Η ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ… ΤΑΣΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Ευάγγελου Νάνιου

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. ΑΠΕ σημαίνει Αθηναΐκό Πρακτορείο ΕΙΔΗΣΕΩΝ και ΜΠΕ, Μακεδονικό Πρακτορείο ΕΙΔΗΣΕΩΝ . Το χθεσινό πάντως τηλεγράφημα τους αναφορικά με την υπόθεση Νοβάρτις μόνο ΕΙΔΗΣΕΙΣ δεν μετέδιδε. Αντιγράφουμε: «Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου…»,  «Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις…», «Οι εισαγγελείς είναι ήδη έτοιμοι…», «Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές…». Αλλά οι ενδείξεις σύντροφοι – συγγνώμη, συνάδελφοι ήθελα να πω – δεν συνιστούν ΕΙΔΗΣΗ για έναν κρατικό φορέα, που συντηρείται από τη φορολογία όλων των Ελλήνων και υπηρετεί τα συμφέροντα του Εθνους – συγγνώμη αλλά δεν έχω μαθητεύσει ακόμα στην Νovlangue – και όχι τις κυβερνητικές σκοπιμότητες. Αυτή τη φρασεολογία νομιμοποιείται να τη χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε δημοσιογράφος επιφορτισμένος το δικαστικό ρεπορτάζ – κακά τα ψέματα, η είδηση δεν βγαίνει με το… Σταυρό στο χέρι – αλλά το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδει μόνο ειδήσεις. Και είδηση είναι μόνο ένα δικαστικό έγγραφο ή μια συνέντευξη επώνυμου εκπροσώπου της Δικαιοσύνης. Είδηση είναι το ΦΩΣ και ποτέ το σκότος, το ημίφως ή η κουκούλα…

Επομένως το τηλεγράφημά σας, πολύ απέχει από το να συνιστά μετάδοση είδησης. Συνιστά παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα και προσπάθεια δημιουργίας πολιτικού κλίματος, με δεδομένο ότι έχουν εμπλακεί σε αυτό οι πρωτεύοντες των αστικών κομμάτων. Μας λέτε ευθέως ..να μην ξεχνιόμαστε: υπάρχει βέβαια η βαρειά ήττα στο Μακεδονικό, η τραγική οικονομική κατάσταση, αλλά πόσο σοβαρότερα είναι από τη Νοβάρτις; Μας υποδεικνύεται ότι ο εχθρός μας , ο εχθρός των Ελλήνων, είναι εσωτερικός: οι αντίπαλοί σας βέβαια, αυτοί που φάγανε… φάγανε από τη Νοβάρτις αλλά περιέργως δεν φάγανε από τις άλλες φαρμακευτικές εταιρίες, τη Bayern παράδειγμα. Και το σοβαρότερο, δημιουργείτε τη στέρεη πεποίθηση ότι η δικαστική εξουσία διαπλέκεται με την κυβέρνηση.  Και αυτό μόνο ως εφιάλτης φαντάζει. Γιατί παραπέμπει σε άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα, τα οποία εξακολουθούν να θαυμάζουν οι κυβερνώντες. Δυστυχώς, θυμίζετε το ΤΑΣΣ της προ του 1989 εποχής…

Ε.Δ.Ν.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όσο λάθος και ανεπίτρεπτα είναι τα περίπου ειδήσεις άλλο τόσο είναι η εμπλοκή των πολιτικών γεγονότων σαν απάντηση στην θολούρα των ειδήσεων.

    Δεν είναι λάθος το ΑΠΕ να κάνει τα δικά του σχόλια στα γεγονότα, ίσα ίσα, λάθος είναι η προώθηση απόψεων μέσα από σχόλια.

    Αλλά να ισχύει για όλους.

  2. Είχα ασχοληθεί με το θέμα στο παρελθόν και μάλιστα είχα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο ΕΣΡ, επειδή τηλεοπτικός σταθμός, συστηματικά, στο δελτίο ειδήσεων, αντί να μεταδίδει μονάχα ειδήσεις, ο τηλεπαρουσιαστής έκανε και δικά του σχόλια. Το ΕΣΡ με είχε δικαιώσει.

    Δουλειά ενός πρακτορείου ΕΙΔΗΣΕΩΝ είναι να μεταδίδει ΕΙΔΗΣΕΙΣ και όχι να κάνει σχόλια για οποιονδήποτε λόγο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα