Η Σερβία εντάσσεται στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

“Η Σερβία εντάσσεται στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση”

Στην πρωτεύουσα της Σερβίας, ξεκίνησαν  χθες οι τελικές διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών με την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, που αποτελείται από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Αρμενία και την Κιργιζία.

Η συμφωνία πρέπει να υπογραφεί στις 17 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Σερβία του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Σέρβος υπουργός Εμπορίου, Ρασίμ Λιάιτς δήλωσε ότι οι δασμολογικές συμφωνίες θα ευνοήσουν στην εξαγωγή των σερβικών προϊόντων, ιδίως στους τομείς των τυριών, κρέατος, πουλερικών, ορισμένων τύπων αλκοολούχων ποτών, ζάχαρης, σιγαρέτων  και αυτοκινήτων.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Σερβία είναι απίθανο να πάρει όλα τα οφέλη στα οποία προσβλέπει.

«Αυτές οι πέντε χώρες θα πρέπει να συμφωνήσουν προκειμένου να προστατεύσουν την παραγωγή τους», δήλωσε ο Λιάιτς τονίζοντας ότι η Σερβία θα κάνει ό, τι μπορεί για να αυξηθεί ο κατάλογος των προϊόντων εξαγωγής χωρίς τελωνειακούς δασμούς στις χώρες της Ευρασιατικής Ένωσης.

Εάν η συμφωνία υπογραφεί στις 17 Ιανουαρίου θα μπορούσε να ανοίξει μια αγορά για τη Σερβία 180 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο Λιάιτς πρόσθεσε ότι η συμφωνία δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις συναλλαγές με τις ευρωπαϊκές χώρες, επειδή η Σερβία μέχρι να γίνει μέλος της Ένωσης έχει το δικαίωμα να κάνει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με όποιον θέλει, γράφει χαρακτηριστικά η σερβική ‘Politika’.

politika.rs

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα