Αυτή είναι η συμμορία των Αλγερινών «προσφύγων» που είχε «τσακίσει» το κέντρο της Αθήνας (φωτό)

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αυτοί είναι μερικοί από τους αλλοδαπούς «πρόσφυγες» απο την Αλγερία οι οποίοι ανήκαν στην συμμορία μαμούθ των 300 και πλέον ατόμων που είχαν «τσακίσει» το κέντρο της Αθήνας με ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.

Να τονιστεί ότι με τη σύλληψή τους τα συγκεκριμένα άτομα περιορίζονται προσωρινά καθώς σύντομα θα αποφυλακιστούν χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως απέλαση.

Άλλωστε μόλις εχθές ο πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης και η αντιπρόεδρος Τ.Χριστοδουλοπούλου είχαν απαιτήσει την άνευ όρων “ένταξη” και “αφομοίωση” όλων των αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία, ή τέλος πάντων σε όση έχει απομείνει.

Η  ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα και τα στοιχεία 163 κατηγορούμενων όλοι αλλοδαποί για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που έκανε συστηματικά κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, ενώ εμπλεκόταν και σε διακίνηση ναρκωτικών.

Η σπείρα, που εξαρθρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και κυρίως στις περιοχές των Εξαρχείων, Ακροπόλεως, Συντάγματος, Αγίου Παντελεήμονα και Ομόνοιας. Συνολικά έχουν συλληφθεί 138 άτομα, από τα οποία τα 93 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και 45 για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Επιπλέον, πέρα από τους συλληφθέντες, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι 21 αλλοδαποί, που είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές, ενώ αναζητούνται άλλοι 54 αλλοδαποί, ως συνεργοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Συνολικά, τα μέλη της σπείρας- μαμούθ εμπλέκονται σε περισσότερες από 320 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις. Υπενθυμίζεται ότι από την αστυνομία κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, ανάμεσά τους περισσότεροι από 350 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 300 κινητά τηλέφωνα, αλλά και 16.000 ευρώ και 60 συσκευασίες κάνναβης έτοιμες προς διάθεση.

Τα μέλη της σπείρας:

1) (επ) MOUSSOUNI ή ABDURAHMAN (ον) ABDRRAHMANE ή ABDURRAHAMANNE ή MUSUNI ή ABDARAHMANE ή ABDARRAHMANE του AHMED και της HOURRIA ή HURIA ή HOURIA , γεν. 01/01/1981 ή 01/01/1982 στο Ιράκ ή στην Αλγερία ή στη Λιβύη ή στην Τυνησία ή στην Συρία.

2) (επ) ZAKI (ον) FERIS ή FARIAS ή FARIS του RABAN ή RABEH ή RABAH ή REBEH και της FATI Η A ή FAITH ή FATIMA ή FATIMA Η, γεν. 01/01/1991 ή 01/01/1992 στην Αλγερία.

3) (επ) ZEIDI ή ABDUL AZIZ ή BILGANDOOS (ον) FERES ή AHMED ή AHMED ALI ή SAHRAWI του ADI ή ALI και της LIMA ή FATIMA , γεν. 01/01/1988 ή 01/01/1993 στην Αλγερία ή Παλαιστίνη ή Λίβανος.

4) (επ) MOHAMAD ή MOUHAMAD (ον) FARES του ALI και της ZEYNAB ή ZAINEB , γεν. 01/01/1997 στην Αλγερία.

5) (επ) YACINE (ον) KENANI του BOUZID και της LEILA, γεν. 28/11/1987 ή 10/07/1986 στην Αλγερία.

Στο μεταξύ η  αστυνομία συνέλαβε πέντε  μέλη άλλης σπείρας που πραγματοποιούσε ληστείες , όλοι αλλοδαποί  ο αρχηγός της οποίας φαίνεται να είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της μαφίας.

Αυτό φαινόταν και στις τακτικές που ακολουθούσαν, αφού έκαναν διαρκώς μικροεπεμβάσεις ώστε να μην αναγνωρίζονται τα δακτυλικά τους αποτυπώματα!

Η σπείρα είχε αυστηρή δομή με διακριτούς ρόλους, και στην κατοχή της βρέθηκαν όπλα, χιλιάδες ευρώ και πολλά αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, τρείς (3) άνδρες και μία (1) γυναίκα, μέλη της Οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) επιπλέον μέλη της σπείρα

Βασικό χαρακτηριστικό της εγκληματικής ομάδας ήταν η διασπορά της δράσης της σε διαφορές περιοχές της Αττικής καθώς εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις οικιών σε Αθήνα, Πετράλωνα, Νέο Κόσμο, Ταύρο, Καλλιθέα, Πετρούπολη, Πατήσια, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Βύρωνα, Παγκράτι, Σεπόλια και Χαλάνδρι.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν είκοσι οκτώ (28) περιπτώσεις, με τη λεία να υπερβαίνει τις διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ.

Τα μέλη της εν λόγω εγκληματικής ομάδας διέπραταν συστηματικά διαρρήξεις σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τουλάχιστον από διετίας, με λεία που υπερβαίνει τις διακόσιες χιλιάδες 200.000 ευρώ.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

-τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

-το χρηματικό ποσό των 9602,50 ευρώ,

-πλήθος πιστωτικών καρτών,

-μετάλλιο με το έμβλημα των «VOR»,

-38άρι περίστροφο,

-περίστροφο 357 MAGNUM ,

-πιστόλι μάρκας GLOCK 9 mm ,

-πιστόλι μάρκας WALTER 9μμ, τ o o ποίο είχε αφαιρεθεί από οικία αστυνομικού το 2013,

-αλεξίσφαιρο γιλέκο,

-κουκούλα full-face ,

-γεμιστήρες και θήκες όπλων,

-πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,

-πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,

-πλήθος κλειδιών θυρών ασφαλείας,

-εργαλεία κατασκευής κλειδιών,

-πλήθος καρτών SIM και κινητών τηλεφώνων,

-πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών,

-πλήθος δερμάτινων ειδών επώνυμων εταιρειών,

-κάρτες καζίνο και μεταφοράς χρημάτων,

-αποδεικτικά εμβασμάτων στο εξωτερικό και

-αποδεικτικά συναλλαγών με ενεχυροδανειστήρια.

Στο σύνολό τους οι συλληφθέντες, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για συναφή αδικήματα, αλλά φυσικά δεν απελάθηκαν ποτέ, όπως δεν πρόκειται να απελαθούν ούτε και τώρα.
pronews.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “Να τονιστεί ότι με τη σύλληψή τους τα συγκεκριμένα άτομα περιορίζονται προσωρινά καθώς σύντομα θα αποφυλακιστούν χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως απέλαση”

    Ασφαλώς και δεν θ’ απελαθούν, αφού μ’ αυτούς σκοπεύει ο καραγκιόζης, που έχομε για πρωθυπουργό, να λύσει το πρόβλημα τής υπογεννητικότητας.

    «Η ενσωμάτωση ανθρώπων που έρχονται από άλλες χώρες εδώ δεν αποτελεί απειλή, αλλά αποτελεί πλούτο», μάς πληροφορεί. Τούς … ευχαριστούσε, ο ανεκδιήγητος Πάκης, ως ΥπΕσ., που επέλεξαν την χώρα μας… Μετά απορούμε που χώρα και έθνος οδηγούνται στον αφανισμό από τέτοιους ιδεοληπτικούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα