«Οι μαυροφορεμένοι κουκουλοφόροι έριξαν στο σπιράλ βίας κιτρινογελεκάδες και Μακρόν ;»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του ΑλκηΚαλλιαντζίδη, Οικονομολόγου [email protected] www.kalkis.eu

 

Δεν μπορούν να φανταστούν οι αναγνώστες μου πόσο μοιάζουν οι έλληνες «γνωστοί-άγνωστοι» κουκουλοφόροι της ελληνικής αστυνομίας, που επί δεκαετίες τους παρακολουθούμε παθητικά στους τηλεοπτικούς δέκτες μας να σπάζουν, να ρημάζουν, να καίνε και να πετούν βόμβες μολότοφ στο όνομα της «κοινωνικής δικαιοσύνης», που υποτίθεται υπερασπίζονται για εμάς, με τους γάλλους συντρόφους τους που στα γαλλικά ΜΜΕ αποκαλούνται τα «Black blocs» και που κατάφεραν να ρίξουν σε ένα αδιέξοδο σπιράλ βίας τόσο τους Kιτρινογελεκάδες, όσο και την κυβέρνηση Μακρόν. Το παραπάνω σύνθημά τους, που αναγράφεται στο πανό τους, είναι ενδεικτικό και τα λέει όλα : «Οι Μπροστάρηδες Πρώτοι στην Γκιλοτίνα» ! (Premiers de cordée, premiers guillotinés!). Με άλλα λόγια οι επιτυχημένοι (κατά τον Μακρόν) πρώτοι θα αποκεφαλιστούν στην γκιλοτίνα. Τι δεν καταλάβατε ; «Η αριστεία είναι χολέρα», όπως είπε ο εκ Θεσσαλονίκης στρατηγικός σύμβουλος του πρωθυπουργού μας σε ανύποπτο χρόνο.

Ποιο είναι το αδιέξοδο σπιράλ βίας που διαμόρφωσαν οι γάλλοι Μπαχαλάκηδες ;

Όπως έγραψα στο προηγούμενο άρθρο μου στις Ανιχνεύσεις στις 12-3-2019 https://www.anixneuseis.gr/?p=204024, η συμμετοχή (που έπεσε στις 30.000 περίπου σε ολόκληρη τη Γαλλία) στις εβδομαδιαίες διαδηλώσεις των Κιτρινογελεκάδων βαίνει σταθερά μειούμενη (-8% από τις 13-3-2019), παρά την ακόμα υψηλή συμπάθεια και υποστήριξη 53% που συγκεντρώνουν στην γαλλική κοινή γνώμη, σύμφωνα με τη σχετική μέτρηση της εταιρείας δημοσκοπήσεων Elabe για λογαριασμό της BFM TV. Ακόμα και μια από τους αρχικά πρωταγωνιστές τους, η Ingrid Levavasseur,  πήρε τις αποστάσεις της ανοιχτά σε όλα τα μέσα ενημέρωσης από τους πρώην Συντρόφους της, αποδοκιμάζοντας δίχως «ναι μεν, αλλά» τις επαναληφθείσες βιαιότητες στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι κατά το προηγούμενο Σάββατο. Αναλυτές των κινημάτων θεωρούν ότι όσο η συμμετοχή στις διαδηλώσεις πέφτει, τόσο οι παραμένοντες Κιτρινογελεκάδες θα καπελώνονται από τους μειονεκτούντες οπαδούς των βιαιοτήτων και των καταστροφών για να συνεχίσουν να υπάρχουν, ως κίνημα. Διαφορετικά θα πρέπει να παραδεχτούν την ήττα τους και να το διαλύσουν. Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι προσφορότεροι Συμπράττοντες στην πιο αποτελεσματική βία τους ; Οι Μαυροφόροι κουκουλοφόροι Μπαχαλάκηδες : οι  «Black blocs». Οι οποίοι δρουν, με έναν αξιοζήλευτο επαγγελματισμό βιαιοτήτων, καίγοντας, σπάζοντας και λεηλατώντας (μη συλλαμβανόμενοι διότι «χάνονται μέσα στους διαδηλωτές) τα ισχυρά σύμβολα του Καπιταλισμού, όπως π.χ. : το υποκατάστημα Τράπεζας τύπου «MARFIN» (11 άτομα κόντεψαν να καούν διότι έμεναν στην ίδια οικοδομή στο ισόγειο της οποίας βρισκόταν το υποκατάστημα), το παραπάνω εστιατόριο πολυτελείας Fouquet’s, τα διάφορα διάσημα καταστήματα μόδας των Ηλυσίων αλλά και το εφημεριδοπωλείο μιας βιοπαλαίστριας ως παράπλευρης απώλειας του «αντικαπιταλιστικού αγώνα». Έτσι οι Μαυροφορεμένοι εκδικούνται «επαναστατικά» τον Καπιταλισμό στην πράξη, άσχετα αν την πληρώνουν τελικά με «τεχνική ανεργία» (chômage technique) οι χθεσινοί εργαζόμενοι στις κατεστραμμένες επιχειρήσεις, μέχρι να επιδιορθωθούν, αν επιδιορθωθούν και δεν κλείσουν οριστικά σε βάρος των προλεταρίων. Κι οι

Κιτρινογελεκάδες συνεχίζουν να υπάρχουν, να δρουν ως Παρατηρητές ή και Συμμέτοχοι (συμμετείχαν στις λεηλασίες των κατεστραμμένων καταστημάτων) των βιαιοτήτων και να καυχώνται για την επί 4 μήνες εβδομαδιαία ανυποχώρητη επανάστασή τους. Ήτοι : το ένα χέρι νίβει το άλλο  και τα δυο το πρόσωπο του αδιέξοδου σπιράλ βίας της Γαλλίας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης Μακρόν, και αυτή είναι εγκλωβισμένη στο ίδιο σπιράλ βίας. Γιατί ; Διότι δεν έχει πάρει την απόφαση να απαγορεύσει τελείως τις εβδομαδιαίες διαδηλώσεις των Κιτρινογελεκάδων, κηρύσσοντας τη Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως της εισηγείται και την κατηγορεί για αδράνεια η Δεξιά και Ακροδεξιά αντιπολίτευση. Θέλει να διατηρήσει το συνταγματικό δικαίωμα στις δηλωμένες και αδειοδοτούμενες διαδηλώσεις, ως δημοκρατικό Κράτος. Ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση έναν σχετικό Νόμο ενάντια στους Μπαχαλάκηδες Καταστροφείς (Loi anti-casseurs λέγεται), όμως βρίσκεται ακόμα για έλεγχο συνταγματικότητας στο «Συνταγματικό Συμβούλιο» και δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή. Αλλά τα Σάββατα τρέχουν. Πάμε για το 19ο. Οι τελευταίες βιαιότητες της 16ης Μαρτίου 2019, κατά τις οποίες οι αστυνομικές δυνάμεις στο Παρίσι απέτυχαν παταγωδώς να τις αποτρέψουν, παρόλο ότι τις είχαν προαναγγείλει στα κοινωνικά δίκτυα οι Eric Drouet (δεξιά) και ο Maxime Nicolle (αριστερά), η σκληρή πτέρυγα των Κιτρινογελεκάδων η οποία επιδιώκει, μαζί με τους  Black blocs, την κατάληψη του προεδρικού μεγάρου Elisée και της Εθνοσυνέλευσης Palais Bourbon. Εξ ου και η κυβέρνηση Μακρόν σύρθηκε να χρησιμοποιήσει το επόμενο Σάββατο 23-3-2019 τις ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις Sentinelle , αρμόδιες να φυλάσσουν τα «ευαίσθητα σημεία» της Γαλλίας και να αντιμετωπίζουν την τρομοκρατία. Έτσι, η κυβέρνηση εκτιμάει ότι θα απελευθερώσει αρκετές αστυνομικές δυνάμεις από την «στατική φύλαξη» των «ευαίσθητων σημείων» και θα τις ρίξει, με «την κινητικότητά τους», στην προληπτική αντιμετώπιση των Μπαχαλάκηδων, αν παραστεί ανάγκη. Και τι θα γίνει λένε οι κακεντρεχείς, αν οι διαδηλωτές επιτεθούν τους στρατιώτες Sentinelle, οι οποίοι δεν έχουν ούτε την κατάλληλη εκπαίδευση ενάντια στις διαδηλώσεις, αλλά ούτε και τον κατάλληλο εξοπλισμό ; Ιδού λοιπόν η παγίδευση και της κυβέρνησης Μακρόν στο σπιράλ βίας το οποίο καλά κρατεί επί 18 συνεχείς εβδομάδες !

«Ενσαρκώνοντας τις αρχές των {νέων αναρχικών}, οι μαυροφορεμένοι κουκουλοφόροι Black blocs λειτουργούν χωρίς ιεραρχία. Πρόκειται για ακριβείς ομαδοποιήσεις, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης. Πριν από την διαδήλωση, οι μαυροφορεμένοι δεν υπάρχουν. Μετά το συμβάν, δεν υπάρχουν πια», έγραψε στις 2-5-2018 σε άρθρο του στην εφημερίδα Le journal de dimanche ο καθηγητής του πανεπιστημίου στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ Francis Dupuis-Déri. «Οι μαυροφορεμένοι δεν αντιπροσωπεύουν πάντα ένα ομοιογενές σώμα». Τούτων λεχθέντων, ένα σύνθημα των μαυροφορεμένων λέει : «Ποιοι είμαστε είναι λιγότερο σημαντικό από αυτό που θέλουμε. Και θέλουμε τα πάντα για όλους». Σε αυτήν την ιδεοληπτική φενάκη έχει εγκλωβιστεί η αδιάλλακτη παραπάνω ηγεσία των Κιτρινογελεκάδων.  Εξ ου κι ο εγκλωβισμός της στο σπιράλ βίας το οποίο απορρίπτουν οι νουνεχείς Γάλλοι οι οποίοι, παράλληλα, απαιτούν από τον Μακρόν να βρει λύση και να μετουσιώσει σε εφικτά μέτρα τις προτάσεις που του έκαναν στα πλαίσια του δίμηνου «ευρύ εθνικού διαλόγου».

Διαφορετικά, τόσο ο Μακρόν, όσο και οι Κιτρινογελεκάδες θα βγουν χαμένοι από το σπιράλ βίας.

Μέχρι τώρα κερδισμένοι είναι καθαρά οι Μαυροφορεμένοι Κουκουλοφόροι Black blocs.

 

 

 

 

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα