Τραμπ και Μελάνια σε ταξίδι-αστραπή στο Ιράκ -Τα απίστευτα μέτρα ασφαλείας [εικόνες & βίντεο]

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΜΕ ΤΟ AIR FORCE ONE
Τραμπ και Μελάνια επισκέφθηκαν τους στρατιώτες των ΗΠΑ στο Ιράκ -Φωτογραφία: twitter

Με πλήρη μυστικότητα ο Ντόναλντ Τραμπ συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μελάνια, πήρε το Air Force One και επισκέφθηκε τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ!

Οι φήμες είχαν φουντώσει από νωρίς, καθώς το Air Force One εντοπίστηκε να πετά πάνω από την Ευρώπη χωρίς να έχει υπάρξει προγραμματισμένη κίνηση του αμερικανού προέδρου.

Το… παγκόσμιο μυστήριο έλυσε με ανάρτησή της στο Twitter η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, γραμματέας του Λευκού Οίκου, δίνοντας πληροφορίες για το πού… πήγαινε το Air Force One:

«Ο Πρόεδρος Τραμπ και η Πρώτη Κυρία ταξίδεψαν στο Ιράκ αργά τη νύχτα των Χριστουγέννων για να επισκεφθούν τα στρατεύματά μας και την ανώτερη στρατιωτική ηγεσία, ώστε να τους ευχαριστήσουν για τις υπηρεσίες τους, την επιτυχία τους και την θυσία τους και να τους ευχηθούν καλά Χριστούγεννα».

Δείτε την ανάρτηση

Το Air Force One απογειώθηκε από την βάση Αντριους των ΗΠΑ λίγο μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα. Εκανε ταξίδι 11 ωρών και 6,211 μιλίων μέχρι την βάση Αλ Ασαντ δυτικά της Βαγδάτης.

Αργότερα, ο αμερικανός πρόεδρος μετά από 21 ώρες σιγής (πρωτοφανές για τον ίδιο) στο twitter, ανήρτησε ένα βίντεο από την επίσκεψή του στην αμερικανική βάση του Ιράκ.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1078026520021544960?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1078026520021544960&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fnews%2F467937%2Ftramp-kai-melania-se-taxidi-astrapi-sto-irak-ta-apisteyta-metra-asfaleias-eikones-vinteo

Ο Τραμπ και η Μελάνια φωτογραφίζονται με αμερικανούς στρατιώτες στο ΙράκΟ Τραμπ και η Μελάνια φωτογραφίζονται με αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ

Η απόλυτη μυστικότητα του ταξιδιού

Οπως ανέφερε στο twitter ο ανταποκριτής του CBS στον Λευκό Οίκο Μάρκ Νόλερ, ένα προεδρικό ταξίδι στο Ιράκ είναι μια κίνηση άκρως απόρρητη.

Δεν ειδοποιήθηκε ο Τύπος παρά μόνο η ομάδα των δημοσιογράφων που πήγε μαζί του και καλύπτει την επίσκεψη.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ είχαν σαφή απαγόρευση να μην μεταδώσουν την είδηση μέχρι να προσγειωθεί το προεδρικό αεροσκάφος στο Ιράκ.

Οι επιβαίνοντες στο Air Force One μπήκαν με άκρα μυστικότητα στο αεροσκάφος και την απογείωσή τους κάλυπτε το σκοτάδι. Οσοι ήταν στο προεδρικό αεροσκάφος πήραν εντολές να κλείσουν τα κινητά τους και να κλείσουν τις κουρτίνες στα παράθυρα.

Δείτε το βίντεο από το Foxnews:

Οι ανησυχίες Τραμπ για την ασφάλεια της Μελάνια

Οταν οι δημοσιογράφοι που συνόδευαν τον αμερικανό πρόεδρο των ρώτησαν αν ανησυχούσε για το ταξίδι στο Ιράκ απάντησε: «Απολύτως». Οπως εξήγησε, μετέφερε τις ανησυχίες του στους αρμόδιους της αμερικανικής προεδρίας και ως προς την ασφάλεια της Πρώτης Κυρίας εξ ου και ελήφθησαν προφυλάξεις, όπως η επίσκεψη κατά την διάρκεια της νύχτας.

Η ίδια η γραμματέας του Λευκού Οίκου ανήρτησε ένα ακόμη tweet στο οποίο φαίνονται οι αμερικανοί στρατιώτες να υποδέχονται με ιαχές και συνθήματα το προεδρικό ζεύγος στο Ιράκ.

 Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έβγαλαν πολλές σέλφις, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε κατά την ομιλία του στους στρατιώτες, πως «δεν είναι καθόλου στον σχεδιασμό του» η απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από το Ιράκ.

Τραμπ: Οι ΗΠΑ δεν θα παίζουν πλέον τον ρόλο του «παγκόσμιου χωροφύλακα»

Ωστόσο, ο Τραμπ υπερασπίστηκε την απόφασή του να αποσύρει τις δυνάμεις των ΗΠΑ από τη Συρία, όπου πολεμούσαν κατά του ISIS.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του έσπευσε να πει ακόμη πως οι ΗΠΑ δεν μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν τον ρόλο του «παγκόσμιο χωροφύλακα».

Απευθυνόμενος προφανώς προς τις αρχές του Ιράκ είπε: «Αυτοί οι άνθρωποι πρόκειται να αρχίσουν να κάνουν πολλή δουλειά από μόνοι τους και να πληρώνουν γι’ αυτό, γιατί οι ΗΠΑ δεν μπορεί να συνεχίσουν να είναι ο παγκόσμιος χωροφύλακας».

Πρόσθεσε πως «δεν μου αρέσει να στέλνω γράμματα σε γονείς και να τους πληροφορώ ότι ο γιος σας ή η κόρη σας πέθανε». «Δεν μου αρέσει να το κάνω. Το κάναμε για πολύ καιρό αυτό».

Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ πέρασε περίπου 3 ώρες στην αμερικανική βάση Al-Asad δυτικά της Βαγδάτης.

Συνάντησαν τους στρατιώτες στην αίθουσα εστιατορίου και είχαν ενημέρωση από τον αμερικανό πρέσβη στο Ιράκ και τους διοικητές αξιωματικούς.

Τα άρβυλα της Μελάνια

Από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, την παράσταση έκλεψαν τα παπούτσια της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ που παραπέμπουν σε στρατιωτικές αρβύλες

Τα παπούτσια της Μελάνια Τραμπ, ειδικά επιλεγμένα για την επίσκεψη στο ΙράκΤα παπούτσια της Μελάνια Τραμπ, ειδικά επιλεγμένα για την επίσκεψη στο Ιράκ

Χαμογελαστός ο Τραμπ απευθύνει ομιλία στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ-Φωτογραφία: AP Photo/Andrew HarnikΧαμογελαστός ο Τραμπ απευθύνει ομιλία στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ-Φωτογραφία: AP Photo/Andrew HarnikΝτόναλντ και Μελάνια Τραμπ χαιρετούν τους αμερικανούς στρατιώτες Φωτογραφία: AP Photo/Andrew HarnikΝτόναλντ και Μελάνια Τραμπ χαιρετούν τους αμερικανούς στρατιώτες Φωτογραφία: AP Photo/Andrew HarnikΕνα χριστουγεννιάτικο φιλί του Ντόναλντ στη Μελάνια -Φωτογραφία: AP Photo/Andrew HarnikΕνα χριστουγεννιάτικο φιλί του Ντόναλντ στη Μελάνια -Φωτογραφία: AP Photo/Andrew HarnikΧαιρετισμό στα αμερικανικά στρατεύματα απηύθυνε και η Μελάνια Τραμπ -Φωτογραφία: AP Photo/Andrew HarnikΧαιρετισμό στα αμερικανικά στρατεύματα απηύθυνε και η Μελάνια Τραμπ -Φωτογραφία: AP Photo/Andrew HarnikΗ αντίδραση των αμερικανών στρατιωτών στη θέα του Τραμπ -Φωτογραφία: AP Photo/Andrew HarnikΗ αντίδραση των αμερικανών στρατιωτών στη θέα του Τραμπ -Φωτογραφία: AP Photo/Andrew HarnikΧαλαρός και ευδιάθετος ο αμερικανός πρόεδρος -Φωτογραφία: AP Photo/Andrew HarnikΧαλαρός και ευδιάθετος ο αμερικανός πρόεδρος -Φωτογραφία: AP Photo/Andrew HarnikΤο ζεύγος Τραμπ μπαίνει στην αίθουσα που είχε συγκεντρωθεί το στρατιωτικό προσωπικό Φωτογραφία: AP Photo/Andrew HarnikΤο ζεύγος Τραμπ μπαίνει στην αίθουσα που είχε συγκεντρωθεί το στρατιωτικό προσωπικό Φωτογραφία: AP Photo/Andrew HarnikΟ Τραμπ μιλά στους αξιωματικούς -Φωτογραφία: AP Photo/Andrew HarnikΟ Τραμπ μιλά στους αξιωματικούς -Φωτογραφία: AP Photo/Andrew Harnik

«Θα περιμένω όσο χρειαστεί για το τείχος»

«Ο Αμερικανικός λαός απαιτεί ένα τείχος», δήλωσε ο Τραμπ από την Αεροπορική Βάση Αλ Άσαντ στο Ιράκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε πως είναι έτοιμος να περιμένει όσο χρειαστεί προκειμένου να εξασφαλίσει πέντε δισεκατομμύρια δολάρια από τους φορολογούμενους ώστε να κατασκευάσει τον φράχτη που επιθυμεί στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, μια απαίτηση που έχει οδηγήσει σε μερικό κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης το οποίο διανύει τώρα την πέμπτη ημέρα του.

Κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στο Ιράκ ο Τραμπ επέρριψε την ευθύνη για το κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, η οποία αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στις 3 Ιανουαρίου.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει προηγουμένως πως είναι έτοιμος για ένα μακρύ κλείσιμο και όταν ρωτήθηκε σήμερα πόσο πολύ μπορεί να περιμένει προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει είπε: «Ό,τι χρειαστεί».

«Η Νάνσι κάνει κουμάντο», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, αφήνοντας να εννοηθεί πως η αντίθεσή της στο αίτημά του για τη χρηματοδότηση του φράχτη συνδέεται με την ανάγκη της Πελόζι να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους προκειμένου να εκλεγεί.

Η εκλογή της Πελόζι στην προεδρία της Βουλής «κλείδωσε» εν πολλοίς πριν από εβδομάδες.

Οι φήμες για το μυστικό ταξίδι του Air Force One

Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει παγκοσμίως φήμες για ένα μυστικό ταξίδι του Air Force One το οποίο εθεάθη πάνω από το Ην. Βασίλειο. Χρήστες των social media ανήρτησαν και σχετική φωτογραφία:

Πηγή: Τραμπ και Μελάνια σε ταξίδι-αστραπή στο Ιράκ -Τα απίστευτα μέτρα ασφαλείας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ταξιδεψε τοσα χιλιομετρα ,τον κατεχειροκροτησαν οι στρατιωτικοι Αμερικανοι , αλλα δεν επρεπε να φορεσει στολη εκστρατειας;;; .
    Δεν ειδε το αλμπουμ των φωτογραφιων του υπουργου μας Εθνικης Αμυνης κ. κ. Καμμενου κατα τις επισκεψεις του σε στρατιωτικες εγκαταστασεις;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα