Ρώσος διπλωμάτης: «Πετυχαίνουμε σαρωτική νίκη – Διαλύουμε τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ – Η Τουρκία φεύγει»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πρωτοφανές άρθρο δημοσιεύεται σε ρωσικό ΜΜΕ με τίτλο “Ερντογάν, ο άνθρωπος μας στο ΝΑΤΟ”. Το άρθρο που υπογράφει ο πρώην Ρώσος διπλωμάτης και νυν πολιτικός αναλυτής, Vladimir Frolov, έχει προκαλέσει αίσθηση εκτός Μόσχας.

Ο Ρώσος διπλωμάτης μιλά για “sweeping victory” απέναντι στο ΝΑΤΟ! Για πρώτη φορά Ρώσος διπλωμάτης που έχει υπηρετήσει σε καίριες θέσεις και είναι γνωστός για τις σχέσεις του με το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία. Μήπως έχει συμφωνηθεί κάτι που δεν έχει ανακοινωθεί;

Ας δούμε τα κύρια σημεία του:

“Είμαστε πολύ κοντά σε μια σαρωτική νίκη απέναντι στο ΝΑΤΟ, διαλύουμε την νότια πτέρυγα και γι αυτό παίρνουμε και…. 2.5 δισ δολάρια.

Η συμφωνία αυτή έχει φέρει τα πάνω-κάτω στις σχέσεις Άγκυρας και Ουάσινγκτον, τα γεγονότα οδηγούνται στο σημείο που η Τουρκία φεύγει από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

Αυτό θα αναγκάσει την Άγκυρα να στηριχτεί με αυξανόμενο ρυθμό στην συνεργασία με τη Ρωσία για την εθνική της ασφάλεια.

Η Ουάσινγκτον φοβάται μήπως η Ρωσία μπορεί να έχει μυστική απομακρυσμένη πρόσβαση στους S-400 και μπορεί να πάρει τους αλγορίθμους και την ανίχνευση των στόχων του F-35.

Εμείς δεν χρειαζόμαστε να φύγει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ.

Αρκεί να παραμείνει στην Ατλαντική Συμμαχία διαλύοντας την συνοχή πάνω σε διαφορετικές θέσεις σχετικά με τη Ρωσία και την ασφάλεια στην Μαύρη Θάλασσα.

Η Τουρκία είναι ο άνθρωπος μας στο ΝΑΤΟ.

Αυτό το καταφέραμε χωρίς να ρίξουμε ούτε μια σφαίρα.

Χωρίς να μετακινήσουμε ένα άρμα μάχης ή να ενεργοποιήσουμε ένα “τρολ” από το γνωστό “εργοστάσιο”.

Και αντί για νέες κυρώσεις, θα πληρωθούμε κιόλας.

Φυσικά όλα αυτά χάρη στους S-400.

Γιατί όμως ο Ερντογάν διακινδύνευσε τόσα πολλά; Την θέση στο ΝΑΤΟ, τα F-35 με τα 12 δισ που έχει δώσει, την αμυντική του βιομηχανία;

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν λειτούργησε εκδικητικά, με οργή λόγω των αμερικανικών θέσεων στην Συρία και της απόφασης τους να μη του παραδώσουν τον Φ.Γκιουλέν.

Παρόλ’ αυτά, ερχόμενος σε επαφή με τη Ρωσία, δεν υπολόγισε καλά κάποια πράγματα και τώρα η Τουρκία κινδυνεύει με κυρώσεις λόγω των S-400″ καταλήγει.

pronews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα