Η ΕΥΤΕΛΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ.

13/12/18 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 207 εμφανίσεις
 
Σχόλιο του Άρδην
 
Ένας πρωθυπουργός που έχει συγκεντρώσει την οργή της απόλυτης πλειοψηφίας (σταθερά παραπάνω από 70%) για την σύναψη της καταστροφικής συμφωνίας των Πρεσπών, έρχεται τώρα στην πόλη για να προπαγανδίσει τις υποτιθέμενες αρετές της, καταγγέλλοντας μάλιστα αυτήν την απόλυτη πλειοψηφία ως «εθνικιστική». Αυτό είναι το νόημα της αυριανής συγκέντρωσης του κυβερνώντος κόμματος, και γι’ αυτό επί της ουσίας συνιστά αντισυγκέντρωση, καθώς προσβάλει ευθεία το κοινό αίσθημα της πόλης, της Μακεδονίας και της Ελλάδας ολάκερης.
 
Μια κυβερνητική προβοκάτσια με εμφυλιακές στοχεύσεις, σχεδιασμένη έτσι ώστε να πριμοδοτήσει τις αντιδράσεις της άκρας δεξιάς για να ενισχυθεί η ταύτιση (και άρα ο διασυρμός) της κοινωνικής πλειοψηφίας με αυτήν. Όλα τούτα είναι ρήτρες, από το υπό εκτέλεση συμβόλαιο των Πρεσπών, στο οποίο αναφέρεται ρητώς η δέσμευση των δυο πλευρών να προωθήσουν την συμφωνία μέσα στις κοινωνίες τους, και να αποτρέψουν οποιαδήποτε αντίδραση από την βάση. H κυβέρνηση δεν έχει δώσει τον λόγο της μόνο στο γειτονικό κράτος, με την υπογραφή της, αλλά κυρίως έχει δεσμευτεί απέναντι στις ΗΠΑ και την Γερμανία, να προχωρήσει τους σχεδιασμούς τους για την στερέωση της επιρροής τους στην Βαλκανική.
 
Εν τω μεταξύ, βέβαια, το αφήγημα της «διπλωματικής επιτυχίας» έχει καταπέσει πανηγυρικά, καθώς η ερμηνεία της συνθήκης στην οποία προβαίνει η ΠΓΔΜ, οδηγεί στις ακρότατες συνέπειές της την αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και υπηκοότητας, δηλαδή στην επανενίσχυση του αλυτρωτισμού μέσω της έμμεσης αναγνώρισης «μακεδονικής» εθνότητας -τραγικό ολίσθημα της ελληνικής πλευράς το οποίο ο Ζάεφ χρησιμοποιεί καθημερινά, και θα μεταβάλει σε σημαία του από την στιγμή που αυτή θα κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.
 
Με τέτοιες προβοκατόρικες συγκεντρώσεις, λοιπόν, η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταλήξει στην τελική ευθεία αποδοχής της Συμφωνίας. Πράξη εξόχως αντιδημοκρατική, καθώς όχι μόνο αντιστρατεύεται σκανδαλωδώς την λαϊκή βούληση, αλλά την υβρίζει και την διασύρει -σε συντονισμό με τα παρακρατικά της τάγματα εφόδου που έχουν εξαπολύσει ένα κυνήγι μαγισσών για να ποινικοποιήσουν ως φασιστική κάθε έννοια πατριωτισμού.
 
Η μόνη απάντηση στον γκεμπελικό εθνομηδενισμό (που είναι ίδιος είτε εμφανίζεται με το πρωθυπουργικό κοστούμι ή με τις κουκούλες και τις βαριοπούλες) είναι η γενίκευση της αντίδρασης του λαού, η καταγγελία της κοινοβουλευτικής συμπαιγνίας για την κύρωση της συμφωνίας, η απαίτηση για δημοψήφισμα προς αποκατάσταση της δημοκρατίας, και βέβαια, η απομόνωση των ακραίων πατριδοκάπηλων στοιχείων που παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης τροφοδοτώντας την προπαγάνδα της από την ανάποδη.
 
Όσο για την κρατική φιέστα της ΔΕΘ, ισχύουν δυο πράγματα: Πρώτον, ένας πρωθυπουργός που υβρίζει και διασύρει ολόκληρο τον λαό της Μακεδονίας με τις πράξεις και τα λόγια του είναι ανεπιθύμητος στην πρωτεύουσά της. Δεύτερον, το δικαίωμα στην ελεύθερη γνώμη και την διαδήλωση του λαού, όταν θίγονται τόσο αλαζονικά τα δίκαιά του είναι ιερό, συνταγματικά κατοχυρωμένο και προϋπόθεση πραγματικής δημοκρατίας -όχι της συριζαϊκής, που ισχύει μόνον για τους εγκάθετους, τους συμφωνούντες και τους οπαδούς της εξουσίας της.
 
Άρδην Θεσσαλονίκης

Category: Προτεινόμενα άρθρα

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

Ροή ειδήσεων

  17/1/19 | (0 σχόλια)
  ΚΟΣΜΟΣ 16.01.2019 : 22:40  A.P. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιδεικνύει το γεύμα αποτελούμενο από χάμπουργκερ, το οποίο πλήρωσε ο ίδιος, όπως έσπευσε να επισημάνει. ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την πρόθεσή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ φέρεται να εξέφρασε επανειλημμένως το 2018 ο ...

  17/1/19 | (0 σχόλια)
  Συνέντευξη τύπου της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας για την Συμφωνία των Πρεσπών, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)  EUROKINISI Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας σχεδιάζει η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών - Ελλάδος, αλλά και υπογραφή κειμένου διαφωνίας στην Συμφωνία των Πρεσπών. Μάνος Φραγκιουδάκης 16 Ιανουαρίου 2019 15:56 Πέραν ...

  17/1/19 | (0 σχόλια)
  [Εντύπωση προκαλεί ότι από την Εκθεση αυτή της ΜΚΟ απουσιάζουν αριθμητικά στοιχεία ούτε γίνεται ειδική μνεία στη Συρία. Και ο ιστότοπος της Οργάνωσης δεν μας διαφώτισε περισσότερο. Οφείλουμε ωστόσο να παρατηρήσουμε ότι η συνενοχή ιεραποστολών με την αποικιοκρατία ...

  17/1/19 | (0 σχόλια)
  Η ελληνική κυβέρνηση ανέμενε τη ρηματική διακοίνωση, η οποία αποτελούσε τυπική διαδικασία, προκειμένου να δρομολογήσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα, φέρνοντας τη συμφωνία προς έγκριση στην ελληνική Βουλή Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε το βράδυ ότι επέδωσε στον επικεφαλής ...
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας