«Γερμανική τηλεόραση – Δραματική η κατάσταση στην Αλβανία»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ιανουάριος 8, 2019. 09:28

Τίρανα.

Η γερμανική κρατική τηλεόραση ‘ZDF’ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αναφέρθηκε στις διαμαρτυρίες των φοιτητών που εδώ και ένα μήνα διαδηλώνουν στην Αλβανία για την αποδοχή οκτώ αιτημάτων τους από την κυβέρνηση, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Το κανάλι ‘ZDF’  έχει αφιέρωμα στις φοιτητικές διαμαρτυρίες και παρουσιάζει Αλβανούς φοιτητές και αναλυτές που δείχνουν την πραγματικότητα στην εκπαίδευση στην Αλβανία.

Το χρονικό δείχνει τις διαμαρτυρίες που γίνονται, ήδη, μπροστά από το πρωθυπουργικό κτήριο και αναφέρεται στις κακές συνθήκες τις οποίες βιώνουν οι φοιτητές.

Ο δημοσιογράφος του ‘ZDF’ συνοδεύεται από τον φοιτητή Ιγκλί Τόλα, ο οποίος του δείχνει τις κακές συνθήκες των κοιτώνων των φοιτητών στην Αλβανία.

Το κανάλι αναφέρει ότι 2,87 εκατομμύρια άνθρωποι ζούνε στην Αλβανία, αλλά σύμφωνα με τον οργανισμό ‘Κόνρατ Αντενάουερ’, τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν μεταναστεύσει 400.000 χιλιάδες νέοι από τη χώρα.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι σπουδαστές δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψη, αλλά δεν παράτησαν τις διαμαρτυρίες.

Χιλιάδες φοιτητές διαμαρτύρονται για τις κακές συνθήκες μελέτης και έλλειψης προοπτικής για τους νέους.

Σήμερα, οι νέοι είναι δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι.

Το 30 τοις εκατό των αποφοίτων είναι άνεργοι και εκείνοι που επέμειναν να μείνουν στην Αλβανία, τώρα προσανατολίζονται να μεταναστεύσουν.

«Τα δίδακτρα  σπουδών είναι πάρα πολύ υψηλά και δεν μπορούμε να τα αντέξουμε», λέει ένας φοιτητής, «μετά τη Συρία, η Αλβανία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών στον  κόσμο, επειδή οι νέοι έχουν χάσει κάθε ελπίδα.

Τέσσερις στους πέντε νέους θέλουν να μεταναστεύσουν, υπάρχουν κακές συνθήκες, ανεργία και φτώχεια, ενώ οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εμπλέκονται καθημερινά  σε υποθέσεις διαφθοράς και σκανδάλων», λέει ο Ιγκλί Τόλα στο γερμανικό κανάλι.

panorama.com.al

https://www.echedoros-a.gr/2019/01/blog-post_21.html#more

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα