Ο καναπές και άλλες ιστορίες… Ζητούν να διδάσκεται η “μακεδονική”!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το «Ουράνιο Τόξο» ξαναχτύπησε. Μια ομάδα που ψάχνει την ψήφο της στις εκλογές, βάλθηκε με την υποστήριξη και των εθνομηδενιστών και αποδομιστών του Συριζα να δημιουργήσει προβλήματα στην χώρα ολόκληρη και όχι, μόνο, στη Βόρειο Ελλάδα.

Το «Ουράνιο Τόξο» ζήτησε με επίσημη επιστολή του,  η οποία βρίσκεται στη διάθεση του ιστολογίου, από τις αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να διδάσκεται η «Μακεδονική» στο Πανεπιστήμιο.

Δεν πιστεύω πως οι σημερινές πανεπιστημιακές αρχές θα δεχθούν κάτι τέτοιο. Ο συσχετισμός στο Πανεπιστήμιο είναι, ακόμη, θετικός προς την ύπαρξή μας ως ελληνικής κοινωνίας.

Κανείς δεν ξέρει, όμως, τι θα γίνει αύριο, μεθαύριο, αν επικρατήσει η τάση Κοτζιά (που υπάρχει στο Πανεπιστήμιο, αν και δεν τον έκαναν δεκτό ως καθηγητή). Και η αποδομητική τάση που περιστρέφεται γύρω από Θεοδωράκη (ναι, ο Θεοδωράκης αρχηγός τάσης στο ΠΑΜΑΚ!) ή το Συριζα.

Ονόματα γνωρίζουμε ένθεν κακείθεν. Όπως και ότι ορισμένοι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τρίβουν τα χέρια τους.

Ελπίζουμε να πρυτανεύσουν ακαδημαϊκά κριτήρια και όχι κομματικά. Να μη γίνουν τα πανεπιστήμια πεδίο προβολής μονοκομματικών ιδεών. Ούτε δεξαμενές σκέψης, κομμάτων, όπως, δυστυχώς, κατήντησε το Πολιτικό Τμήμα ενός άλλου Πανεπιστημίου. Το οποίο, θα πληρώσει αυτή του την προσπάθεια μετάλλαξης, αν δεν τη σταματήσουν νοήμονες καθηγητές του.

Κινητήρια δύναμη όλης αυτής της προσπάθειας μετάλλαξης της ελληνικής κοινωνίας είναι ο Συριζα.

Αρχικά, ένας στενός κύκλος βαράγγων, επικάθησε επι της κεφαλής ενός πολιτικού χώρου που με κόπους διαμορφώθηκε από τη δεκαετία του ’60 μέχρι τις αρχές του ’80.

Ήταν οι κοινωνικές δυνάμεις που εξέφρασε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δυσαρεστημένες από την πολιτική που εφήρμοσαν οι διάδοχοι του Ανδρέα, οι κοινωνικές αυτές δυνάμεις αναζήτησαν άλλη ηγετική ομάδα που θα τις εκπροσωπούσε. Δυστυχώς, έπεσε στα νύχια του Συριζα.

Αφού, λοιπόν, οι συριζαίοι αποδομιστές, πήραν την εξουσία με τη βοήθεια αυτών των κοινωνικών στρωμάτων που, πολιτικά, ανήκαν αλλού, τώρα, νοιώθοντας ότι έχουν εδραιωθεί εφαρμόζουν την αποδομητική τους πολιτική.

Τι σχέση έχει η πολιτική του Συριζα στο σκοπιανό ή τα ελληνοτουρκικά με την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου υποστηρικτές φέρονται οι δυνάμεις που αριθμητικά παρέχουν στο Συριζα τη δυνατότητα να διεκδικεί ρόλο, έστω, και δεύτερου;

Η πολιτική του Συριζα, πλέον, είναι η πολιτική των πιο αποδομητικών και διαλυτικών τάσεων που υπήρχαν στο ΠΑΣΟΚ. Των δυνάμεων που υπονόμευσαν τις προσπάθειες αλλαγής της ελληνικής κοινωνίας. Αυτών που εξέφρασαν ορισμένοι εκ των διαδόχων του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο Συριζα, προσπαθεί να δημιουργήσει μια κοινωνία του είδους της Φάρμας των Ζώων.

Αν δεν υπάρξει κίνημα εναντίον της Φάρμας, ο εφιάλτης θα γίνει πραγματικότητα. Και, τότε, δεν θα μπορεί κανείς να πει ότι δεν γνώριζε.

 

 

 

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ανησυχειτε βασιμως και δικαιως αγαπητες ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ για την αποδοχη ,η, μη του αιτηματος του Ουρανιου Τοξου ,απο το Πανεπιστημιο Μακεδονια της Θεσ/νικης μας ,- ενος ολιγομελους Ουρανιου Τοξου ,που αν δεν ειχε την προτροπη Σκοπιανων του εσωτερικου και της Διασπορας και την αιδημονα σιπωπη της κυβερνωσας Αριστερας μας, δεν θα πολυπραγμονουσε καθημερινως- αλλα αν αυτο συμβει δεν πρεπει να ανησυχουμε περισσοτερο ολοι οι Ελληνες οτι ηγκικεν η ωρα ενος νεου Εθνικου διχασμου , με απροβλεπτες συνεπειες;;;.
    Οποιος εχει αντιρρηση ”ας σηκωσει το χερι του” και ας εκφρασει τον αντιλογο του.

  2. Κατέβαλα αγωνιώδεις προσπάθειες να κατανοήσω το περιεχόμενο του άρθρου. Δεν τα κατάφερα. “Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα”. Η επιτομή της εθνικιστικής ΜΗ σκέψης. Μου φαίνεται δεν πάμε καλά. Μπορεί να φταίει και το κλίμα (αδικαιολογήτως μια βρέχει μια λιάζει).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα