Καταδίκη Αμβρόσιου σήμερα. Αύριο ποιος και τι;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

anarchypress.gr

Πολλοί ήταν αυτοί που χάρηκαν στο άκουσμα της είδησης ότι ο γνωστός για τις μισάνθρωπες απόψεις του μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος καταδικάστηκε εξ αιτίας κάποιων αναρτήσεων του στα social media που ήταν κατά των ομοφυλoφίλων. Ο Αμβρόσιος καταδικάστηκε με την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος με συνολική ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή.

Σαφώς και δεν υποστηρίζουμε τον Αμβρόσιο και κάθε μισάνθρωπο που έχει παρόμοιες εξουσιαστικές απόψεις, που κινούνται ανάμεσα στα όρια του κοινωνικού διαχωρισμού και του ρατσισμού, ούτε προφανώς μας καίγεται καρφί για την κατηγορία της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος. Νομίζουμε, όμως, πως ο καθένας θα πρέπει να νοιώθει ανησυχία, αν όχι τρόμο, με την καταδίκη για υποκίνηση βίας μέσω αναρτήσεων στα social media! Ποιος άνθρωπος, που θέλει να λέγεται και να είναι ελεύθερος, στο πεδίο του λόγου και της σκέψεως, δεν τρομάζει όταν διαπιστώνει ότι οι απόψεις του και μόνο είναι αρκετές για την καταδίκη του από το κράτος; Σήμερα είναι ο «μισητός» Αμβρόσιος, αύριο ποιος θα είναι; Σε ποιον θα δώσει αύριο το κράτος τον ρόλο του «μισητού»; Τέλος, αφού το κράτος σήμερα πέτυχε και προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά στην καταστολή, γιατί στο μέλλον να μην την διευρύνει και σε περισσότερα πράγματα που θα απαγορεύεται να λέγονται ή ακόμα (με την βοήθεια της τεχνολογίας) και να τα σκέφτονται κάποιοι;

Για να το ξεκαθαρίσουμε άλλη μια φορά. Οι νόμοι, οι φυλακές, οι καταδίκες και τα δικαστήρια δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Είναι συνυφασμένα με τους εκάστοτε εξουσιαστές και σάρκα από την σάρκα τους που τα διαμορφώνουν ανάλογα το πολιτικό και εξουσιαστικό τους συμφέρον, κατά το δοκούν και κατά περίπτωση.

Οπότε, σ’ αυτή την χρονική συγκυρία, ο Αμβρόσιος καταδικάστηκε με τον συγκεκριμένο νόμο, αλλά σ’ άλλη χρονική συγκυρία με τον ίδιο νόμο, μπορεί να πάρει σειρά κάποιος, που σήμερα χαίρεται με αυτή την καταδίκη.

Σε αντίθεση, λοιπόν, με κάποιους που χαίρονται και ουσιαστικά πιστεύουν και στηρίζουν την άποψη ότι οι φυλακές και καταδίκες ανθρώπων και απόψεων δημιουργούν ένα καλύτερο κόσμο, οι αναρχικοί συνεχίζουν να μην χαίρονται με όλα αυτά και θεωρούν ότι τέτοιες αποφάσεις και αντιλήψεις πάνε πολλά βήματα πίσω τους ανθρώπους και την απελευθερωτική τους σκέψη και δράση και οδηγούν στην εδραίωση της εξουσίας και του κράτους έναντι των καταπιεζομένων, που απλά θα μπορούν να καταδικάζονται για την άποψη τους και μόνο, γραπτή ή προφορική.

Ο μόνος, λοιπόν, που μπορεί να χαίρεται με τέτοιες καταδικαστικές αποφάσεις είναι το κράτος η κάθε εξουσία και οι υποστηρικτές τους.

Ελευθερόκοκκος

Καταδίκη Αμβρόσιου σήμερα. Αύριο ποιος και τι;

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς η σκέψη άρχισε να καταγράφεται και θα γίνει σίγουρα ποινικό αδίκημα η ‘κακή’ σκέψη.
    Από την άλλη όλοι αυτοί οι πρόσφατοι νόμοι που σου απαγορεύουν να χαρακτηρίσεις κάποιον είναι φασιστικοί.
    Είναι η αρχή της εξώθησης του ανθρώπου στο επίπεδο του ζώου.
    Αρχίζει ο περιορισμός της έκφρασης της σκέψης για να φθάσουμε στον περιορισμό της ίδιας της σκέψης.

    • Εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Ο πολιτικώς ορθός λόγος, κατασκεύασμα τής “προοδευτικιάς αριστεράς”, έχει επιβάλλει λογοκρισία, αναλόγως τού τι αυτός νομίζει ότι είναι ορθό και τι όχι. Έτσι, απαγορεύεται η λέξη λαθρομετανάστης, ουδέ καν παράνομος (τουλάχιστον στα ελληνικά) μετανάστης, αλλά … παράτυπος (sic). Έχει επιβληθεί ένα νέο, εντελώς ανόητο, λεξιλόγιο, το οποίο περιλαμβάνει λέξεις, όπως “ξενοφοβικός”, “ομοφοβικός” κλπ. Αυτή η ίδια νοοτροπία απαγορεύει να βρίζεις τον Μωάμεθ, πλην θεωρεί δείγμα ανελευθερίας το να μην μπορείς να βλασφημήσεις π.χ. την Παναγία. Θεωρεί προσβλητικό και προκλητικό για τούς αλλοθρήσκους συνανθρώπους μας να γιορτάζεις τα Χριστούγεννα, όχι όμως να γιορτάζουν εκείνοι το ραμαζάνι.

      Άραγε, είναι τυχαία όλα αυτά, ή γίνονται στο όνομα κάποιων απώτερων στόχων; Σε κάθε περίπτωση, είναι μία καθαρά φασιστική νοοτροπία.

  2. Δεν ειναι εκπληξη πρωτου μεγεθους η καταταξη του Σεβασμιωτατου των ενδοξων Καλαβρυτων κ. Αμβροσιου στην κατηγορια των αναρχικων και η στηριξη του απο αναρχικο ιστοτοπο, ασχετως αν οι ιδιοι ”στολιζουν” με το επιθετο μισανθρωπος τον ανθρωπο που λογοις και εργοις ειναι φιλανθρωπος , αλλα δεν δεχεται ο,τιδηποτε το περαν των δυο φυλων ,ανδρος και γυναικος, που δημιουργησεν ο Θεος;;;.
    Η κυβερνηση νομοθετησε ,αλλα την ευθυνη για την επιβολη καθε ποινης εχει η Δικαιοσυνη , που στην συγκεκριμενη υποθεση ,επεβαλε την ποινη ,- για να μη κακοχαρακτηρισθει με πολλα ΑΝΤΙ μπροστα στον χαρακτηρισμο της-την οποιαν και θα αρει στο Εφετειο.
    Σημασια εχει οτι σημερα ”ο πασα εις” μπορει να μπλεξει σε Δικαστηρια , γιαυτο και του επιβαλουν το δογμα ”βλεπε, ακου , μη μιλας” .
    Στον δημοκρατικο Σοβιετικο κομμουνισμο το δογμα επεκτεινονταν και στο , ”μη γραφεις και μη υπογραφεις”, για να γλυτωνεις τα γκουλακ και την Σιβηρια.
    Φυσικα οσοι γραφουν πιστευουν στο φιλελευθερισμο του Βολταιρου και στο Χριστιανικο ” ο Θεος ελευθερον εποιησε τον ανθρωπον”, Του οποιου την βοηθεια επικαλουμεθα νυχθημερον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα