Ο άθλιος ρόλος της Δεξιάς συνιστώσας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Σάκη Μουμτζή Σάββατο 05 Ιανουαρίου 2019 liberal.gr

Το deal ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Εμείς δεν ακουμπάμε την περίοδο 2004-2009 και εσείς μας δίνετε τον έλεγχο της κρατικής μηχανής στην οποία δεν έχουμε καμιά πρόσβαση. Περί αυτού πρόκειται.

Ο συμβιβασμός δεν έγινε πάνω σε πολιτικές θέσεις. Ήταν μια χυδαία μοιρασιά της εξουσίας. Οι στόχοι που έθετε η κάθε πλευρά συνέκλιναν τελικά στο να μην γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης. Οι μεν δεν του συγχώρεσαν που τους πήρε το «μαγαζί» και οι δε, που θα τους πάρει την εξουσία.

Η Δεξιά συνιστώσα οχυρώθηκε πίσω από μιαν ανύπαρκτη ιδεολογία. Τον Καραμανλισμό. Ποτέ κανένας δεν κατάλαβε τι εκπροσωπεί αυτή η ιδεολογία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ένας οραματικός ηγέτης και συγχρόνως πολιτικός της δράσης. Και γι΄αυτό πέτυχε το θαύμα της Μεταπολίτευσης. Δεν άφησε όμως πίσω του ένα θεωρητικό έργο. Ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός ήταν τόσο σαφής όσο και ο δημοκρατικός σοσιαλισμός.

Σήμερα ο Καραμανλισμός είναι η ιδεολογία των επιτηδείων. Είναι η ιδεολογία όλων αυτών που θεωρούν την μεγάλη αυτή παράταξη ιδιοκτησία τους. Είναι τελικά το προκάλυμμα για την υπονόμευση της Νέας Δημοκρατίας στο δρόμο προς την εξουσία. Τον επικαλούνται γραφικές προσωπικότητες  μαζί με βορβορώδεις φιγούρες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, όλοι αυτοί γνώρισαν και γνωρίζουν την αποδοκιμασία του Κώστα Καραμανλή ο οποίος αναφανδόν στηρίζει τον Κ.Μητσοτάκη. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Δεν πρέπει να λησμονούμε πως διετέλεσε αρχηγός της παράταξης και πρωθυπουργός. Τυγχάνει δε του σεβασμού και της πλήρους υποστήριξης όλου του κομματικού μηχανισμού.

Συνεπώς, όσοι τον επικαλούνται διαπράττουν μια πολιτική απάτη. Έχουν αυτονομηθεί πλήρως από τον Κώστα Καραμανλή και αναζητούν ρόλους και δημοσιότητα στο καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ. Μα έχουν τόση πολιτική ισχύ; Και αν ναι, από πού την αντλούν;

Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκαίρως αντιληφθεί—και λόγω ιδεολογικής συγγένειας με τον Τσαβισμό—πως όποιος ελέγχει την Δικαιοσύνη, ελέγχει και το πολιτικό σύστημα της χώρας. Άλλωστε, η Αριστερά δεν πιστεύει – και στο θεωρητικό επίπεδο – στην διάκριση των εξουσιών. Λοιπόν, τι έκαναν;

Έστησαν ένα παρακράτος μέσα στο σώμα των δικαστών, στο οποίο μετέχουν ελάχιστοι ευτυχώς δικαστές, το στεγανοποίησαν και ενέταξαν τις δραστηριότητες του στους δικούς τους πολιτικούς σχεδιασμούς. Δηλαδή στην ηθική και πολιτική εξόντωση των αντιπάλων τους.

Ας ανακαλέσουμε στην μνήμη την πρόταση που έκαναν στον Γ. Παπακωνσταντίνου: «δώσε μας τον Βενιζέλο για να γλιτώσεις», ή στο κατάδικο πλοίαρχο « δώσε μας τον Μαρινάκη, για να γλιτώσεις» ή στον Μανιαδάκη προχθές « δώσε μας τον Σαμαρά, τον Γεωργιάδη και τον Στουρνάρα, για να γλιτώσεις». Ψυχροί, αλλά συγχρόνως και γελοίοι, εκτελεστές.

Επειδή όμως η Αριστερά ουδεμία πρόσβαση είχε στον χώρο της Δικαιοσύνης το έργο αυτό το ανέθεσαν σε στελέχη της Δεξιάς συνιστώσας. Αυτό ζούμε αυτές τις ημέρες. Γι΄αυτό και τα μαύρα δάκρυα που χύνει το γνωστό δημοσιογραφικό συγκρότημα της «ψεκασμένης» Δεξιάς –και συγκεκριμένος δημοσιογράφος με στασίδι στην ΕΡΤ – για το φιάσκο Novartis. O προστάτης τους και προστατευόμενος τους Ρασπούτιν έχει υποστεί μια συντριπτική ήττα, με πολύ συγκεκριμένες συνέπειες για το μέλλον του.

Είναι προφανές πως μετά τις εκλογές, όλος αυτός ο εσμός της Δεξιάς συνιστώσας θα εξαϋλωθεί, καθώς δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Άλλωστε κάποιοι από αυτούς θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη για τα πεπραγμένα τους. Μέχρι τότε, όμως, θα βυσσοδομούν κατά της Νέας Δημοκρατίας, με ευθύ ή με ύπουλο τρόπο, επιδιώκοντας να αποτρέψουν, παντί τρόπω, την αυτοδυναμία της.

liberal.gr

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα μπορουσε ο ΕΡΕτζης κ. Σακης Μουμτζης να μη τιτλοφορει την κατονομαζομενη δημοσιως μονο απο τον ιδιον ” συνιστωσα της Δεξιας ” -του Συριζα εννοειται- ως Καραμανλισμο , αφου και μονο αυτος ο τιτλος οδηγει συνειρμικως στην ”ομπρελα” των θανοντος και επιζωντος Καραμανλη, που ιδρυσεν ο πρωτος και παραμενει επι 10ετιαν , ως πιστος στρατιωτης, στην Παραταξη ,που αλλοι την προδωσαν το 1993 και το 1995 -με την προταση για την Προεδριαν της Δημοκρατιας του ”φυγά” απο το 1984 Κωστη Στεφανοπουλου -και που αλλαξαν βιαιως ,μαζι με το φλογοβολο πυρσο της την κατα κοσμον επωνυμια της ως Κεντροδεξιας σε καθαροαιμη Δεξια το 2009 , οταν ανελαβαν την Αρχηγια της και της εφεραν ως προικα δυο- τρεις εξαιρετους ως βουλευτες ,αλλα χωρις τις προωποπαγεις αξιωσεις τους ,-που απεκτησαν εκτοτε- και οι οποιες -ενιοτε- δεσμευουν- τον σημερινο Αρχηγο της μεγαλης Πραταξεως κ. Κυριακο Μητσοτακη , που του παραβγαινουν προτρεχοντας ποτε απο Δεξια και ποτε απο παραπολιτικα , με Παναθηναικακηδες δικαστες κλπ,κλπ.-.
    Δεν βρισκουν καποιο σοβαρο θεμα και οποια ιδιοτελεια εις βαρος προσωπικως του ΣΙΩΠΗΛΟΥ πρωην πρωθυπουργου κ. Κωστα Καραμανλη αλλοιως θα τον ειχαν ”κρεμασει και αυτον στα μανταλακια” ,αλλα απ’αυτο το σημειο μεχρι αυτο να θεωρειται , -οπως το ”μεγαφωνεί” καθημερινως ο κ. Καρχιμακης του ΓΑΠασοκικου περιβαλλοντος- ως ασυλια στις κυβερνησεις των ετων 2004-2009 και απο τους κ.κ.”Μουμτζηδες” παει πολυ .
    Κατανοητο το παραπονο, οσων περνουν την εκδικητικη μηνιν των ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ και της Χρυσης Αυγης ,αλλα ας μη διασπειρονται ζιζανια με αναμονη της εξαυλωσεως μετεκλογικως του Καραμανλισμου , που και ως ονομα συνεχει την ΜΗΤΕΡΑ Παραταξη απο το 1955.
    Ουδεις αλαθητος ,αλλα ολοι ειναι -και πρεπει να ειναι ευπροσδεκτοι -(οπως και κατα το παρελθον) στην Παραταξη που εσωσε την Ελλαδα και το 1949 και το 1974 και το 1979 , με την εισοδο μας στην Ευρωπαικες Κοινοτητες.
    Ειναι η Παραταξη που δεχεται κατα το Κατασταστικο της οσους κινουνται μεταξυ της μετριοπαθους Αριστερας και της μετριοπαθους Δεξιας και γιαυτο δεν αποκλειεται να καταφυγουν σαυτην στις επομενες εκλογες και οι εξαπατηθεντες Συριζανελιτες ,ιδιαιτερα μετα την σταση του κ. Μητσοτακη για την Συμφωνια της λιμνης των Πρεσπων.
    ”Εκαστον προς το τελευταιον εκβαν” κρινεται αγαπητε κ. Μουμτζη και ”μηδενα προ του τελους μακαριζε”.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και Κηλη φωτιση ολων για τα αυριανα ΦΩΤΑ.

  2. Όλα σωστά, μόνο που ο φέρων το όνομα – ποτέ δεν έχει βγάλει τσιμουδιά. Δηλ εν προκειμένω, να αποδοκιμάσει ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ όλους όσους μιλούν εξ’ ονόματός του.

    Δηλ να βγει και να πει πχ “βγάλε το σκασμό Παπακώστα παλιο-τσόκαρο που μιλάς για Καραμανλισμό συνέχεια και τώρα είσαι στην Κυβέρνηση Σύριζα”.

    Αλλά ο ΒΟΥΔΑΣ αυτό που ξέρει να κάνει μόνο, είναι να εισπράττει το 5χίλιαρο κάθε μήνα (τα πιο πεταμένα λεφτά στη χώρα, μετά από αυτά του Πάκη).

    Άρα, εκπροσωπεί ή όχι (επάξια), τη λαϊκή δεξιά συνιστώσα της κυβέρνησης;

    (ΥΓ)
    ΣΑΝ, σε ακούμε. Ξέρουμε ότι θα γράψεις στο καπάκι lol.

    • Το 2009, κατά την συζήτηση τού προϋπολογισμού στην Βουλή, αγόρευε ο Καρατζαφέρης. Ήταν γύρω στις 6 μμ κι έψεγε τον Βούδα και την ΝΔ για το ότι όχι μόνο δεν ελέγξανε την περίοδο Σημίτη, όπως είχαν υποσχεθεί, για σωρεία σκανδάλων, αλλά επιπλέον συνέβαλαν στον εκτροχιασαμό των δημοσιονομικών. Το έδρανο τού Κωστάκη, ως συνήθως, άδειο. “Πού είναι ο κ. αρχηγός τής Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως να μού απαντήσει; Είναι δυνατόν να απουσιάζει από μία τόσο σοβαρή συζήτηση;”, λέει ο Καρατζαφέρης και, μετά από μικρή διακοπή, συνεχίζει: “Είναι θλιβερό αυτό που μαθαίνω. Ο κ. Καραμανλής, αντί να παρίσταται στην αίθουσα αυτή σε μία τόσο σοβαρή συζήτηση, η οποία αφορά κι αυτό και το κόμμα του” (ξανά μικρή διακοπή) “βρίσκεται από τις 2 μμ στου Μπαϊρακτάρη και … τρωγοπίνει. Θλίβομαι που το λέω, αλλά όποιος θέλει ας πάει να το διαπιστώσει. Τώρα, φυσικά δεν είναι σε … κατάσταση που μπορεί να έλθει στην Βουλή!”.

      Θα γράψει στο καπάκι, είπες; Θα … ξεκαπακιάσει εντελώς!

    • Εκτιμω και πιστευω να συμφωνειτε και εσεις, οτι δεν διακοπτεις την συνειδητη επιλογη της σιωπης σου, για να τα ”ψαλλεις” στους προ 10ετιας ικετες σου κ.κ. Καμμενο και Παπακωστα και τα αλλα παιδια και κοριτσια των ΑνΕλιτων,η, οποιων αλλων .
      Αν στην ηλικια που εχουν, θελουν συμβουλες και ”πατρικη” καθοδηγηση ειναι ολοι τους χαμενοι απο καιρο, χωρις τις παραταξιακες αρχες , που ο ιδιος εκπεμπει.
      Και καθως λεει η παροιμια καθε αρνι απο το ποδαρι του κρεμεται.
      Εξ’αλλου ειναι μαθημενοι οι Καραμανληδες απο ”κιοτηδες” και φιλοδοξους απο το 1958 ως το 2009, αμα δε εισαι και φιλελευθερος ως ανθρωπος δεν θελεις -και εδω που τα λεμε δεν πρεπει-να περιοριζεις την ελευθερια του αλλου.
      Εδω και τα παιδια μετα τα 16 τους χρονια εχουν την ελυθερια και το δικαιωμα να επιλεγουν και να ψηφιζουν.
      Σημειωνω παντως οτι και οι δυο σας περιμενετε-οπως και οι περισσοτεροι συνελληνες -περισσοτερα απο τον πρωην πρωθυπουργο Καραμανλη .
      Μαλλον ολοι θα δικαιωθουμε απο αυτην την προσμονη μας.
      Να ειστε καλα.

      • “Σημειωνω παντως οτι και οι δυο σας περιμενετε-οπως και οι περισσοτεροι συνελληνες -περισσοτερα απο τον πρωην πρωθυπουργο Καραμανλη”

        Εγώ ένα και μόνο περίμενα και περιμένω: Να δείξει λίγη αξιοπρέπεια παραιτούμενος τής έδρας του στην Βουλή, αφού δεν πατά τα πόδια του εκεί και είναι εντελώς άχρηστος, ώστε να μην επιβαρύνει άδικα με το μισθό και τα έξτρα που παίρνει και τα οποία είναι πάρα πολλά, το Έλληνα φορολογούμενο. Αυτό και μόνο. Δεν τα έχει δα ανάγκη για να ζήσει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα