Η πολιτική σήψη και η ηθική απαξίωση, απονομιμοποιούν αυτή τη Βουλή από το δικαίωμα επικύρωσης στρατηγικών συμφωνιών που δεσμεύουν τη χώρα.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

της ΠΓ του «Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον της αστάθειας, της νοσηρότητας, της ουσιαστικής πολιτικής κατάρρευσης και με δεδομένη την απόλυτη αναντιστοιχία ανάμεσα στις επιλογές αυτής της κυβέρνησης και στις πολλαπλά εκφρασμένες διαθέσεις της Ελληνικής κοινωνίας, είναι φανερό πως δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις με θεμελιώδη ιστορική και γεωπολιτική βαρύτητα, που να ακυρώσουν στρατηγικές επιλογές δεκαετιών, να τροποποιήσουν τη φυσιογνωμία τους και να εγκλωβίσουν τη χώρα στην περιδίνηση μιας γενικευμένης αποσταθεροποιητικής διαδικασίας, και μάλιστα με την βαρύτητα της αμετάκλητης εθνικής υπογραφής…

Οι τελευταίες εξελίξεις είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικές, τόσο για την διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων όσο και για την πολιτική ζωή του τόπου συνολικά, η οποία σύρεται ανεξέλεγκτα στον κατήφορο ενός πρωτοφανούς όσο και επικίνδυνου πολιτικού εκφυλισμού. 

Η ίδια η συγκυβέρνηση τελεί υπό κατάρρευση, και αποπνέει πολιτική σήψη και ηθική απαξίωση. Συναλλαγές στο παρασκήνιο, πολιτικοί εκβιασμοί, κατηγορίες για εξαγορές προσώπων και συνειδήσεων, αλλά και δυσωδία με πολιτικές αποστασίες, δηλητηριάζουν επικίνδυνα το ήδη νοσηρό πολιτικό κλίμα, που καρκινοβατεί κινούμενο οριακά, ανάμεσα στην πολιτική εκτροπή και σε μια αμφιλεγόμενη συνταγματική τάξη. Η σκοτεινή εποχή της δεκαετίας του 60, αναβιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο, κι αυτό συνιστά μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη.

Το γεωπολιτικό περιβάλλον επιδεινώνεται. Οι πιέσεις που δέχεται η χώρα εντείνονται. Οι απειλές κλιμακώνονται. Καινούρια επικίνδυνα τετελεσμένα επιχειρείται να δημιουργηθούν, στα Βόρεια και Ανατολικά σύνορά μας. Στην περιδίνηση μιας γενικευμένης αποσταθεροποίησης η οποία προϊδεάζει για πολύ αρνητικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, η πολιτική εξουσία του τόπου επιδεικνύει προκλητική ανικανότητα έως και πλήρη έλλειψη επίγνωσης της δραματικής θέσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Η εξωτερική πολιτική επί της ουσίας έχει καταρρεύσει. Εντολές και υποδείξεις τρίτωνυιοθετούνται άκριτα, υποκαθιστούν την ανάγκη ισχυροποίησης μιας αδιαπραγμάτευτης Εθνικής ατζέντας, και επιδεινώνουν έτι περαιτέρω την ήδη δεινή θέση της πατρίδας μας, στο εγγύς και ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Υπουργός Εξωτερικών δεν υφίσταται. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει ουσιαστικά εκχωρηθεί ως αντισταθμιστικό εργαλείο στο ενδοκυβερνητικό παζάρι ισορροπιών, με τα καμώματα του πολιτικού του προϊσταμένου να προκαλούν θυμηδία στους πάντες. Η λογική του παρασιτικού προστατευτισμού και οι ετεροβαρείς συμφωνίες στις οποίες εμπλέκεται η χώρα, δεν οδηγούν σε πραγματική οχύρωση της εθνικής της υπόστασης, αλλά συντηρούν αυταπάτες και διαιωνίζουν τον ουσιαστικό στρατηγικό της παροπλισμό.

Η υπερσυγκέντρωση εξουσιών στα χέρια του πρωθυπουργού, και η εκφυλιστική ενσωμάτωση των θεσμών στο ανίερο παζάρι της εξουσίας, συνιστούν μια νέα, άκρως επικίνδυνη εξέλιξη που προσλαμβάνει χαρακτηριστικά πολιτικής εκτροπής ως προς την ουσία της, και ως τέτοια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε καμία περίπτωση και από κανέναν.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον της αστάθειας, της νοσηρότητας, της ουσιαστικής πολιτικής κατάρρευσης και με δεδομένη την απόλυτη αναντιστοιχία ανάμεσα στις επιλογές αυτής της κυβέρνησης και στις πολλαπλά εκφρασμένες διαθέσεις της Ελληνικής κοινωνίας, είναι φανερό πως δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις με θεμελιώδη ιστορική και γεωπολιτική βαρύτητα, που να ακυρώσουν στρατηγικές επιλογές δεκαετιών, να τροποποιήσουν τη φυσιογνωμία τους και να εγκλωβίσουν τη χώρα στην περιδίνηση μιας γενικευμένης αποσταθεροποιητικής διαδικασίας, και μάλιστα με την βαρύτητα της αμετάκλητης εθνικής υπογραφής.

Και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις με τέτοια ιστορική βαρύτητα, από μια Βουλή, της οποίας η πολιτική γεωγραφία, δεν έχει απολύτως καμία αντιστοίχιση με τα πραγματικά δεδομένα που αποτυπώνονται μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Το “Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ” θεωρεί επιπροσθέτως πως αυτή η Βουλή, υπό το βάρος των εκφυλιστικών καταγγελιών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δεν διαθέτει πλέον απολύτως καμία πολιτική, ηθική και δημοκρατική νομιμοποίηση, που να την καθιστά ικανή να επικυρώσει αποφάσεις δεσμευτικές για τη χώρα, και μάλιστα με οριακές, συγκυριακά διαμορφωμένες πλειοψηφίες, που καταγγέλλονται ως προϊόν συναλλαγής, αμφιβόλου ηθικής, αλλά και ευτελούς πολιτικής μωροφιλοδοξίας.

Το “Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ” θεωρεί πως είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων, κοινοβουλευτικών και μη, αλλά και ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας, να κλιμακώσουν την πολιτική τους αντίσταση σε ολόκληρη την επικράτεια, ώστε να μη φτάσει ποτέ στο Ελληνικό κοινοβούλιο η απαράδεκτη συναλλαγή των Πρεσπών, και να μην αποκτήσει και τυπικά, τα χαρακτηριστικά συμφωνίας με Διεθνές κύρος και αναγνώριση.

Πολύ δε περισσότερο που αυτή η συναλλαγή των Πρεσπών, δεν υπήρξε προϊόν ΕΝΙΑΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, αλλά προϊόν εξωγενών πιέσεων και αυθαίρετη κομματική επιλογή του ενός κυβερνητικού εταίρου, που αναζητεί την μεταχρονολογημένη νομιμοποίησή της, και μάλιστα με όρους δεσμευτικούς για τη χώρα, σε κατεύθυνση πλήρως αποστασιοποιημένη από την επίσημη εθνική γραμμή.

Η συναλλαγή των Πρεσπών, επιχειρείται να εμφανιστεί ως ώριμη ιστορική απόφαση η οποία δήθεν τερματίζει μια διένεξη δεκαετιών. Στην ουσία όμως, ενεργοποιεί παράγοντες αποσταθεροποίησης σε ολόκληρη την Βαλκανική και την ίδια στιγμή, τροφοδοτεί ένα πρωτοφανές κλίμα εσωτερικού διχασμού με απρόβλεπτες προεκτάσεις σε μια δύσκολη ιστορική συγκυρία για τη χώρα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους:

Α. Καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, εντός και εκτός του κοινοβουλίου, με κοινή δημόσια πολιτική δήλωσή τους, να αποσαφηνίσουν προς πάσαν κατεύθυνση, εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας, πως δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΦΑΣΗ μιας Βουλής που παραπαίει στην σήψη και στον πολιτικό εκφυλισμό, και να αποσαφηνίσουν προκαταβολικά πως δεν πρόκειται να την περιβάλλουν με κανένα κύρος δεσμευτικό για τη χώρα.

Β. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση σύγκλιση Πανελλαδικής Σύσκεψης του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων, κινήσεων και συλλογικοτήτων, με ένα και μοναδικό θέμα. Την οργάνωση της πολιτικής αντίστασης του Λαού μας σε ολόκληρη την επικράτεια,και με αιτήματα:

  • Την άμεση διάλυση της Βουλής,
  • Την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών. Και φυσικά… 
  • Την άμεση και οριστική απόσυρση της συμφωνίας Κοτζιά – Δημητρώφ, και την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων από μηδενική βάση, μετά τις εκλογές και με δεδομένη την συντριπτική αντίθεση του λαού μας στο συγκεκριμένο ανοσιούργημα.

Είναι φανερό πως στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, καλούμε τους πάντες να διαχωρίσουν και εμπράκτως τη θέση τους, από τις γνωστές πατριδοκάπηλες φωνές, που μόνο κακό έκαναν ΚΑΙ στο κίνημα ΚΑΙ στον Δημοκρατικό – Πατριωτικό αγώνα του λαού μας.

Η κλεψύδρα αδειάζει οριστικά. Είναι πλέον ώρα ευθύνης και αποφάσεων για όλους…

Η Π.Γ του “Μετώπου ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ”

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα