Τις… ευλογίες του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, φαίνεται πως έχει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως δηλώνει ο ίδιος ο μητροπολίτης Καλαβρύτων.

Μία μέρα μετά τον σάλο που προκάλεσε η συνάντηση των δύο και οι φωτογραφίες τους στα social media του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στη συνέχεια -και μετά την… επίπληξη του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη- αναγκάστηκε να τις «κατεβάσει», ο κ. Αμβρόσιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξαπέλυσε επίθεση στο κυβερνητικό κόμμα… στηρίζοντας τον πρώην υπουργό.

«Άνοιξαν οι Συριζαίοι τα στόματά τους και λένε πάλι ανοησίες […] Ψυχορραγούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμβρόσιος. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, το 2015 είχε στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ τώρα απλώς ασκεί κριτική.

Μιλώντας για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο κ. Αμβρόσιος είπε ότι ήταν ευεργέτης του γηροκομείου, όπου είχαν συναντηθεί, και γι΄ αυτόν τον λόγο πήγε να τον υποδεχτεί. «Τον Κουρουμπλή θα τον στηρίξει η Εκκλησία» συμπλήρωσε με νόημα.

Το θέμα Κουρουμπλή – Aμβρόσιου πήρε διαστάσεις εσωκομματικών… καρφωμάτων, αφού ο κ. Κουρουμπλής, μετά την παραίνεση του Πάνου Σκουρλέτη, εξήγησε μεν, «κάρφωσε» δε τους συντρόφους του, που έσπευσαν να τον συσχετίσουν με τον μητροπολίτη. Αφού πρώτα «κατέβασε» τις φωτογραφίες του με τον Αμβρόσιο, προέβη και σε μία σχεδόν απολογητική ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, τόνιζε: «Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο».

Παρά το οργισμένο τηλεφώνημα του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, ο κ. Κουρουμπλής υπερασπίστηκε την κίνησή του, λέγοντας: «Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τίθεται θέμα αποπομπής του πρώην υπουργού από το ευρωψηφοδέλτιο, αφού το ζήτημα θεωρήθηκε λήξαν μετά και τις εξηγήσεις που δόθηκαν. Οι φωτογραφίες του υποψηφίου ευρωβουλευτή και πρώην υπουργού με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων εξόργισαν κόμμα και στελέχη, αφού ο Αμβρόσιος αφενός έχει επιτεθεί προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα και αφετέρου εκφράζει ακραίες ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις.

europost.gr