Το συμπλεγματικό “αθηναϊκό” κράτος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Όσοι υποστηρίζουν ότι οι κοινωνίες συνεχίζουν να συγκροτούνται στη βάση των εθνικών ταυτοτήτων δεν είναι ούτε υπέρ της περιχαράκωσης ούτε υπέρ της απομόνωσης.
Και να θέλουν δεν μπορούν να το πετύχουν.
Ο κόσμος “άνοιξε” με καταλύτη τις νέες τεχνολογίες.
Αλλά σ αυτόν το νέο κόσμο τι εμποδίζει να ενταχθούμε σε ευρύτερα σύνολά του, ως συγκροτημένες δημοκρατίες με κοινά χαρακτηριστικά, γλώσσας, αίσθηση κοινής καταγωγής, θρησκευτικών δοξασιών, ηθών και εθίμων; (Αυτά συγκροτούν την έννοια του έθνους).
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.
Οι αποδομιστές γιατί αντιδρούν; Εντάξει, είναι υπέρ των κοινωνικών ταυτοτήτων. Ας είναι. Σε τι τους ενοχλεί η εθνική ταυτότητα, την οποία όσο και να προσπαθήσουν δεν θα μπορέσουν να την ξεριζώσουν;
Η- μετά την επικύρωση του ΠτΔ.- Βόρεια Μακεδονία έχει πολύ συγκροτημένη άποψη επ αυτών. Γι αυτό και με την επιμονή της πέτυχε τα μέγιστα.
Το αθηναϊκό κράτος επιταχύνει την πορεία του προς την παρακμή΄και τη διάλυση διότι είναι μια επαρχιακή συγκρότηση συμπλεγματικών οντοτήτων.
Απο της δημιουργίας του ήταν τέτοιο. Θυμηθείτε πώς αντιδρούσε κάθε φορά που ελληνικές ομάδες απο διάφορες περιοχές κατέφευγαν στην επικράτειά του διωκόμενες απο τον τυφλό εθνικισμό γειτόνων του.

spot_img

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αὐτή ἡ ἔκφραση ‘“αθηναϊκό” κράτος’ τὶ σημαίνει;

    Ξεχωρίζουν οἱ Ἕλληνες καί πῶς γίνεται ἀντιληπτή ἡ συνοχή καί ἡ συνέχειά τους; Κάποιοι ἄλλοι μιλοῦν γιά Θεσσαλονίκη, ΄κέντρο τῶν Βαλκανίων΄. Ἄς σκεφτοῦμε τί εἶναι Ἑλληνικό.
    Ὁ Φίλιππος ὁ Β΄ ὁ Μακεδών, ὁ πατέρας τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου, ζήτησε ἀπό τόν Ἀριστοτέλη, πού θήτευσε στήν Ἀκαδημία τοῦ Πλάτωνα, στήν Ἀθήνα, μαθητή τοῦ ἴδιου τοῦ Πλάτωνα, νά ἐκπαιδεύσει τόν γιό του.

    https://el.m.wikipedia.org/wiki/Αριστοτέλης

  2. Ίσως θα έπρεπε η Μακεδονία να χειριστεί μόνη της τ’ ονοματολογικό. Ίσως θα έπρεπε να έχει και δική της κυβέρνηση και υπουργείο εξωτερικών μακριά από τον κομπλεξικό επαρχιωτισμό των οντοτήτων του Αθηναϊκού κέντρου. Μπορεί να κατάφερνε περισσότερα. Εσείς που μιλάτε μαζί τους κύριε Σαββίδη, ξέρετε αν οι επιχειρηματίες της βορείου Ελλάδος καλοβλέπουν το ενδεχόμενο μίας διχοτόμησης του Ελληνικού κράτους σε Βόρειο και Νότιο τμήμα. Να έχετε κι εσείς ελευθερία κινήσεων ρε παιδί μου, μη σας καταπιέζουν οι καράβλαχοι των Αθηνών. Οι Έλληνες άλλωστε λειτουργούσαν πάντοτε καλύτερα σε συνθήκες αδελφικού ανταγωνισμού, μπορεί να πάμε καλύτερα έτσι.

    ΥΓ. Μία παρατήρηση μόνο. Στην επικράτεια που συγκρότησαν οι επαρχιακές συμπλεγματικές οντότητες κατέφυγαν οι διωκόμενοι από τον τυφλό εθνικισμό των γειτόνων Έλληνες υπό εκείνες τις εφιαλτικές συνθήκες. Αν δεν υπήρχε και αυτή ποιος ξέρει που θα κατέληγαν. Δείξτε λίγη ευγνωμοσύνη.

  3. Η ταπεινότητά μας ευγνωμονούσα.
    Μόνο που αν δεν υπήρχε μπορεί να κυριαρχούσε η Ελληνική Οικουμένη.
    Οι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης δεν έχουν τις απόψεις που τους αποδίδετε. Ανήκουν στον πυρήνα του “αθηναϊκού” κράτους.

  4. “Όσοι υποστηρίζουν ότι οι κοινωνίες συνεχίζουν να συγκροτούνται στη βάση των εθνικών ταυτοτήτων δεν είναι ούτε υπέρ της περιχαράκωσης ούτε υπέρ της απομόνωσης.”

    Όσοι υποστηρίζουν αυτό που περιγράφετε είναι απλά στον κόσμο τους. Στα μεγάλα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του κόσμου δουλεύουν την τεχνητή νοημοσύνη και την βιοτεχνολογία και βάζουν στην παγκόσμια ατζέντα τον υπεράνθρωπο έξω και πέρα από εθνική σύνορα, κι εσείς μιλάτε για εθνική ταυτότητα η οποία φυσικά εδράζεται σε δομές εντελώς ξεπερασμένες. Ποιος σας απαγορεύει να νοιώθετε Έλληνας κύριε Σαββίδη;

  5. Κανενας δεν καταπιεζει κανενα-αν μαλιστα δεν στεργει και ο καταπιεζομενος- αλλα ο ογδοντα χρονια αργοτερα απελευθερωθεις ,η, κατακυρωθεις (οπως η Δυτικη Θρακη)στο Ελληνικο κρατος Βορειοελλαδικος Ελληνισμος παρεμεινε μια παχεια αγελαδα γοα ολους τους Ελλαδιτες , οι περισσοτεροι των οποιων εγκατεσταθηκαν στην Αττικη και εγιναν εκτοτε το ”χταποδι της Ελλαδος”,με τα πεντε εκατομυρεια των κατοικων της.
    Αν δε δεν κυριαρχουσε στα πολιτικα πραγματα για μια 25ετια περιπου το συμβολο του Μακεδονικου ΕΑλληνισμου αειμνηστος Κων/νος Καραμανλης και αν δεν ερχονταν Ευρωπαικα κονδυλια , ενδεχομενως να μη ειχαν εξασφαλισθει και οι στοιχειωδεις ανεσεις απο μονη την ” Ψωροκωσταινα”, η οποια κατατρυχεται και απο τον Δημοσθενικο τοπικισμο, στον οποιον βασισθηκαν οι Σλαβοσκοπιανοι για να υποστηριζουν οτι οι Μακεδονες ουδεποτε ησαν Ελληνες , παρ’οτι εγραψεν ο Στραβων το ”εστιν ουν Ελλας και η Μακεδονια”.
    Δεν πρεπι να μας ξενιζει το γεγονος οτι ουδεις διαπραγματευτης Μακεδων χρησιμοποιηθηκε απο τον κ. Κοτζια και οτι δεν πονεσαν το ιδιο με τους Βορειοελλαδιτες απο της υπογραφης μεχρι της κυρωσεως και μετα απ’αυτην , οι νοτιοελλαδιτες ,που και για λογους συμπαραστασεως στο πενθος τους , επρεπε να ”μη κοιμουνται”.
    Δεν θα γραφαμε ολα αυτα , αν δεν υπηρχε η προκληση του κ. ΑΦΑΣ και ο ακρατος διεθνισμος του κ. Χ.Αλεξανδροπουλου, που θελει να ομογενοποιουνται οι οικογενειακες τοπικες και εθνικες παραδοσεις στα Διεθνη ερευνητικα εργαστηρια.
    Καλα μου αδελφια .
    Σε ολους τους Διεθνεις αγωνες -ομαδικους και ατομικους- αγωνιζονται οι αθλητες με τα εθνοσημα τους και ανακρουεται ο Εθνικος Υμνος του νικητου και εμεις οι ”θεοστραβοι και θεοκουφοι” μιλαμε και υποστηριζουμε την καταργηση των Εθνων;;;.
    Η Εθνικη και κοινωνικη ζωη καθημερινως μας διαψευδει τοσο ”κολλημενοι με την μπαλα ειμαστε” ;;;.
    Και ειμαστε και απογονοι προγονων που συνελαβαν και διδαξαν πρωτοι την λογικη , την φιλοσοφια και τα μαθηματικα και ολες τις αλλες επιστημες .
    Και ολα αυτα για να στηριξουμε μια φραξια Ελληνων , που βαρεθηκαν να λεγονται Ελληνες Θρακες , Μακεδονες , Ηπειρωτες , Θεσσαλοι , Ρουμελιωτες , Πελοποννησιοι , Νησιωτες και Κρητικοι και χαριζουν την εθνικη τους προικα σε οποιον την ζητησει απλως και αμαχητι;;;.
    Δεν παμε να πεσουμε στο γκρεμσο ,οπως η αγελη των χοιρων της Καινης Διαθηκης;;;.

    • Είστε ευγενής αλλά έχετε άδικο. Το 2030 δεν μπορούμε ούτε στο ελάχιστο να φανταστουμε πως θα είναι ο κόσμος μας. Τα εθνικά συμπλέγματα θα κονιορτοποιηθουν από την επέλαση της υψηλής τεχνολογίας. Δεν αντιστρέφεται η κατάσταση.

      Για να μην σας απογοητεύσω όμως, οι εθνικοί ύμνοι μάλλον θα συνεχίσουν να ακούγονται στους διεθνείς αγώνες. Η μάχη οπισθοφυλακής που δίνεται από τους φιλους των εθνών είναι οπισθοδρομικη και χαμενη.

      Ωστόσο, κανείς δεν απαγορεύει σε κανέναν να νοιώθει Έλληνας.

      • Με τρομαζει η πιστη σας οτι τα εθνικα ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ -οπως αποκαλειτε τα πατριωτικα συναισθηματα που μας δενουν με τον τοπον μας- θα κονιορτοποηθουν απο την επελαση της υψηλης τεχνολογιας , γιατι αν ειναι ετσι τα δισεκατομμυρια των Κινεζων που θα πιεζουν προς δυσμας τα εκατομυρια των αλλων ανατολικων λαων, θα κατακλυσουν και την Πατριδα μας Ελλαδα και την δευτερη πατριδα μας την Ευρωπη και τοτε ”ζωη στα κατσικομούλαρα” που ελεγαν οι προγονοι μας στο νεο Ελλαδικο κρατος μας.
        Θα γνωριζετε και εσεις οτι καταληψη εδαφους δεν γινεται χωρις στρατιωτικη επεμβαση.
        Με αυτην την βεβαιοτητά σας δεν νομιζετε οτι βιαστηκαμε να παραδωσουμε γην και υδωρ στους επηλυδες 70 χρονια Αλβανοσλαυους των Σκοπιων , μια και αυτοι -μαλλον νωριτερα απο εμας- θα κονιορτοποιηθουν και θα εξαερωθουν απο την επελαση της υψηλης τεχνολογιας, οποτε μενει το επιχειρημα οτι ηταν βαθεια επιθυμια των ΣυριζΑριστερων ,απογονων των Εαμιτων-Ελάσιτων-Κομμουνιστων να πραγματοποιησουν οσα δεν μπορεσαν εκεινοι στην 10ετια του 1940 , επειδη τοτε δεν τους βοηθησαν-οπως τωρα- οι φονιαδες των λαων Αμερικανοι ;;;.
        Να σας κανω και εγω μια προβλεψη. Σιγουρα θα κανετε καριερα στο εξωτερικο με την μεγαλη τεχνολογικη εξελιξη , αλλα αν μεινετε στην Ελλαδα -ισως και να μη ειστε και τωρα στην Ελλαδα-θα καταφυγετε στους πατριωτες Ελληνες , που θα δινουν μαχες οπισθοφυλακης , για να κρατησουν την φλουδα αυτη της γης και τον μοναδικο πολιτισμο της .
        Την οικουμενικη παγκοσμιοποιηση , αγαπητε κ. Αλεξανδροπουλε, την πιστευω μονον ως Δευτερα Παρουσια,γιατι την κλωνοποιηση των ανθρωπων δεν την καταφεραν ουτε στα 70 χρονια της μονοκομματικης κομμουνιστικης δικτατοριας.

  6. Κανείς δεν εμποδίζει κανέναν να νιώθει ότι θέλει!
    Μπορεί όμως να το διεκδικεί;
    Η τεχνητή νοημοσύνη πουθενά δεν θα επέμβει στα θέματα προσωπικών επιλογών τα ΜΜΕ όμως στη σημερινή και την αυριανή τους μορφή ΝΑΙ.
    Όμως τα ΜΜΕ πάντα θα εκφράζουν απόψεις συγκρουόμενες μεταξύ τους ανάλογα με την ιδεολογία της εποχής και τα συμφέροντα.
    Υπάρχει ισχυρότερη ιδεολογία του ΕΓΩ?

    • Προφανεστατα υπαρχει ισχυροτερη ”ιδεολογια” του εγω ,-η κομματικη και μια μεγαλυτερη-σε ολους γνωστη- που διαφθειρει συνειδησεις . Η Συμφωνια των Πρεσπων αυτο απεδειξε για πολλους που προ αυτης μεθ’ορκου επι 27 ετη δεν την δεχονταν. Ονοματα δεν λεμε γιατι θα εκτεθουν το πατριωτικο ΑνδρεοΠασοκ και δυο τρεις ,που αυτοαποκαλουνταν Δεξιοι. Ολοι τους υπερεβησαν το εγω τους-αν ποτε ειχαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα