Παραιτούνται Μεϊμαράκης, Μάρκου, Ασημακοπούλου λόγω «διάταξης Κουντουρά»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ

 

 

 

 

 

 

 

Η τροπολογία Κουντουρά μπορεί να ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής με 148 «ναι», ωστόσο η κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης για το θέμα παραμένει ζεστή, δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές.

Ηδη οι υποψήφιοι της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κατερίνα Μάρκου και Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου δήλωσαν πως δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας και θα παραιτηθούν από βουλευτές προκειμένου να διεκδικήσουν μία θέση στην Ευρωβουλή.

Με αυτόν τον τρόπο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά ουσιαστικά στα όσα ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, πως η τροπολογία δεν ήταν φωτογραφική για την Ελενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη, καθώς με αυτήν ωφελούνται και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Άννα Ασημακοπούλου.

Μεϊμαράκης: Δεν θα κάνω χρήση της διάταξης

Πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στη Βουλή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε  σε συνεργάτες του ότι «κατ επανάληψη έχω μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες και ως εκ τούτου δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο».

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να παραιτηθεί από βουλευτής της ΝΔ και να παραμείνει υποψήφιος ευρωβουλευτής, χωρίς την ασφάλεια της βουλευτικής έδρας.

Παραιτείται και η Ασημακοπούλου

Μετά τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και η γαλάζια βουλευτής Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου εξέφρασε την πρόθεσή της να μην κάνει χρήση της τροπολογίας Κουντουρά, αλλά να παραιτηθεί από βουλευτής.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βουλευτής της ΝΔ αναφέρει «εννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να τη χρησιμοποιείς. Αυτό κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά».

Πέρασε η τροπολογία από τη Βουλή

Στη Βουλή πάντως η τροπολογία Κουντουρά πέρασε με 148 «ναι », 105 οχι και 4 «παρών». Συνολικά 257 βουλευτές ήταν παρόντες στην ψηφοφορία. Ετσι καταργήθηκε το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με την υποψηφιότητα ευρωβουλευτή, ή αλλιώς τροπολογία Κουντουρά, όπως την έχει χαρακτηρίσει η αντιπολίτευση, καθώς από αυτήν θα επωφεληθεί η υπουργός Τουρισμού και ο Σπύρος Δανέλλης, αφού δεν θα αναγκαστούν να παραιτηθούν για να είναι στην ευρωλίστα. Σε αντίθετη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε δύο πρόθυμους βουλευτές, καθώς η κυρία Κουντουρά προέρχεται από τους ΑΝΕΛ και ο κ.Δανέλλης από το Ποτάμι.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χαθηκε και αυτο το ‘ηθικο ”πλεονεκτημα” της ΣυριζοΑριστερας .
    Το πεταξε στον καλαθο ο Δεξιος ,σοβαρος και συνεπης κ. Μειμαρακης και διδαξε οσους δεν θεωρουν τους εαυτους τους ξερολες ,ενω σιγουρα θα στερησει και την εκλογη των υποψηφιων Ευρωβουλευτων κ.κ. Κουντουρα και Δανελλη , για την τροπολογια που χαριν αυτων ψηφιστηκε, με την οποιαν θα συνεχισουν να ειναι βουλευτες και υποψηφιοι ευρωβουλευτες .
    Δεν αποκλειεται μαλιστα και αυτη η Μειμαρικη συνεπεια να λειτουργησει ως καταλυτης για την επισπευση των βουλευτικων εκλογων και την διενεργεια τους εντος του Απριλιου ακομη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα