«Ημέρα της ‘μακεδονικής’ γλώσσας στη Ρουμανία»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με την παρουσία ανώτερων αξιωματούχων των ρουμανικών κρατικών θεσμών, γερουσιαστών, βουλευτών και εκπροσώπων του Συλλόγου των  Σλαβομακεδόνων στη Ρουμανία καθώς και εκπροσώπων άλλων εθνικών μειονοτήτων, γιορτάστηκε η «Ημέρα της Μακεδονικής Γλώσσας στη Ρουμανία» στις εγκαταστάσεις της Διπλωματικής Λέσχης στο Βουκουρέστι.

Οι ομιλητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Σλαβομακεδόνες στη  Ρουμανία αποτελούν γέφυρα συνεργασίας για τη διατήρηση της παραδοσιακής φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών, τόσο σε θεσμικό όσο και σε εθνικό, πολιτιστικό, γλωσσικό  επίπεδο.

Στην εκδήλωση τονίστηκε ότι η Ρουμανία είναι ένας σταθερός υποστηρικτής των θεμελιωδών εθνικών συμφερόντων των Σκοπίων για την ένταξη στην ΕΕ, τη περιφερειακή συνεργασία και τη συνολική σταθερότητα, την οικονομική και κοινωνική ευημερία όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Η Ρουμανία από την 1η Ιανουαρίου 2019 αναλαμβάνει την εξαμηνιαία προεδρία της ΕΕ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν τους ονόμασαν σλαβομακεδόνες καλά έκαναν αν όμως τους ονόμαζαν μακεδόνες?
    Η Ρουμανία είναι / ήταν μπλεγμένη στο μακεδονικό μέσω των Βλάχων που κατοικούν σ’ αυτήν .

  2. ”Γιορτασθηκε η ημερα της Μακεδονικης γλωσσας” και οχι της Σλαβομακεδονικης , οπως τουλαχιστον γραφει το δημοσιευμα.
    Αλλα οι Ρουμανοι ξεχασαν την συνοδο του ΝΑΤΟ , που εγινε εκει τον Απριλιο του 2008 και επεισθησαν και αυτοι απο τον τοτε πρωθυπουργο της Ελλαδος κ. Καραμανλη , να μη ενταξουν τα Σκοπια στο ΝΑΤΟ ,-μαλλον γιατι και τοτε ο πολυς και φυγας τωρα Γκρουεφσκι ηθελε κατι τετοια για να συμφωνησει- και τωρα τα καταφεραν οι δυο φερελπιδες νεαροι πρωθυπουργοι κ.κ. Τσιπρας και Ζαεφ ”για να σκασουν απο ζηλεια ”οι κ.κ. Καραμανλης και Γκρουεφσκι , μια που τοσο καμαρωνουν και οι δυο τους για την Συμφωνια των Πρεσπων;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα