Η ΕΕ εξέδωσε χάρτη που δείχνει (σωστά) την ελληνική ΑΟΖ: Λίγες ημέρες μετά την «διχοτομημένη» Τουρκία του Μ.Πομπέο

12/2/19 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 298 εμφανίσεις

Για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε χάρτη στον οποίο όρισε την δική μας ΑΟΖ έτσι όπως ορίζεται με βάση τη σύμβαση του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας.


Μετά από τον χάρτη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μ.Πομπέο, που παρουσίαζε την Τουρκία διχοτομημένη, έρχεται κι αυτός ο χάρτης προφανώς για ψυχολογικούς λόγους για να αποστείλει κάποιο μήνυμα δυσαρέσκειας στην Άγκυρα και για να της υπενθυμίσει ότι «τίποτα δεν κρατάει για πάντα» και οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν.

Βέβαια εκτίμησή μας είναι ότι αυτά προς ώρας είναι περισσότερο λεκτικές προειδοποιήσεις αλλά είναι γεγονός ότι ΗΠΑ και ΕΕ έχουν έρθει πλέον σε πολύ δύσκολη θέση από τον Ρ.Τ.Ερντογάν και είτε θα αναγκαστούν να δείχνουν αδύναμες μπροστά του είτε όντως να προβούν σε ενέργειες που θα επιφέρουν ρήξη.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προκάλεσε την οργή των Τούρκων χρηστών του διαδικτύου με ένα από τα τελευταία του tweets, που δείχνει έναν παγκόσμιο χάρτη με σημειωμένες τις χώρες που υποστήριξαν τον Χουάν Γκουάιδο.

Ωστόσο, δεν ήταν η υποστήριξη στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας που εξόργισε τους χρήστες των social media, αλλά ο χάρτης που έδειχνε την Τουρκία χωρισμένη με σύνορα σε δύο άνισα τμήματα.

Ενσωματωμένο βίντεο

Secretary Pompeo

@SecPompeo

We applaud Austria, Belgium, Croatia, Czech Rep., Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Iceland, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Macedonia, Netherlands, Poland, Portugal, Spain, Sweden & UK for supporting Venezuelan people by recognizing @jguaido today as Interim President.

16,1 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
pronews.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

Ροή ειδήσεων

  24/4/19 | (0 σχόλια)
  Ενώ η μελλοντική συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα F-35 είναι αμφίβολη και καθ’ όν χρόνο η χώρα αντιμετωπίζει ύφεση, η τουρκική αμυντική βιομηχανία αντιμετωπίζει και αυτή προβλήματα. Αυτό αναφέρεται από τον Μπουλέντ Αλιρίζα, διευθυντή και ανώτερο συνεργάτη  για τον τουρκικό σχεδιασμό, ...

  24/4/19 | (0 σχόλια)
                        Το νέο όνομα του κράτους προκάλεσε διαμάχη στο δικαστικό συμβούλιο, αρκετά εντονότερη από τις  συζητήσεις των μελών του συμβουλίου για την ευθύνη και τα λάθη των δικαστών στο δικαστικό σώμα, σημειώνει η «Τέλμα». Αφού εξετάσθηκε η έκθεση για την εργασία τους ...

  24/4/19 | (0 σχόλια)
  Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Σρι Λάνκα απέκρυψαν τις προερχόμενες από υπηρεσίες Πληροφοριών προειδοποιήσεις για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Σρι Λάνκα, όπου σειρά συντονισμένων πληγμάτων σκότωσε τουλάχιστον 359 ανθρώπους την Κυριακή του Πάσχα, κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου. «Ορισμένοι υψηλόβαθμοι ...

  24/4/19 | (0 σχόλια)
  Νεφέλη Λυγερού Γκρίνια και αμηχανία επικρατεί μεταξύ παραδοσιακών στελεχών της Κουμουνδούρου (ο «μικρός ΣΥΡΙΖΑ») για την εν εξελίξει διεύρυνση του προς την κεντροαριστερά. Για την ακρίβεια, αν και θεωρητικά κανείς δεν εκφράζει την ευθεία αντίθεσή του στο πολιτικό σχέδιο ...
Καιρός