Δεν βρήκε ακόμα τους 80 βουλευτές για την συμφωνία των Πρεσπών ο Ζ.Ζάεφ – Στα 5 εκατ. ευρώ η «ταρίφα» της ψήφου 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

(Ανανέωση 18.00) Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της πΓΔΜ Κοινοβουλίου, σχετικά με τις συνταγματικές τροπολογίες και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας.

Αρχικά, η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα (14: 00 ώρα Ελλάδας), όμως μετατέθηκε για τις 15:00 τοπική, χωρίς και πάλι να ξεκινήσει.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, η συνεδρίαση του Σώματος, η οποία ξεκίνησε χθες, θα συνεχιστεί αύριο, στις 12:00 τοπική ώρα

Ο λόγος; Οι εντατικές επαφές του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ με στόχο να βρεθούν οι 80 ψήφοι που απαιτούνται από βουλευτές προκειμένου να περάσουν οι τροπολογίες και οι οποίοι ακόμα δεν έχουν βρεθεί, καθώς η «ταρίφα» των Σκοπιανών βουλευτών έχει πάει πολύ ψηλά και ακούγονται απαιτήσεις μέχρι και για 5 εκατ. ευρώ ανά ψήφο, ειδικά από τους Αλβανούς βουλευτές.

Όπως αναφέρει το σκοπιανό σάιτ «a1on», ο κ. Ζάεφ έχει πυρετώδεις διαπραγματεύσεις με τους οκτώ ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το VMRO-DPMNE αλλά και με τον επικεφαλής του αλβανικού κόμματος BESA, Κασάμι.

Το αλβανικό κόμμα εμφανίζεται ανυποχώρητο στις απαιτήσεις του να μην ισχύσει για τους Αλβανούς κατοίκους της χώρας η «μακεδονική» υπηκοότητα και να υπάρξει προστασία όχι μόνο για τους «Μακεδόνες ομογενείς» που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και για τους «ομογενείς από τη Μακεδονία».

Αυτές οι αξιώσεις όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την άποψη των οκτώ ανεξάρτητων βουλευτών, που αποχώρησαν από το VMRO-DPMNE επειδή ακριβώς συμφώνησαν με όσα αναφέρονται στις προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα.

Έτσι, ο Ζόραν Ζάεφ προσπαθεί να βρει μια σολομώντεια λύση, έστω την ύστατη στιγμή, κάνοντας επαφές και με τις δύο πλευρές, ώστε να μην τεθεί εν κινδύνω η ψήφιση των συνταγματικών αλλαγών και κατ’ επέκταση η Συμφωνία των Πρεσπών. 

Χθες, πάντως, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο κανάλι TV Sitel φρόντισε να θολώσει τα νερά, λέγοντας ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμα οι 80 βουλευτές για την ψήφιση των συνταγματικών αλλαγών, ενώ μέχρι πρότινος επέμενε ότι όχι μόνο έχει εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές, αλλά ότι η συμφωνία μπορεί να ψηφιστεί τελικά και από περισσότερους.

Πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλη η διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί με επιτυχία τόσο στη χώρα του όσο και στην Ελλάδα.

www.pronews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα