Πώς το Μαξίμου «εξαφάνισε» τον Πούτιν!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αγγελος Κωβαίος 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 Protagon.gr

Και όμως: η επίσημη ενημέρωση για την συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, περιελάμβανε μόνο τις ερωταπαντήσεις του Πρωθυπουργού. Κάτι ενόχλησε στα όσα είπε ο ρώσος φίλος και τον «έφαγαν»…

Η επικοινωνιακή τακτική του Μεγάρου Μαξίμου δεν παύει να εκπλήσσει. Η εφευρετικότητα των υπευθύνων είναι ανεξάντλητη και ομολογουμένως οδηγεί την πολιτική επικοινωνία σε νέα μονοπάτια. Το τελευταίο αξιοθαύμαστο δείγμα προσφέρθηκε στον απόηχο της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Μόσχα και της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας από κοινού με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οσοι την παρακολούθησαν στη ζωντανή μετάδοση διαπίστωσαν λίγο πολύ ότι τουλάχιστον από πλευράς Πούτιν ήταν κάπως διεκπεραιωτικά τα πράγματα. Διάβαζε κάτι αριθμούς για τους ρώσους τουρίστες, κάτι άλλους για τις εμπορικές σχέσεις και, τέλος πάντων, κάπως φαινόταν ότι περίμενε πότε θα ξεμπερδεύει.

Κάπως πιο ενθουσιώδης ήταν ο Πρωθυπουργός, ο οποίος προφανώς και πίστευε ότι πρόκειται για βαρυσήμαντη επίσκεψη, αν και είναι άγνωστο τι οφέλη μπορεί να έχει η χώρα, έτσι όπως τα έχει κάνει η κυβέρνηση στις σχέσεις με την Ρωσία. Στις οποίες, εν πάση περιπτώσει, η ίδια είχε επενδύσει χωρίς να την ζορίζει και κανείς και για δικούς της λόγους…

Μέσα σε αυτή την πληκτική ατμόσφαιρα, κάποια στιγμή κάτι άστραψε. Ηταν τότε που ο πρόεδρος Πούτιν δέχθηκε μία ερώτηση από ρωσίδα δημοσιογράφο, η οποία προφανώς και δεν τον αιφνιδίασε. Η ερώτηση αφορούσε τις απελάσεις των ρώσων διπλωματών το προηγούμενο καλοκαίρι, με επίκληση παρεμβάσεις στο Σκοπιανό. Και η απάντηση, όπως μεταδόθηκε από την ταυτόχρονη διερμηνεία, ήταν: «Από την αρχή δεν συμφωνούσαμε με τις απελάσεις διπλωματών», με την προσθήκη ότι είναι «σαχλαμάρες τα περί συνωμοσίας εις βάρος της Ελλάδας».

Ο Πρωθυπουργός δεν απάντησε στο «σαχλαμάρες». Ακόμη και αν η ακριβής διατύπωση ήταν άλλη -αλλά πάντως ο κ. Τσίπρας την ίδια διερμηνεία άκουγε- κολακευτική και μετριοπαθής δεν θα ήταν. Προφανώς και ο Πούτιν ήθελε να τα πει αυτά. Και όταν λέγονται έτσι κάποια πράγματα δημοσίως στο πλαίσιο μίας επίσκεψης, κάτι σημαίνει.

Πού κολλάει τώρα η επινοητικότητα των επικοινωνιακών εγκεφάλων του Μαξίμου; Προφανώς για να μην υπάρχουν οι «σαχλαμάρες» κάπου καταγραμμένες, το δελτίο Τύπου που διανεμήθηκε μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου εμφάνιζε τον κ. Τσίπρα να την έχει δώσει μόνος του! Ή πιο ορθά, είχε τον τίτλο: «Δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν».

Περιλαμβάνονταν σε αυτό μόνο οι ερωταπαντήσεις του έλληνα πρωθυπουργού και όχι του ρώσου προέδρου… Είναι και αυτό μία άποψη για την ενημέρωση από ένα επιτελείο που κατά τα άλλα ενοχλείται από τη «μαύρη αντικυβερνητική προπαγάνδα».

Πηγή: Protagon.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευνοητη και κατανοητη αγαπητε κ. δημοσιογραφε η ”εξαφανιση”απο το ΜΑΞΙΜΟΥ του κ. Πουτιν , που ειπε την πρωτοφανη σε συνεντευξη τυπου δυο ηγετων φραση ”κανατε σαχλαμαρες”, οταν αυτο το Μαξιμου ουδεπωποτε εδωσε την εντυπωση οτι ο κ. Τσιπρας κανει οχι τετοια χονδροειδη λαθη , αλλα ουτε και απλα λαθη.
    Ηταν ομως αναποτελεσματικη η ”εξαφανιση” γιατι αυτην την φραση την ακουσαν οσοι Ελληνες παρακολουθουσαν την συνεντευξη και οι οποιοι φυσικα την δημοσιοποιησαν αυθωρει και παραχρημα και στους αλλους , απο τους οποιους οι σοβαρωτεροι ”δεν χωνεψαν” αυτην την ευθεια προσβολη του κ. πρωθυπουργου τους απο τον κ. Πουτιν .
    Σημασια εχει οτι η Ιστορια την κατεγραψε .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα