Βρε, την τρομοκράτισσα! Οι αρχές των κατεχομένων συνέλαβαν Κούρδισσα επειδή είχε μέσα στο σπίτι της απαγορευμένο βιβλίο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μια 48χρονη στα κατεχόμενα, η Μπενγκιούλ Γκαργκινσού, μέλος της κεντρικής επιτροπής του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, δηλαδή του κόμματος του Ερχιουρμάν, που είναι και «πρωθυπουργός», και του Ταλάτ, συνελήφθη προχτές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Βρήκαν, λέει, και αποδεικτικά στοιχεία μετά από έφοδο στο σπίτι της. Εντοπίστηκε ένα απαγορευμένο βιβλίο και μια σημαία (με χάρτη του Κουρδιστάν) του κουρδικού λαϊκού κόμματος ΠΚΚ. Την παρουσίασαν στο κατοχικό δικαστήριο και ο «δικαστής» εξέδωσε εναντίον της διάταγμα διήμερης κράτησης. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να γίνει στα κατεχόμενα για να καταλάβουν οι Τουρκοκύπριοι ότι είναι αιχμάλωτοι της Τουρκίας. Αλλά να καταλάβουν και οι Ελληνοκύπριοι ότι αυτό που μας ζητούν με τα περί πολιτικής ισότητας, εκ περιτροπής προεδρίας και τα περί ανεκπλήρωτου ονείρου η αποχώρηση της Τουρκίας είναι να γίνουμε κι εμείς αιχμάλωτοι στον ίδιο βαθμό. Για να έχουμε ισότητα. Να μπαίνει ο Ερντογάν στα σπίτια μας για λόγους ασφαλείας των Τουρκοκυπρίων και να συλλαμβάνει όποιον έχει απαγορευμένο βιβλίο. Ή να συλλαμβάνει όποιον περνά στην τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία επειδή τον έβαλε σε λίστα τρομοκρατών, όπως σήμερα βάζει τους καθηγητές που διώχνει από το Ριζοκάρπασο ή όπως έβαλε τη Fadila Chikhou (δες πιο κάτω). Αυτό που δεν μπορεί να διανοηθεί κανένας Ευρωπαίος πολίτης, ούτε καν εμείς οι Ανατολίτες Ευρωπαίοι, συμβαίνει μέσα στη χώρα μας και το ανέχονται οι Τουρκοκύπριοι Ευρωπαίοι πολίτες (με τις ταυτότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας). Ό,τι υπάρχει στην Τουρκία θα υπάρχει πλέον και στο ψευδοκράτος, είχε πει ο πρώην Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, και αυτό συμβαίνει σήμερα.
Τον περασμένο Δεκέμβρη, μια άλλη γυναίκα, η Fadila Chikhou, υπήκοος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με καταγωγή από τη Συρία, συνελήφθη από το κατοχικό καθεστώς όταν πέρασε από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, διότι συμμετείχε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας των Κούρδων για την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν που είχε γίνει στις ελεύθερες περιοχές. Στην εκδήλωση η Fadila έριξε αφίσα του Ταγίπ Ερντογάν στο έδαφος και την πάτησε, ενώ κρατούσε και αφίσα με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Όταν πέρασε στα κατεχόμενα, η «αστυνομία» είχε και φωτογραφία από την εκδήλωση (που έγινε στις ελεύθερες περιοχές, επαναλαμβάνω) και της την έδειξε. Πέρασε στα μουλωχτά αυτή η ιστορία, μόνο η Αφρίκα ασχολήθηκε στα κατεχόμενα, αλλά κι εμείς οι ελεύθεροι δεν ασχοληθήκαμε και ιδιαίτερα, για να λέμε την αλήθεια. Το γράψαμε, αλλά μετά το ξεχάσαμε. Παρ όλη τη σοβαρότητα του θέματος. Ίσως τέτοια γεγονότα να μας χαλάνε την ουτοπία και δεν θέλουμε να τα βλέπουμε. Όμως, είναι γεγονότα. Όπως δεν πολυασχολούμαστε ή, πάντως, δεν ασχολούμαστε όλοι, με τις απαγορεύσεις βιβλίων που προορίζονται για τους εγκλωβισμένους μαθητές του σχολείου Ριζοκαρπάσου και τις εκδιώξεις εκπαιδευτικών. Δεν υπάρχει λίστα με απαγορευμένα βιβλία στα κατεχόμενα, έλεγε χτες ο Μουσταφά Ακιντζί με αφορμή τη σύλληψη της Μπενγκιούλ Γκαργκινσού. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι κάθε χρόνο απαγορεύονται βιβλία που προορίζονται για τους εγκλωβισμένους. Πέρσι, από αυτά που απαγορεύτηκε ήταν ένα από τα βιβλία της γλώσσας, το οποίο είχε αναφορά στην 25η Μαρτίου και δεν του άρεσε του καθεστώτος.
Όταν αυτές οι απαγορεύσεις αφορούν τους εγκλωβισμένους, δεν τους ενδιαφέρει τους Τουρκοκύπριους, τώρα που αφορούν και στους ίδιους, ελπίζω να ενδιαφερθούν και να ταρακουνηθούν λίγο από το βόλεμα της τουρκικής προστασίας, που νομίζουν ότι απολαμβάνουν. Αλλιώς ας πάψουν κι αυτοί και οι «δικοί μας» φωστήρες να ζητούν όπως μετατρέψουμε όλη την Κύπρο σε τσιφλίκι του Ερντογάν. Διότι αυτό μας ζητούν αν δεν το κατάλαβαν όσοι παραβλέπουν τι κάνει ο Ερντογάν στα κατεχόμενα και εισηγούνται να μην είμαστε τόσο «απορριπτικοί» και να δούμε την Τουρκία ως συνεργάτη και συνεταίρο.

[email protected]

Φιλελεύθερος
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα