Τσίπρας από Μόναχο: Εγώ και ο Ζόραν Ζάεφ γράφουμε ιστορία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Η ιστορία δεν γράφεται από αυτούς που κωλυσιεργούν και φοβούνται»

Στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή ομιλία του στην καθιερωμένη ετήσια και για φέτος 55η Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

Από το βήμα της σημαντικότερης διεθνούς διάσκεψης για θέματα παγκόσμιας και περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας, η οποία και διεξάγεται από τη δεκαετία του ’60, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η ενίσχυση της εθνικής ρητορείας και του εθνικισμού ως απάντηση σε παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις, είναι σαν να σπρώχνουμε τον τροχό της ιστορίας προς τα πίσω».

«Αυτή η θέση είναι επικίνδυνη, καταστροφική και «βόμβα» στα θεμέλια της ευρωπαϊκής συνοχής», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα, η χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και που οι ρίζες του δυτικού πολιτισμού αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά, δεν θα συμμορφωθεί με τη τάση που επιδιώκει την υπονόμευση της ίδιας της βάσης της Δημοκρατίας και του δυτικού πολιτισμού», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

tsi1

Ο πρωθυπουργός, μίλησε και για την Τουρκία, τονίζοντας: «Η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην μεταπολεμική ιστορία της Ευρώπης.. Λειτουργήσαμε πέρα από τα στερεότυπα της κοινής μας γνώμης. Ήμουν ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφτηκε την Τουρκία τρεις φόρες μέσα σε έξι μήνες. Η Ελλάδα επέμεινε σε λύσεις με την Τουρκία στο πλαίσιο της προστασίας του διεθνούς νόμου. Φτάσαμε πολύ κοντά στο να επιλύσουμε το Κυπριακό και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς μία δίκαιη λύση».

tsi4
tsi3

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Θέσαμε τέλος σε μια μακροχρόνια διαφωνία 30 χρόνων με τη Βόρεια Μακεδονία μέσα από μια πολύ δύσκολη στην υλοποίηση της Συμφωνία, τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για το που μπορεί να οδηγήσει ο εθνικισμός και ο απομονωτισμός».

tsi2

«Ξεπεράσαμε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις, σκληρή δουλειά και εποικοδομητικούς συμβιβασμούς, πάντα μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», τόνισε ο κ.Τσίπρας.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών, είπε, είναι ότι καλύτερο για τις δύο χώρες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και την Ευρώπη».

«Όλοι αναγννωριζουμε ότι οι αλλαγές γίνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό.. Πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτές τις αλλαγές. Η ιστορία δεν γράφεται από αυτούς που κωλυσιεργούνκαι τρέμουν τις αλλαγές. Η ιστορία, αντιθέτως, γράφεται από εκείνους που τολμούν να επιφέρουν αλλαγές και να σταθούν, παρά τις αντιδράσεις, στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Η ιστορία γραφεται από εκείνους που έχου το κουράγιο και την τόλμη».

«Είμαι πεπεισμένος ότι εγώ και ο Ζόραν βρισκόμαστε σ’ αυτή την πλευρά της ιστορίας», κατέληξε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Τσίπρας από Μόναχο: Εγώ και ο Ζόραν Ζάεφ γράφουμε ιστορία

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Prime Minister GR

@PrimeministerGR

Συνάντηση στο Μόναχο με Ομάδα Αμερικανών Γερουσιαστών, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια.

108 people are talking about this

Prime Minister GR

@PrimeministerGR

Η πρόοδος έρχεται μέσω της συλλογικής προσπάθειας, του διαλόγου και της συνεργασίας. Ομιλία στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. https://www.youtube.com/watch?v=R4kZ8y4lgxE 

33 people are talking about this
protothema.gr
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πως να θαυμασεις εστω δυο μικρους ηγετες για μια Εθνικη Συμφωνια συναλλαγης, οταν αμφοτεροι ”εφτυσαν” ως γνησιοι αντιδημοκρατες τους λαους τους , αφου ο μεν μικρος κ. Ζαεφ δεν υπελογισε το 64% , που δεν ψηφισε στο δημοψηφισμα την Συμφωνια -παρ΄’οτι παρουσιασθηκε χρυσωμενη ως εισοδος σε ΝΑΤΟ και Ευρωπσαικη Ενωση-, ενω ο μικροτερος κ. Τσιπρας , ουτε δημοψηφιασμα ,ουτε εκλογες εκανε προ της υπογραφης της Συμφωνιας,η, εστω προ της κυρωσεως ,ενω και εξασφαλισαν αμφοτεροι -και οι δυο, για να θυμηθουμε μια φραση σχολικη- επιληψιμες πλειοψηφιες κατα τις κυρωσεις της Συμφωνιας .
    Τωρα πως τους θαυμαζουν και τους βραβευουν οι δημοκρατες Γερμανοι -ουδεποτε υπηρξαν Ναζι θα λενε πια οι Συριζαιοι- και εν προκειμενω οι Βαυαρεζοι , που εχουν απο την ιδρυση της Ομοσπονδιακης Γερμανιας Δεξια κυβερνηση – ειναι το προβλημα του τετραγωνισμου του κυκλου, που επειδη ειναι αλυτο ανα τους αιωνες το μυαλο και των καλοπιστων ακομη παει στο γνωστο μας ”τα καλα και συμφεροντα τη Γερμανια και τοις αλλοις ”φιλελληνοις” συμμαχοις ημων ( του Κυριου δεηθωμεν).
    Οσο για την Συμφωνια , για την οποια καμαρωνουν οι νεανιες κ.κ. Τσιπρας και Ζαεφ ας θυμηθουμε την λαικη μας παροιμια ”πισω εχει η αχλαδα την ουρα” και το αρχαιο ρητο ”μηδενα προ του τελους μακαριζε”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα