Βαθαίνει το ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία με πρωταγωνιστή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Δένδια που έχει εξοργίσει τόσο τους Σαμαρικούς όσο και τους Μητσοτακικούς.

Ένα ρήγμα που δε λέει να κλείσει. Από τη μία, ο αντιπρόεδρος και οι σαμαρικοί δεν δείχνουν ιδιαίτερα διατεθειμένοι να ξεχάσουν το καρφί Δένδια για το 18%, από την άλλη, ο άνθρωπος του Μητσοτάκη, Λ. Αυγενάκης, προσπαθώντας να ισορροπήσει την κατάσταση, στην ουσία όμως συνέβαλε στο να βαθύνει το ρήγμα.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ν. Δνδιας έλεγε επί της ουσίας, ότι η ΝΔ είναι κομμένη στα δυο και ότι, αν και θεωρεί ότι την κεντροδεξιά πτέρυγα κυρίαρχη στο κόμμα, προειδοποιεί ότι, αν επικρατήσουν οι «εθνικιστές και οι λαϊκιστές» – ποιους συναδέλφους του στη ΝΔ εννοεί άραγε- το κόμμα θα πάει στο.. 18%. Δηλαδή, το ποσοστό του Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές του Μαΐου του 2012.

Η επιλογή της στιγμής, αλλά και η αναφορά στο ιστορικό χαμηλό της ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά  στις πρώτες εκλογές του 2012, ερμηνεύθηκε ως ξεκάθαρη αιχμή προς τους Σαμαρικούς, αλλά και σε μια προσπάθεια του ίδιου να δηλώσει την παρουσία ως «δελφίνου» χωρίς να βάλει -σε πρώτη φάση- ευθέως απέναντί του τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν είμαστε γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές και λαϊκισμούς. Αυτή η γραμμή της κεντροδεξιάς πράγματι δεν αποτυπώθηκε σε όλες τις ομιλίες των βουλευτών. Δεν θα μασήσω τα λόγια μου, υπάρχουν κι άλλες τάσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Προσπαθούμε να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, όμως υπάρχουν όρια»δήλωσε δήλωσε την Κυριακή (Παραπολιτικά FM) ο Ν. Δένδιας.

Από τον ίδιο ραδιοσταθμό (Παραπολιτικά FM) ήρθε  το σχόλιο του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος είπε: «Η δήλωση Δένδια ήταν ατυχής. Δε θα σταθούμε σε αυτό καθώς ο ίδιος φαίνεται πως ανασκεύασε. Ο καθένας που έχει θέση ευθύνης πρέπει να φέρεται αναλόγως. Είμαστε όλοι στο πλευρό του Κ. Μητσοτάκη και πρέπει να υπάρχει ενότητα».

Σχόλιο που δεν άφησε αναπάντητο ο κ. Δένδιας που με κάθε τρόπο φροντίζει να δηλώνει «παρών» σε όποιες μελλοντικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία. Έτσι άδραξε την ευκαιρία που του δόθηκε για να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Αυγενάκη: «Ατυχής στιγμή στην πραγματικότητα και ανακόλουθη του ρόλου του είναι η δήλωση του κ. Αυγενάκη»

Nikos Dendias@NikosDendias

Ατυχής στιγμή στην πραγματικότητα και ανακόλουθη του ρόλου του είναι η δήλωση του κ. Αυγενάκη.

49 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Και το πέτυχε οδηγώντας τον κ. Αυγενάκη σε ανασκευή της δήλωσής του. Ο γραμματέας της Ν.Δ. ανασκεύασε άμεσα κάνοντας λόγο για παρεξήγηση και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε καλυμμένος από τις εξηγήσεις Αυγενάκη.

Nikos Dendias@NikosDendias

Η δήλωση του γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη με καλύπτει απόλυτα. Έχουμε δώσει και έχουμε να δώσουμε πολλούς αγώνες μαζί για τον τόπο και την Νέα Δημοκρατία.

Lefteris Avgenakis@l_avgenakis

Μια δική μου ατυχής έκφραση το απόγευμα δημιούργησε άνευ λόγου μια παρεξήγηση με τον @nikosdendias με τον οποίο μοιραζόμαστε πάντα τις ίδιες αγωνίες και τον ίδιο στόχο να απαλλαγεί η χώρα μας από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μοσχάτο αρχικώς δεν είχαν ενοχληθεί και ιδιαίτερα από τις δηλώσεις Δένδια, καθώς εξαρχής είχε ξεκαθαρίσει ότι ο κ.Μητσοτάκης διαφοροποιείται από την ακροδεξιά και πως ο πρόεδρος δίνει το -κεντροδεξιό- στίγμα, κάτι που επανέλαβε και σε δήλωση του προς αποφυγή παρερμηνειών.

Όμως μην μπορώντας να κρύψει τις εσωκομματικές τριβές κάτω από το χαλί, η Πειραιώς έσπευσε ευθύς δια της εκπροσώπου Μαρίας Σπυράκη να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι το κόμμα εκφράζει ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γι’ αυτό και ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Αυγενάκης έσπευσε να ανασκευάσει. Διευκρινιστικές δηλώσεις όμως υποχρεώθηκε να κάνει και ο Νίκος Δένδιας. Προφανώς σε συνεννόηση με το Μοσχάτο είπε ότι «ΝΔ είναι παράταξη που ιστορικά επεκτείνεται από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι την εντός του συνταγματικού τόξου Δεξιά. Οσάκις παρέκκλινε συρρικνώθηκε. Εγγύηση ότι το κέντρο βάρους του ιδεολογικού και πολιτικού προσανατολισμού της παράταξης παραμένει σταθερό, επαναλαμβάνω ότι είναι ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο συντεταγμένα δίνουμε τη μάχη για να απαλλαγούμε από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Τα λοιπά εκ του πονηρού…».

Όμως ο κ.Γεωργιάδης μάλλον δεν είναι και τόσο διατεθειμένος να δώσει τόπο στην οργή παρά τις εντολές του Μοσχάτου να κλείσει επιτέλους το θέμα.

europost.gr