ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΥ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τα “Κιτρινα Γιλέκα” έχουν και μια άλλη διάσταση. Την δικαιολογημένη αντίθεση των γαλλικών προαστίων (banlieue) κατά του κέντρου των πόλεων και, κυρίως, της γαλλικής επαρχίας κατά του συγκεντρωτισμού του Παρισιού.
Η Γαλλία, όπως και η Ελλάδα, είναι ένα άκρως συγκεντρωτικό κράτος.
Η δυσαρέσκεια της περιφέρειας είναι έντονη.
Ο Μακρόν, παρασύρθηκε απο τη μαρξιστική ανάλυση που θεωρεί το οικονομικό ως το “σε τελευταία ανάλυση καθοριστικό στοιχείο” και εξήγγειλε οικονομικές παροχές. Δεν αρκούν.
Και ο Μακρόν και η γαλλική και η ελληνική αριστερά θα συνειδητοποιήσουν γρήγορα πως εκείνο που, πλέον, λείπει δεν είναι η αδυναμία οικονομικής επιβίωσης. Αλλά νοήματος ζωής μέσα στο οποίο υπάρχει και το οικονομικό πρόβλημα.
Η διαχρονική αντιπαράθεση αν το οικονομικό στοιχείο ή το εποικοδόμημα είναι το καθοριστικό βρίσκει άλλη μια φορά πειραματική εφαρμογή στο γαλλικό κοινωνικό εργαστήρι.
Είμαστε στη μεταβατική φάση μιας εποχής προς μια άλλη που
θα ταλανίσει την ανθρωπότητα τα επόμενα 30 χρόνια.
Απο αυτής της πλευράς, στην Ελλάδα, η επιβολή του παρηκμασμένου αθηναϊκού προτύπου ζωής έχει τελειώσει.
Κάποια στιγμή ο κόσμος, έστω και υποσυνείδητα θα εξεγερθεί.

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Δεν αρκούν.
    Και ο Μακρόν και η γαλλική και η ελληνική αριστερά θα συνειδητοποιήσουν γρήγορα πως εκείνο που, πλέον, λείπει δεν είναι η αδυναμία οικονομικής επιβίωσης. Αλλά νοήματος ζωής μέσα στο οποίο υπάρχει και το οικονομικό πρόβλημα.”

    E, μα Ανιχνεύσεις, όταν κάποιοι συζητούσαμε εδώ πέρα επί θεμάτων φαινομενικά “άσχετων” προς τις εκάστοτε πολιτικο-οικονομικές συγκυρίες , δηλαδή όταν συζητούσαμε περί νοήματος ζωής μας θεωρούσατε γραφικούς κι εκτός θέματος ……

    Τώρα , στο παρά πέντε, θα βρεθεί ξαφνικά το νόημα, επειδή κάποιοι φόρεσαν κίτρινα γιλέκα ; Χλωμό το εγχείρημα – να, σαν το γιλέκο.

  2. Όσο αυθεντικό είναι να μάχεσαι (sic) για το φόρο στις βενζίνες, αλλά τόσο τελειωμένο πολιτικά είναι να προσφέρεις 100€ έτσι αγοραία, στην ψύχρα.

    Ο Μακρόν βούτηξε στο βούρκο με τη μία χθες. 🙁

    • Μηπως στο πνευμα ”Ελλας Γαλλια συμμαχια” μιμηθηκε καποιον Ελληνα , που εδω και 3 μηνες μοιραζει λιγωτερα μεν ,αλλα και δεν σταματαει ,παρ’οτι ”βουταει”;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα