Δυστυχώς ηττηθήκαμε.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Ελλάδα ζει μια, ακραία, παρακμιακή κατάσταση που παραπέμπει στη δεκαετία του ’40.
Ο ελληνικός λαός με τις επιλογές του δεν δείχνει διατεθειμένος να θέλει- και να μπορεί- να επιβιώσει.
Η ελληνική κοινωνία έχει όλα τα χαρακτηριστικά παρακμής και συρρίκνωσης.
Τη δυναμική αυτή δεν υπάρχουν δυνάμεις πολιτικές, οικονομικές, πνευματικές που να μπορούν να την αντιστρέψουν.
Η τελευταία ευκαιρία, ίσως, είναι η συγκρότηση πολιτικών κινήσεων εκτός του παρακμασμένου εθνικού κέντρου.
Αλλά, δεν υπάρχουν τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να τις συγκροτήσουν.
Η πτώση είναι νομοτελειακή.
Το μεγαλύτερο κακό της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ότι επανέφερε στη χώρα τον βαθύ διχασμό που στο παρελθόν οδήγησε σε συντριπτικές ήττες.
Ο Τσίπρας θρέφεται απο το διχασμό. Θα τον αναπαράγει.

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στα γρηγορα μια εκδοχη για την τελευται φραση ” ο Τσιπρας θρεφεται απο τον διχασμο . θα τον αναπαραγει”
    Αν δεν ”δρομολογηθηκε” εκτος Ελλαδος αυτος ο διχασμος , οπως στα Δεκεμβριανα το 1944, θα ”αποσυρουν” τον κ. Τσιπρα ,με την πρακτικη της αποσυρσεως του κ. Μαδουρο, γιατι δεν θελουν να επανελθει η Ρωσικη Ομοσπονδια απο την πισω πορτα ,τωρα που εβαλαν πορτα ασφαλειας στην εισοδο με την Συμφωνια των Πρεσπων.
    Επαναλαμβανουμε ο τυφλοποντικας της Ιστοριας , με τους τεσσερες γεωπολιτικους παικτες (ΗΠΑ, Ρωισια, Κινα και Ευρωπαικη Ενωση) δεν σταματα να δουλευει στο υπεδαφος και ουδεποτε κινειται με συναισθηματα και παντα ”πεταει τις στυμενες λεμονοκουπες”, γιατι ακριβως πιστευει και εφαρμοζει το μοναδικως επιβεβαιουμενο αρχαιο ρητο του Ηρακλειτου ”τα παντα ρει και ουδεν μενει” και ενιοτε το ”πολεμος παντων πατηρ”, αδιαφορωντας για τις παραπλευρες απωλειες.

  2. Το επαίσχυντο ΦΕΚ της Συμφωνίας των Πρεσπών με την υπογραφή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

    “Σημειώνω ότι η Συμφωνία δεν έχει υπογραφεί από τον Πρόεδρο των Σκοπίων Ιβάνωφ”

    Η παραπάνω παρατήρηση δείχνει πόσο μικρός και ανάξιος ανθρωπάκος είναι αυτός που έγινε ΠτΔ με την στήριξη τού ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να αποτρέψει το κακό. Καν δεν ανέπεμψε τον νόμο, ως είχε δικαίωμα.
    ΚΙ όμως, θα μπορούσε να έχει παραιτηθεί από το καλοκαίρι τού περασμένου έτους, ώστε να μην συνδεθεί το όνομά του με την μεγίστη αυτή ντροπή. Δεν το έκανε, διότι είναι μικρός κι ενδεχομένως φιλοχρήματος. Δεν είναι μικρό πράγμα να εισπράττεις ~ € 11.500 μηνιαίως, με τα πάντα πληρωμένα, χωρίς να κάνεις τίποτε, εκτός τού να αμολάς πομφόλυγες.

  3. Του γρπτου λογου (Συνταγματος ) το αληθες για την αναπομμπη νομοσχεδιου.
    Αρθρον 42 παραγραφος 2 .Προταση νομου ,η, νομοσχεδιου που εχει αναπεμφθει απο τον Προεδρο της Δηνοκρατιας στην Βουλη εισαγεται στην ολομελειά της και ,αν υπερψηφιστεικαι παλι με την απολυτη πλειοψηφια του ολου αριθμου των βουλευτων κατα την διαδικασια του αρθρου 76 παρ.2 , ο Προεδρος της Δημοκρατιαςτο εκδιδει και το δημοσιευει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μεσα σε δεκα ημερες απο την ψηφιση του.
    ΣΧΟΛΙΟ. Η αναπομπη και η βεβαια επαναψηφιση της Συμφωνιας με την ιδιαιτερη διαδικασια του αρθρου 76 ΔΕΝ θα αποτελουσε την αρχη του νεου Εθνικου διχασμου , με ευθυνη του κ. Προεδρου της Δημοκρατιας, οταν μαλιστα οι ηγεσιες των Κρατικων εξουσιων -λειτουργιων (Δικαιοσυνης, Εκκλησιας , 4η εξουσιας (ΜΜΕ και εφημεριδες ) Τοπικης Αυτοδιοικησης και Ενοπλων Δυναμεων ”επαθαν γλωσσοδετη”και δεν το απαιτησαν απο τον κ. Προεδρο της Δημοκρατιας;;;.
    Θα μπορουσε να παραιτηθει προ της κυρωσεως της Συμφωνιας , αλλα ”καραδοκουσε” για την θεση του ο νομιμος αναπληρωτης του Προεδρος της Βουλης κ. Βουτσης , που ”ζηλευε ανεκαθεν” την ιστορικη Προεδρια του μακαριτη Αλευρα. οταν ειχε παραιτηθει ο τοτε Προεδρος της Δημοκρατιας Κων/νος Καραμανλης το 1985.
    Σε καθε περιπτωση ο ιστορικος του μελλοντος θα καταγραψει τις ευθυνες ολων , με πρωτες των 153 ΝΑΙ (τριων μουσουλμανων -που ομως αυτοι δεν ελεγχονται απο τον Ερντογαν- και δυο αποστρατων στρστηγων) στην Συμφωνια , που τοσο πικρανε ολους τους Ελληνες , ιδιαιτερως της Διασπορας , οι οποιοι θα υποχρεωθουν και αυτοι με δικη μας υπογραφη να αποκαλουν τους Σκοπιανους Μακεδονες , κατι που μεχρι τωρα το εξασφαλιζαν δικαστικως , γιατι αυτοι ηταν Σλαβοι , που κατοικουσαν σε ενα μερος της Μακεδονιας και αυτο το εγνωριζαν οι δικαστες .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα