«Δεινόν τους χείρονας των βελτιόνων άρχειν»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

(=φοβερό οι χειρότεροι

να κυβερνούν τους καλύτερους)

 

του Στέλιου Παπαθεμελή*

 

Ο πρωθυπουργός δίνει εξετάσεις, όχι στον Ζάεφ, αλλά στα κοινά τους αφεντικά. Γερμανοί και Αμερικανοί τον έχουν ποτίσει νέφτι και σταματημό δεν έχει. Πηλαλάει. Ο Ζάεφ παραμιλά ολημερίς και ολονυχτίς ότι είναι Μακεδόνας με τη βούλα της Ελλάδος! Ξεμύτησαν και οι αποκαλούμενοι «εθνικά μακεδόνες», μια χούφτα ανθυπολειμμάτων  τού Εμφυλίου, έτοιμοι λένε να διδάξουν στα Ελληνόπουλα της Μίας και Ελληνικής Μακεδονίας τη … «μητρική τους γλώσσα». Φρίξον ήλιε!

Το μεγαλύτερο πανηγύρι για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ γίνεται στην Άγκυρα. Την εφοδιάσαμε με μία ακόμη ψήφο που θα στρέφει ευκαίρως – ακαίρως κατά της Ελλάδος.

Η λαϊκή μας σοφία μάς προειδοποίησε έγκαιρα, πριν πάει ο κ. Τσίπρας στην Άγκυρα:«τούρκον στο σπίτι φίλευε και τη τιμή σου φύλαγε». Και το άλλο εκείνο «τούρκον είδες γρόσια θέλει. Κι άλλον είδες κι άλλα θέλει»! Επισήμως ακούστηκαν ορισμένα μπλα-μπλα «για μείωση της έντασης». Το ερώτημα που αιωρείται: είναι τί συζητήθηκε μεταξύ των δύο πίσω από τις κλειστές πόρτες χωρίς την παρουσία διπλωματών και υπηρεσιακών παραγόντων; Τί είπαν Τσίπρας – Ερντογάν ενώπιος ενωπίω. Και επειδή έχουμε χείριστη εμπειρία από προηγούμενες «διαπραγματεύσεις» εντός και εκτός εισαγωγικών  εν κρυπτώ και παραβύστω γενόμενες θα είμαστε ευτυχείς να μην έχουν επαναληφθεί τα ίδια και τώρα…

Ο σατανικός Ερντογάν είναι επόμενο ότι θα εκμεταλλευτεί τον εν εξάρσει ελλαδικό κατευνασμό αυτού του καιρού. Έσυρε τον δικό μας σε διάλογο με ανοικτή ατζέντα εφ’ όλης της ύλης: Αιγαίο, Θράκη, Καστελόριζο, Κύπρος, κοιτάσματα και ό,τι ήθελε προκύψει…

Διατρέχουμε μέγιστο κίνδυνο εθνικού ακρωτηριασμού.

Ο διάλογος από θέση αδυναμίας δεν αποτελεί λύση στο ζήτημα. Η τουρκική επιθετικότητα(=ανθελληνική βουλιμία), δεν καταστέλλεται με «εφ’ όλης της ύλης» συζητήσεις.

Η κυβέρνηση στη τελευταία φάση του τετραετούς κύκλου της πρέπει να απόσχει από αποφάσεις που θα δεσμεύουν τη χώρα εσαεί. Αυτό είναι έργο της επόμενης κυβέρνησης που ευχόμαστε να μην έχει το εθνομηδενιστικό πρόσημο της απερχόμενης.

Να ξαναθυμίσουμε τη σοφή ρήση του εθνικού μας ιστορικού Κωνσταντίου Παπαρρηγόπουλου: «Το πειστικότερον των εθνικών μας δικαίων επιχείρημα είναι η δύναμις»!

Γνωρίζουμε τη σχέση εξάρτησης με τον ξένο παράγοντα που καλλιέργησε, εκτός ορισμένων θετικών διαλλειμάτων επί πολλά χρόνια το βεβαρημένο πολιτικό μας σύστημα.

Υπό την προϋπόθεση επιλογής μιας φωτισμένης και αποφασισμένης ηγεσίας όλα μπορούν αύριο να αλλάξουν. Ο Καποδίστριας ήταν βέβαιος και εβάσιζε την ελπίδα του α) «εις το ευπροβίβαστον των Ελλήνων» και β) «εις τον κρυπτόν μέγαν πλούτον της χώρας».

Το «ευπροβίβαστον» δεν άλλαξε, ευτυχώς. Και ο «κρυπτός μέγας πλούτος» ελήλυθεν η ώρα να καταστεί φανερός και αξιοποιήσιμος.

Υπέστημεν την «βαβυλώνια αιχμαλωσία» των 3 «κατοχικών» μνημονίων. Κατά μία τίμια εκτίμηση «το ελληνικό χρέος εξετινάχθη στα 345 δισ., οι ελληνικές τράπεζες χρεοκόπησαν, οι άνεργοι έφτασαν τους 1.000.000, οι αυτόχειρες τους 10.000, 450.000 νέοι Έλληνες πήραν την οδό της Εσπερίας να εύρουν δουλειά και κατά 500.000 άτομα εμειώθη ο ελληνικός πληθυσμός – 1.000.000 δυνητικώς – από την υπογεννητικότητα που προκάλεσαν τα τιμωρητικά “μνημόνια“ επί μίαν δεκαετίαν»(Κ. Κόλμερ, «Η γεωπολιτική υπεραξία της Ελλάδος, σ.12).

Ο κ. Τσίπρας είναι άξιος συνεχιστής του εθνομηδενισμού που εισήγαγε και επέβαλε στη χώρα ο κ. Σημίτης. Άλλωστε ο αρχιτέκτων επί Σημίτη και επί Τσίπρα είναι το ίδιο άτομο: ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος (εξ’ ου και οι κατά ΣΤΑΘΗΝ «Λιακοφίληδες», περίπυστη δυάδα του ελλαδικού εθνομηδενισμού).

Τα έργα και τις ημέρες τους τα βίωσε και εξακολουθεί να τα βιώνει ο Ελληνικός Λαός. Στο εκπαιδευτικό και μιντιακό σύστημα κατά κύριον λόγον. Πατεντάτοι Ανάν-ιστές (ευτυχώς στην Κύπρο λόγω Τάσσου δεν τους βγήκε…) υπερασπίζονται μετά μανίας ό,τι υπονομευτικό πατρίδος και πίστεως βρουν μπροστά τους. Εσχάτως έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει με το σκοπιανό (γι’ αυτούς μακεδονικό!) ως θαυμαστές του Ζάεφ και των άλλων … παιδιών! Για την κατάπτυστη συνθηκολόγηση των Πρεσπών μέλι στάζει το στόμα τους.

Όμως ό,τι δεν έπραξε η Ελλάδα απέναντι των Σκοπίων το κάνει η Βουλγαρία. Ιδού η αυστηρή προειδοποίηση του βουλγάρου ΥΕθΑ Κρασιμήρ Καρακατσάνωφ (7.2.19) : «Τα Σκόπια θα πρέπει να εξαλείψουν τις εδαφικές διεκδικήσεις και την παραποίηση της Ιστορίας, αλλά και να σεβαστούν τις συνθήκες που έχουν υπογράψει με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα». Πρόσθεσε δε ότι «μόνον όταν η πραγματική Ιστορία της Μακεδονίας αντικαταστήσει την 70ετή πλαστογραφία στα σχολικά βιβλία, η Βουλγαρία θα είναι πεπεισμένη ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση».

Οι Βούλγαροι γνωρίζουν και ζυγίζουν αναλόγως πως και στα σύνορα Σκοπίων με Κοσσυφοπέδιο   λειτουργεί το Bondsteel, δηλαδή η μεγαλύτερη παγκοσμίως αμερικανική βάση σε έκταση 4.000 στρεμμάτων. 300 νεόδμητα κτίρια στεγάζουν τους στρατώνες και τις υπηρεσίες, όπου προορίζεται η μετεγκατάσταση των πυρηνικών τού Ιντσιρλίκ.

Στο μεταξύ εν όψει εκλογών απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες ελληνοποίησης αλλοδαπών. Υπολογίζεται ότι σε χρόνο ρεκόρ θα «ελληνοποιηθούν» 250.000, κατά κανόνα αφροασιάτες μουσουλμάνοι με διαδικασία fast track.

Ας όψεται ο Ισοκράτης που έθετε ως όρον «μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας μετέχοντας»(Πανηγυρικός ).

Και επειδή περί Ισοκράτους ο λόγος να κλείσουμε με ορισμένες αθάνατες υποθήκες από τον Πανηγυρικό του.

α.      «Δεινόν τους χείρονας των βελτιόνων άρχειν και τους ανοητοτέρους τοις φρονιμοτέροις προστάττειν»(=Φοβερό να εξουσιάζουν οι χειρότεροι τους καλύτερους και να διατάζουν οι ανόητοι τους μυαλομένους).

β.      «Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσι»(=Το ήθος όλων των πολιτών γίνεται όμοιο με το ήθος των αρχόντων τους).

 

 

 

 

 

 

 

*Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

    Email: [email protected], [email protected]

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα