ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Διαλύουν τα πάντα και ήρθε η σειρά της παιδείας.
Πέρα απο τις κατά καιρούς δηλώσεις προθέσεων του υπουργού παιδείας, οι οποίες προκάλεσαν μέχρι και γέλωτα επιχειρούν με νομοσχέδιο δύο πράγματα, σε βάρος της παιδείας:
-Πρώτον να κερδίσουν ψήφους.
-Δεύτερον να την ελέγξουν.
Προς την κατεύθυνση των ψήφων είναι η δημιουργία Νομικής στην Πάτρα. Η δημιουργία μιας ακόμη Νομικής σχολής όχι, μόνο, ΔΕΝ χρειάζεται (υπάρχει πληθώρα αποφοίτων Νομικών σχολών) αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα στη Νομική Κομοτηνής. Μπορεί να την φέρει στα όρια της διάλυσης.
Σας υπενθυμίζω πως η επιλογή Νομικής στην Κομοτηνή, όταν έγινε όχι μόνο εξυπηρετούσε εκπαιδευτικές ανάγκες, υπαρκτές τότε αλλά συνδεόταν και με το θέμα της Θράκης.
Σας ερωτώ: είναι πολιτική που εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον αυτή που ακολουθεί ο Συριζα;
Το ίδιο γίνεται και με τον κατακερματισμό τμημάτων και σχολών σε διάφορες πόλεις. Είναι πολιτική που εξυπηρετεί την παιδεία και την εκπαίδευση αυτή ή, μπροστά στις ψήφους τσιμέντο να γίνουν όλα;
Και στο θέμα των στρατιωτικών στρατοπέδων η ίδια λογική ακολουθείται. Τα κριτήρια εγκατάστασής τους δεν είναι στρατιωτικά αλλά πως θα βολευτούν τοπάρχες και τοπικές οργανώσεις ώστε να κρατήσουν τους ψηφοφόρους που χρειάζονται.
Προς την κατεύθυνση του ελέγχου των πανεπιστημίων είναι ο νέος τρόπος εκλογής πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων.
Μέχρι και τον τελευταίο νόμο οι πρυτάνεις εκλέγονταν και επέλεγαν τους αντιπρυτάνεις με τους οποίους θα διοικούσαν.
Με το νόμο που φέρνει ο Συριζα, οι πρυτάνεις θα εκλέγονται ξεχωριστά απο τους αντιπρυτάνεις. Σε άλλο ψηφοδέλτιο οι πρυτάνεις και σε άλλο οι αντιπρυτάνεις.
Και σας ρωτώ, πως θα διοικήσει ο πρύτανης ένα πανεπιστήμιο όταν οι αντιπρυτάνεις θα έχουν τη δική τους πολιτική; Πως θα συνεννοείται ο πρύτανης με τους αντιπρυτάνεις;
Ο Συρίζα γνωρίζοντας ότι πρυτάνεις δεν μπορεί να εκλέξει ευελπιστεί στους αντιπρυτάνεις. Μήπως και έτσι ελέγξει τα πανεπιστήμια.
Έχει αυτό καμιά σχέση με τη χρηστή διοίκηση των πανεπιστημίων;
Σκεφτείτε τα και αποφασίστε. Το αν θα υπάρξει η χώρα και πως είναι θέμα όλων μας.

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μηπως θα ηταν οροτιμωτερο αυτην την κραυγη αγωνιας μεχρις απογνωσεως ειδικα για την εκπαιδευση -Παιδεια δεν εχουν οι απαιδευτοι-να την εκαναν σε διακαναλικη διασκεψη τυπου ολοι οι σημερινοι πρυτανεις και αντιπρυτανεις των Πανεπιστημιων,-με αναλογο ”κραξιμο”- για να εμπεδωσουν καλα οι συνελληνες οτι για να διασωθει εκλογικως ο Συριζα με την παρεα του νομοθετει ΚΑΙ για να ανατρεψει το υπαρχον καθεστως της τελευταιας 35ετιας -αντι να το εξευρωπαίσει- ΚΑΙ να ναρκοθετησει την επομενη κυβερνηση , που επαγγελλλεται και πρεπει να το εξευρωπαίσει , για να αναμετρηθουμε οχι με καθεστωτικες πρακτικες , αλλα με τις πρακτικες των ελευθερων Ευρωπαικων Δημοκρατιων , στις οποιες απο το 1981 και κυριως μετα το Μααστριχτ ανηκουμε;;;.
    Ηδη , με αυτες τις νομοθετησεις προετοιμαζεται μετεκλογικως η καθοδος στους δρομους με δυνατες διαμαρτυριες των αριστεροπροοδευτικων ,γιατι θα τους στερουν το βολεμα και την αεργια με το συνθημα του καραγκιοζη ”βοηθεια μας δερνουν”, για να μη ησυχασει λιγο διαστημα ο τοπος , που ειναι στην εκπαιδευση ”επαναστημενος” απο το 1991 , τωρα που διαλυθηκαν τα συνδικατα και οι αγροτικοι συνεταιρισμοι.
    Στεντορειες φωνες απο τις εκπαδευτικες και πνευματικες ηγεσιες απαιτουνται για να ακουσουν οι θεοκουφοι ,κυριως οι γονεις , που θα ”χασουν” τα παιδια τους με την συνολικη υποβαθμιση της δημοσιας εκπαιδευσης , γιατι οσα παιδια προοδευουν και θα προοδευουν θα προερχονται απο την ιδιωτικη εκπαιδευση απο του νηπιαγωγεου μεχρι τα πανεπιστημιου του εξωτερικου, τωρα μαλιστα που στα δημοσια σχολεια θα φοιτουν ξενογλωσσοι μεταναστες , που θα ”φρεναρουν” την οποια προοδο των υπολοιπων .
    Αυτη θα ειναι η πραγματικοτητα ,ειτε μας αρεσει ,ειτε οχι.

  2. “Σας υπενθυμίζω πως η επιλογή Νομικής στην Κομοτηνή, όταν έγινε όχι μόνο εξυπηρετούσε εκπαιδευτικές ανάγκες, υπαρκτές τότε αλλά συνδεόταν και με το θέμα της Θράκης.”

    Μάλιστα. Μου θυμίζει τη φράση “Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης” – για γέλια και για κλάματα.

    Όπως λέμε Υπουργείο Σέφιλντ δηλ lol.

  3. Αμήν και πότε να διαλυθεί!!
    Εάν το καταφέει ΚΑΙ αυτό μεταξύ όλων των σοβαρών μεταρρυθμίσεων που έχει φέρει σε πέρας μέσα σε μόλις τρία χρόνια η σοβαρότερη κυβέρνηση από ιδρύσεως κράτους, όχι μόνο θα έρθω περπατώντας να ψηφίσω από το εξωτερικό, σκέπτομαι πολυ σοβαρά να το κάνω γονατιστός όπως οι βαρειά θεοσεβούμενοι στην Τήνο!!
    Αμήν Γαβρόγλου, χρόνια να μας κόβει ο χάρος και να τα δίνει στην κυβέρνηση, διαλύστε την παιδεία και όλα θα φτιάξουν από μόνα τους μετά..Τραστ μι!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα