Τσαβούσογλου: Η Τουρκία αναγνωρίζει τη «Μακεδονία» με τη συνταγματική της ονομασία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με θερμά λόγια για τις σχέσεις των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι η Τουρκία εύχεται χωρίς άλλη καθυστέρηση να δει την ΠΓΔΜ να καθίσταται  το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η χώρα του αναγνωρίζει τη «Μακεδονία» υπό το συνταγματικό της όνομα  κατά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της  ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ.

«Έχουμε ισχυρούς δεσμούς με τη ‘Μακεδονία’, που χρονολογείται εδώ και πολλούς αιώνες, και έχουμε ισχυρούς δεσμούς ασχέτως των πολιτικών σχέσεων. Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι οι πολιτικές μας σχέσεις είναι τέλειες αυτές τις ημέρες, είπε και πρόσθεσε: «Η Τουρκία αναγνωρίζει την ‘Μακεδονία’ υπό το συνταγματικό της όνομα».

Ο κ. Τσαβούσογλου χαρακτήρισε σημαντική για όλα τα Βαλκάνια «τη σταθερότητα της ‘Μακεδονίας’ καθώς η Τουρκία, η Αλβανία, η Σερβία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο και εμείς έχουμε πολύ καλές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένου του Μαυροβουνίου. Και αυτό επειδή η Τουρκία δίνει σημασία στη σταθερότητα της περιοχής και παρέχει στήριξη για οικονομική ανάπτυξη».

View image on TwitterView image on Twitter

Mevlüt Çavuşoğlu

@MevlutCavusoglu

Discussed relations and regional issues w/ FM @Dimitrov_Nikola. We wish to welcome Macedonia in as our 30th Ally without further delay. @MFA_Macedonia

“Καθημερινή”
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα