X.Aκάρ: «Θα σπάσουμε τα κεφάλια στους Έλληνες αν τολμήσουν να μας πάρουν ένα βότσαλο»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σε μια ακόμα προκλητική δήλωση προχώρησε  ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος απείλησε τους Έλληνες ότι «θα τους σπάσει τα κεφάλια» και ότι δεν θα επιτρέψει να πάρουν από την Τουρκία «ούτε ένα βότσαλο»

Όλα αυτά διαδραματίστηκαν στην τελετή αποφοίτησης 43 νέων πιλότων για την τουρκική Αεροπορία όπου καιπαραβρέθηκε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. 

Είπε πως η Τουρκία σέβεται την εδαφική ακεραιότητα των γειτονικών χωρών αλλά δήλωσε με έμφαση πως: «Η χώρα μας θα αμυνθεί ακόμα και αν πάνε να της πάρουν ένα βότσαλο, είμαστε έτοιμοι να σπάσουμε κεφάλια».

Τονίζοντας πως η Τουρκία είναι υπέρ της φιλίας και καλής γειτονίας, τον διάλογο και τις ειρηνικές συνομιλίες ωστόσο «δεν θα πρέπει να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα διεθνή δικαιώματά μας και τα δικαιώματα που πηγάζουν από διμερής συνθήκες. Έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας σε αυτό για την προστασία των δικαιωμάτων μας και του νόμου αλλά παρά τις καλές μας προθέσεις αν δεν βρούμε ανταπόκριση χωρίς αμφιβολίας θα κάνουμε ότι χρειάζεται. Διαλέγουμε τον διάλογο.

Αναμένουμε διακυβερνητικές συνομιλίες και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα. Θα παρακολουθούμε τα πάντα» όπως αναφέρει το news,gr

Την ίδια στιγμή η Τουρκία μέσω των σταθμών της Σμύρνης και της Αττάλειας εξέδωσε παράνομες NAVTEX. Αυτές της Αττάλειας αφορούν άσκηση με την χρήση πυρών Δευτέρα και Τετάρτη μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου και της Σμύρνης για άσκηση μεταξύ Άη Στράτη και Λήμνου στις 18 Απριλίου.

pronews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα