Χάνει παντού ο ΣΥΡΙΖΑ: Διασύρονται στις δημοσκοπήσεις Ηλιόπουλος, Νοτοπούλου, Δούρου & Μπελαβίλας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Bαρύ κλίμα επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των δημοτικών εκλογών. Οι τρεις υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τους δήμους Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, δεν ηττώνται απλά αλλά καταγράφουν ποσοστά συντριβής σε σημείο που να αμφισβητείται ακόμη και η είσοδός τους στο β’ γύρο των εκλογών.

Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα, Κατερίνα Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη και ο Νίκος Μπελαβίλας στον Πειραιά έχουν απογοητεύσει το Μαξίμου και την Κουμουνδούρου που τους επέλεξε ως… άχαστους. 

Πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, φοβούνται ότι σε συνδυασμό με τις ευρωεκλογές και μια πιθανή μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργηθεί ένα σκηνικό απόλυτης κατάρρευσης του κυβερνώντος κόμματος, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές. Και ξέρουν ότι από τη στιγμή που οι πολίτες βλέπουν ένα κόμμα να ηττάται πηγαίνουν με το ρεύμα του νικητή.

Και αυτό το συναίσθημα της ήττας έρχονται να ενισχύσουν και οι πληροφορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει και όλες τις μεγάλες περιφέρειες της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και μεγάλους δήμους όπως της Πάτρας, του Αγρινίου, του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων.

Χάνουν παντού

Αναφορικά με τους τρεις μεγάλους δήμους είναι χαρακτηριστικό ότι ο συμπαθής κατά τα άλλα, όμως άκρως κομματικός, Νάσος Ηλιόπουλος, με το ζόρι συγκεντρώνει στις μετρήσεις 10%..

Τον Ηλιόπουλο δεν τον γνωρίζει ο κόσμος, δεν έχει ερείσματα στη βάση ενώ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτεύουσα δεν τον «παίρνουν από το χέρι» γειτονιά – γειτονιά για να τον αναδείξουν.

Στον Πειραιά οι μετρήσεις δείχνουν συντριπτική διαφορά του Γιάννη Μώραλη από τους αντιπάλους τους με τον Νίκο Μπελαβίλα, άλλη κομματική υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, να μην μπαίνει ούτε στον β΄ γύρο.

Όσο για τη Θεσσαλονίκης ο στηριζόμενος από τη ΝΔ Νίκος Ταχιάος ξεπερνά το 21% και ακολουθεί η Κατερίνα Νοτοπούλου με 11% ενώ απειλείται από τον Σπύρο Βούγια που ανεβαίνει συνεχώς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και νεαρή στην ηλικία η Νοτοπούλου δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά στην ομάδα 17-44, ενδεχομένως γιατί υφίσταται τη φθορά του κυβερνώντος κόμματος και το γεγονός ότι και η ίδια ήταν μέχρι πρότινος υπουργός.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί (και στην εξίσωση μπαίνει και η Ρένα Δούρου που ηττάται κατά κράτος από τον Γιώργο Πατούλη) προβληματίζει γιατί αποτελεί και δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά.

Στο Μαξίμου φοβούνται ότι οι επίσημοι υποψήφιοι θα τιμωρηθούν για την κυβερνητική πολιτική και ταυτόχρονα το κλίμα ήττας θα διαχυθεί σε όλη την κοινωνία με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να σηκώσει κεφάλι το κόμμα στις επόμενες δημοσκοπήσεις και να παγιωθεί η διαφορά με τη ΝΔ.

Δημοσκόπηση – φωτιά: Γιατί το «Μακεδονικό» διαλύει ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ

Με 13 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Σε δημοσκόπηση της Marc  η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 31,2% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει μόλις το 18,1% της προτίμησης των ερωτηθέντων. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,8%, το ΚΙΝΑΛ με 5,6% και το ΚΚΕ με 4,7%.

Εν συνεχεία έπονται τα κόμματα – βάσει της δημοσκόπησης- δεν εισέρχονται στη Βουλή και τα οποία είναι: η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, η Ελληνική Λύση με 2% και το Ποτάμι με 1,7%. Ακολουθεί η Λαϊκή Ενότητα με 1,7%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν 1,1%.

«Άλλο κόμμα» επιλέγει το 2%, με το ποσοστό των λευκών/άκυρων να είναι στο 2,9%, «δεν θα ψηφίσω» υποστηρίζει το 4,4%, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό, 15,3%, δηλώνει «αναποφάσιστο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μήνα πριν, σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τα αποτελέσματα ήταν:

Η Νέα Δημοκρατία είχε 32%, ποσοστό που όπως σημειώνεται, της έδινε αυτοδυναμία με 158 έδρες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,1%, κρατώντας μεγάλο μέρος των δυνάμεών του. Δηλαδή η διαφορά ήταν κάτω και από τις 9 μονάδες, συγκεκριμένα στις 8,9 μονάδες. Η διαφορά αυξήθηκε σε ένα μήνα πάνω από τέσσερις μονάδες κι όχι γιατί «απογειώθηκε» η ΝΔ. Το αντίθετο χάνει περίπου μία μονάδα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε χάνοντας πέντε μονάδες.

Πέντε κόμματα

Σε κάθε περίπτωση τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τη νέα δημοσκόπηση είναι:

-Η ΝΔ είναι πολύ κοντά στην αυτοδυναμία και ανοίγει την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

-Οδηγούμαστε σε πεντακομματική Βουλή και οι μόνοι που μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να μπουν στη Βουλή είναι το κόμμα του Β. Λεβέντη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

-Και τέλος, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το Μακεδονικό προκαλεί σοβαρούς κλυδωνισμούς στο κυβερνών κόμμα αλλά και στους Ανεξάρτητους Ελληνες που ουσιαστικά εξαφανίζονται. Οπως εξαφανίζεται και το Ποτάμι.

pronews.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα