ΓΑΛΛΙΑ: Στρατηγοί στο προσκήνιο!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Στρατηγός Αντουάν Μαρτινέζ

[Κατηγορούν με επιστολή τους το Πρόεδρο Μακρόν για προδοσία αν εγκρίνει το Σύμφωνο του Μαρακές για τη μετανάστευση. Και ενώ ο Μακρόν διπλωματικότατα έστειλε στο Μαρακές έναν διπλωμάτη, – νάναι καλά τα Κίτρινα Γιλέκα – ο πρωθυπουργός μας έσπευσε να υπογράψει από τους πρώτους. Από τότε που το πέταμα της γραβάτας είναι μέγιστη κοινωνική κατάκτηση, υπογράφουμε τα πάντα. Όχι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα έσπευδε. Ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Και ας μας πουν τουλάχιστο – αν το ξέρουν και οι ίδιοι – πόσους μετανάστες περιμένουν στην Ελλάδα και ποια θα είναι η οικονομική επιβάρυνση του καθενός μας για την αποκατάστασή τους. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής. Ε.Δ.Ν.]

Κύριε Πρόεδρε,

Είσαστε έτοιμος να εγκρίνετε στις 19 Δεκεμβρίου το «Παγκόσμιο Σύμφωνο για ασφαλή, τακτική και μόνιμη μετανάστευση» το οποίο καθιερώνει ένα πραγματικό δικαίωμα στη μετανάστευση. Μπορεί να επιβληθεί στην εθνική μας νομοθεσία μέσω προϋφισταμένων συνθηκών ή της αρχής της κοινής ευθύνης που ορίζεται σε αυτό το σύμφωνο.

Εχουμε τη γνώμη ότι η μόνη κυριαρχία που θα παραμείνει στη Γαλλία θα είναι να καθορίσει  ελεύθερα τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να εφαρμοστούν οι στόχοι του συμφώνου. Δεν μπορείτε να εκχωρήσετε αυτό το νέο τμήμα της εθνικής κυριαρχίας χωρίς δημόσιο διάλογο, όταν το 80% του γαλλικού πληθυσμού θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να σταματήσουμε ή να ρυθμίσουμε δραστικά τη μετανάστευση. Αποφασίζοντας μόνος σας να υπογράψετε αυτό το σύμφωνο, θα προσθέσετε έναν επιπλέον επαναστατικό κίνητρο στην οργή ενός ήδη κακομεταχειρισμένου λαού. Θα καταστείτε ένοχος άρνησης της δημοκρατίας, και μάλιστα προδοσίας έναντι του έθνους.

Επιπλέον, τα οικονομικά της χώρας μας είναι αναιμικά και το χρέος μας αυξάνεται. Δεν μπορείτε να αναλάβετε τον κίνδυνο πρόκλησης μιας δαπανηρής μεταναστευτικής ροής χωρίς να έχετε αποδείξει προηγουμένως ότι δεν θα αναγκαστείτε να καταφύγετε σε περισσότερους φόρους για να εκπληρώσετε τους στόχους του συμφώνου. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να είστε σε θέση, με όρους ασφάλειας, να περιορίσετε τις συνέπειες που συνδέονται με την άφιξη  εξωευρωπαϊκών πληθυσμών. Τέλος, δεν μπορείτε να αγνοείτε ότι η ίδια η ουσία της πολιτικής είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στο εξωτερικό και της ομόνοιας στο εσωτερικό. Αλλά, αυτή η ομόνοια  μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν διατηρήσουμε μια ορισμένη εσωτερική συνοχή της κοινωνίας, της μόνης ικανής να επιτρέψει τη βούληση να ενεργούμε από κοινού, κάτι που γίνεται ολοένα και πιο προβληματικό σήμερα.

Στην πραγματικότητα, το γαλλικό κράτος συνειδητοποιεί λίγο αργά την αδυναμία ενσωμάτωσης υπερβολικά μεγάλων πληθυσμών, και επιπλέον από εντελώς διαφορετικό πολιτισμό, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί τα τελευταία σαράντα χρόνια σε περιοχές που δεν υπόκεινται πλέον στους νόμους της Δημοκρατίας.

Δεν μπορείτε να αποφασίσετε μόνος σας να διαγράψετε τα πολιτιστικά μας σύμβολα αναφοράς και να μας στερήσετε τη σαρκική πατρίδα μας.

Ως εκ τούτου, σας ζητούμε να αναβάλλετε την υπογραφή αυτού του συμφώνου και να ζητήσετε με δημοψήφισμα από τους Γάλλους να αποφανθούν γι’ αυτό το έγγραφο. Είστε υπεύθυνος έναντι των Γάλλων για τις ενέργειές σας. Η εκλογή σας δεν συνιστά λευκή επιταγή.

Ο στρατηγός Aντουάν Μαρτινέζ

Πρόεδρος της Ένωσης Εθελοντών για τη Γαλλία

Υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία του στρατηγού Μαρτινέζ κατά της ψήφισης αυτού του συμφώνου, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ στις 19 Δεκεμβρίου.

(Ακολουθούν οι υπογραφές του πρώην υπουργού Αμυνας Σαρλ Μιγιόν, δέκα στρατηγών, ενός ναυάρχου και ενός συνταγματάρχη)

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Πηγή: https://volontaires-france.fr/lappel-des-generaux-contre-marrakech/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα