«Γερμανική τηλεόραση – Δραματική η κατάσταση στην Αλβανία»

9/1/19 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 95 εμφανίσεις

Ιανουάριος 8, 2019. 09:28

Τίρανα.

Η γερμανική κρατική τηλεόραση ‘ZDF’ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αναφέρθηκε στις διαμαρτυρίες των φοιτητών που εδώ και ένα μήνα διαδηλώνουν στην Αλβανία για την αποδοχή οκτώ αιτημάτων τους από την κυβέρνηση, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Το κανάλι ‘ZDF’  έχει αφιέρωμα στις φοιτητικές διαμαρτυρίες και παρουσιάζει Αλβανούς φοιτητές και αναλυτές που δείχνουν την πραγματικότητα στην εκπαίδευση στην Αλβανία.

Το χρονικό δείχνει τις διαμαρτυρίες που γίνονται, ήδη, μπροστά από το πρωθυπουργικό κτήριο και αναφέρεται στις κακές συνθήκες τις οποίες βιώνουν οι φοιτητές.

Ο δημοσιογράφος του ‘ZDF’ συνοδεύεται από τον φοιτητή Ιγκλί Τόλα, ο οποίος του δείχνει τις κακές συνθήκες των κοιτώνων των φοιτητών στην Αλβανία.

Το κανάλι αναφέρει ότι 2,87 εκατομμύρια άνθρωποι ζούνε στην Αλβανία, αλλά σύμφωνα με τον οργανισμό ‘Κόνρατ Αντενάουερ’, τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν μεταναστεύσει 400.000 χιλιάδες νέοι από τη χώρα.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι σπουδαστές δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψη, αλλά δεν παράτησαν τις διαμαρτυρίες.

Χιλιάδες φοιτητές διαμαρτύρονται για τις κακές συνθήκες μελέτης και έλλειψης προοπτικής για τους νέους.

Σήμερα, οι νέοι είναι δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι.

Το 30 τοις εκατό των αποφοίτων είναι άνεργοι και εκείνοι που επέμειναν να μείνουν στην Αλβανία, τώρα προσανατολίζονται να μεταναστεύσουν.

«Τα δίδακτρα  σπουδών είναι πάρα πολύ υψηλά και δεν μπορούμε να τα αντέξουμε», λέει ένας φοιτητής, «μετά τη Συρία, η Αλβανία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών στον  κόσμο, επειδή οι νέοι έχουν χάσει κάθε ελπίδα.

Τέσσερις στους πέντε νέους θέλουν να μεταναστεύσουν, υπάρχουν κακές συνθήκες, ανεργία και φτώχεια, ενώ οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εμπλέκονται καθημερινά  σε υποθέσεις διαφθοράς και σκανδάλων», λέει ο Ιγκλί Τόλα στο γερμανικό κανάλι.

panorama.com.al

https://www.echedoros-a.gr/2019/01/blog-post_21.html#more

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

Ροή ειδήσεων

  17/1/19 | (0 σχόλια)
  ΚΟΣΜΟΣ 16.01.2019 : 22:40  A.P. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιδεικνύει το γεύμα αποτελούμενο από χάμπουργκερ, το οποίο πλήρωσε ο ίδιος, όπως έσπευσε να επισημάνει. ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την πρόθεσή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ φέρεται να εξέφρασε επανειλημμένως το 2018 ο ...

  17/1/19 | (0 σχόλια)
  Συνέντευξη τύπου της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας για την Συμφωνία των Πρεσπών, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)  EUROKINISI Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας σχεδιάζει η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών - Ελλάδος, αλλά και υπογραφή κειμένου διαφωνίας στην Συμφωνία των Πρεσπών. Μάνος Φραγκιουδάκης 16 Ιανουαρίου 2019 15:56 Πέραν ...

  17/1/19 | (0 σχόλια)
  [Εντύπωση προκαλεί ότι από την Εκθεση αυτή της ΜΚΟ απουσιάζουν αριθμητικά στοιχεία ούτε γίνεται ειδική μνεία στη Συρία. Και ο ιστότοπος της Οργάνωσης δεν μας διαφώτισε περισσότερο. Οφείλουμε ωστόσο να παρατηρήσουμε ότι η συνενοχή ιεραποστολών με την αποικιοκρατία ...

  17/1/19 | (0 σχόλια)
  Η ελληνική κυβέρνηση ανέμενε τη ρηματική διακοίνωση, η οποία αποτελούσε τυπική διαδικασία, προκειμένου να δρομολογήσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα, φέρνοντας τη συμφωνία προς έγκριση στην ελληνική Βουλή Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε το βράδυ ότι επέδωσε στον επικεφαλής ...
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας