαρη παραβίαση των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων. Δεν συνάδει με τις σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας και πρέπει να σταματήσει. Περιμένω να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Από την άλλη πλευρά είναι γνωστό σε όλους ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Ακάρ υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία σέβεται πάντα τις διεθνείς συνθήκες! «Είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Περιμένουμε ανάλογη συμπεριφορά και από όλους τους γείτονές μας», διεμήνυσε.

Αιχμές Ακάρ για τους S-300 της Ελλάδας

Παράλληλα ο Ακάρ ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα προσπαθεί να λύσει με ειρηνικά μέσα και διάλογο τα προβλήματα στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Ενώ πέταξε αιχμές για τις αντιδράσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για την απόκτηση από τη Ρωσία των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 την ώρα που η Ελλάδα διαθέτει S-300. «To σύστημα αεράμυνας S-400 είναι ένα μέτρο για την προστασία της χώρας μας από αεροπορικές και πυραυλικές απειλές. Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα και κάποιοι άλλοι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ διαθέτουν συστήματα αεράμυνας S-300. Σεβόμαστε τις αποφάσεις των χωρών αυτών σ’ αυτό το ζήτημα. Ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Τουρκία εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της στην περιοχή και συνεχίζει να συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη», δήλωσε ο Ακάρ.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/nea-proklisi-akari-ellada-na-apostratikopoiisei-ta-nisia

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα