Η Πύρρειος νίκη του Τσίπρα και ο αντιεθνικισμός.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 
Ο Τσίπρας και οι προπαγανδιστές του αφού διέλυσαν ΑΝΕΛ και Ποτάμι υποβλέπουν, τώρα, το ΚΙΝΑΛ.
Δυστυχώς, υπάρχουν στελέχη προερχόμενα απο το ΠΑΣΟΚ που ακούν ευχάριστα τις συριζαίες σειρήνες. Καμιά ιδεολογία. Εξουσία, δόξα και χρήμα οι μόνες επιδιώξεις τους. Τα άλλα είναι φούμαρα.
Ελπίζουμε πως ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, κατάλαβε τι εστί Συριζα. Και τα πρώην στελέχη του θα μεταφέρουν μόνο τη… λάμψη τους.
Και ενώ μεθοδεύει τη διάλυση του πολιτικού συστήματος, ο ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ Τσίπρας βγαίνει και δηλώνει: “δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι”. Πάρτυ κάνουν αλλά ας γνωρίζουν ότι η νίκη τους είναι Πύρρεια.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ και σημαντικότερον: ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η Συμφωνία των Πρεσπών, διαμόρφωσε ένα αντιεθνικιστικό μέτωπο.
Δεδομένου ότι τα έθνη είναι που συγκροτούν τα σύγχρονα κράτη και το ελληνικό κράτος συγκροτείται απο το ελληνικό έθνος,ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και, συνεπώς, η κυβέρνηση είναι κατά του ελληνικού έθνους και του κράτους που συγκροτεί; Το ίδιο είναι και όσοι συμμετέχουν σ αυτό το αντιεθνικιστικό μέτωπο; Πως αλλοιώς μπορεί να ερμηνευτούν τα λόγια του Εκπροσώπου;
Έχετε υπόψη σας ότι το παιχνίδι, πλέον, δεν παίζεται πολιτικά. Αλλά στη βάση των συσπειρώσεων που επιδιώκουν δύο ολιγάρχες. Γι αυτό μια άλλη φορά.
spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φιλόλογος δεν είμαι, αλλά απ’ όσο καταλαβαίνω η λέξη αντεθνικιστικός/εθνικιστικός αναφέρεται στον εθνικισμό κι όχι στο έθνος. Αλλιώς θα έλεγε ότι η συμφωνία των Πρεσπών διαμόρφωσε ένα αντεθνικό μέτωπο. Ενάντια στο έθνος δηλαδή. Τώρα για το τι είναι εθνικισμός, γκουγκλάρετέ το.

    • Η λέξη “αντεθνικισμός” και το εξ αυτής επίθετο, “αντεθνικιστικός”, δεν υπάρχουν στην ελληνική γλώσσα. Ειδικά εκείνο το “αντεθνικιστικός” μού θυμίζει την φερώνυμη “Κίνηση” ενός γλοιώδους υποκειμένου, που ανάλωσε την ζωή του υποστηρίζοντας όλους τούς “εθνικισμούς”, που στρεφόταν/στρέφονται κατά τής Ελλάδος.

  2. Ναι, επίσης ο εθνικισμός δημιούργησε ανταγωνισμούς μεταξύ των εθνών κρατών που με τη σειρά τους προκάλεσαν αιματηρούς πολέμους. Συνήθως αυτός αντιπαραβάλλεται προς τον πατριωτισμό που θεωρείται μια πιο ήπια, πιο υγιής έκφρασή του. Μία τέτοια συμβατική γλώσσα χρησιμοποιεί και το κυβερνών κόμμα.

    Αν καταλαβαίνω καλά εσείς φοβάστε ότι ο Σύριζα υπονομεύει το εθνικό κράτος. Η συμμετοχής μας όμως στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία υποστηρίζεται διαχρονικά απ’ όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ κάτι τέτοιο δεν κάνει; Δε λέμε ότι παραχωρούμε εθνική κυριαρχία; Πιστεύεται ότι ο Σύριζα προωθεί κάποια άλλη “σκοτεινή” ατζέντα που θα οδηγήσει σε κρατική κατάλυση; Ή ότι διαβρώνει την εθνική ψυχή μας, ξεπουλώντας ονόματα και σύμβολα και μετά πως θα ζήσουμε εμείς ως ασπόνδυλα μέσα σ’ αυτήν την οικουμένη;

    ΥΓ. Επίσης ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν κατάλαβε επί σαράντα χρόνια τι εστί ΠΑΣΟΚ.Τι εστί Σύριζα θα κατάλαβε;

  3. Η Ελληναρία για ένα ξεροκόμματο (ΚΕΑ πως το λένε), είναι έτοιμη να ξαναψηφίσει Σύριζα. Άνετα μάλιστα. Εδώ ψηφίσανε με κλειστές τράπεζες, ψηφισμένο 3ο μνημόνιο και όλα τα τρελά που συνέβησαν το ’15.

    Ο τύπος έχει κάνει τον Ηγεμώνα, ευαγγέλιο. Αδίστακτος, θρασύς, άπληστος, ένα κομπλεξικό κουμμούνι που παρίρνει τη ρεβάνς συνολικά για την αριστερά. Δεν εκμεταλλεύτηκε μόνο τη συγκυρία – υπάρχει λόχος δικηγόρων από πίσω που δουλεύει από το ’12, επικοινωνιολόγοι, trolls, διδακτορικά στη στρατηγική κ.ο.κ. Εδώ εξαφάνισε Αλαβάνο, Λαφαζάνη & Κωνσταντοπούλου (χωρίς καν να τους διαγράψει)! Στον Μητσοτάκη θα κολώσει;

    Η Δύση, ο ΣΕΒ, η μαντάμ στο Βερολίνο κλπ – όλοι είδαν από νωρίς τι συμβαίνει. Το άτομο δίνει ότι του ζητηθεί, αρκεί να μακροημερεύσει. Τώρα ο Ράμα θα είναι ο επόμενος τυχερός ή ο Πόντιος – θα σας γελάσω. Μάλλον η 2η πόρτα – μια και επίκειται συνάντηση.

    Βάλε τώρα που γυρίζει… συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο για να αφήσει το Καστελόριζο ήσυχο ο Σουλτάνος, 1 μύριο Σύριοι από τα 3 που έχει φορτωθεί για να αφήσει ήσυχη τη Θράκη (για την ώρα!), όλα μέσα στο παιχνίδι είναι.

    Λύνεις και το δημογραφικό πρόβλημα, ε; Η φάση είναι win-win (σκέφτεται ο Παππάς ενώ ανοίγει ένα Lagavulin με τον Φλαμπουράρη).

  4. Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕ ΑΛΕΞΗ “Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ” ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ? ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ? ΜΗΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? Η ΜΕΤΑΕΘΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα