Τζανακόπουλος, ο πιστός σύμμαχος του Ζάεφ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Υπάρχει μόνο ένα πράγμα χειρότερο από το να δίνει μάχη κανείς έχοντας συμμάχους και αυτό είναι να αγωνίζεται χωρίς αυτούς» έλεγε ο Τσόρτσιλ από το Λονδίνο κάποτε. Από την ίδια κοσμοπολίτικη πόλη, αρκετές δεκαετίες πιο μετά, έφυγε και ο σημερινός Έλληνας υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με τον τίτλο του υποψήφιου διδάκτορα, επιστρέφοντας στην πατρίδα του για να ασχοληθεί με τα κοινά. Πόσο καλά το κάνει; Η θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις Ζάεφ περί «μακεδονικής» γλώσσας είναι μια καλή ευκαιρία για να δούμε τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης μέσω του κ.Τζανακόπουλου.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον Real fm, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Ζάεφ είπε: «Ο κ. Ζάεφ δίνει μια δύσκολη μάχη σε ένα κλίμα που επιβαρύνεται με καχυποψίες, εθνικισμούς σωβινιστικές αντιλήψεις. Αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι και στην Ελλάδα αναπτύχθηκαν τέτοιου είδους αντιλήψεις. Γι’ αυτο ο κ. Ζάεφ διασκεδάζει αυτές τις εντυπώσεις. Δεν αφήνεται ανοιχτό κανένα περιθώριο [από τη Συμφωνία των Πρεσπών] νομικά και πολιτικά για αλυτρωτισμούς«.

Για να είμαστε ειλικρινείς, σε μεγάλο βαθμό ο κ. Ζάεφ δεν έκανε τίποτα άλλο από το να επαληθεύσει on air αυτά που πράγματι λέει η συμφωνία, αστερίσκοι γαρ. Οι καλοί στρατηγοί (Ζάεφ) εκμεταλλεύονται τα κενά στην εχθρική παράταξη (Τσίπρας-Κοτζιάς). Ωστόσο, υπάρχουν σημεία της Συμφωνίας που έχουν παραβιαστεί από τις συνταγματικές μεθοδεύσεις του κ. Ζάεφ. Η αναφορά του όρου «μακεδονικό κράτος» (αρ. 36) και η συνταγματική δέσμευση «να μεριμνά» η ΠΓΔΜ «για τους ανήκοντες στον μακεδονικό λαό που ζουν στο εξωτερικό» είναι απολύτως αποδεκτά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο κ.Τζανακόπουλος, ουσιαστικά, κάλυψε πλήρως τον κ. Ζάεφ, δικαιώνοντας ουσιαστικά τις τοποθετήσεις του, στρέφοντας μάλιστα τα πυρά του στο εσωτερικό. Άρα, εκατομμύρια Έλληνες έχουν μολυνθεί από τον σωβινισμό, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας;

Δεν έχει καμία σημασία αν διαθέτει ή όχι το διδακτορικό δίπλωμα ο Έλληνας υπουργός. Άλλωστε, καθώς φαίνεται δεν χρειάζεται PhD για να καταλάβει κανείς ότι προφανώς και η Συμφωνία έχει ωραιότατα περιθώρια για αλυτρωτισμούς. Ωστόσο, η γραφή και ανάγνωση απέχει από την αντίληψη πάρα πολύ και ο κ.Τζανακόπουλος το αποδεικνύει κάνοντας τον Ζάεφ να χαμογελάει και τον Τσόρτσιλ να σκάει στα γέλια.

slpress.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα