Ποιος είναι ο κουμπάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και γιατί φοβάται το άνοιγμα των λογαριασμών του στην Ελβετία; Το ερώτημα είναι καίριας σημασίας και προκύπτει από τη δημοσιογραφική έρευνα, που αφορά -ενδεχομένως- ένα ακόμη σκάνδαλο, στο οποίο μπορεί να υπάρχει ανάμειξη του περιβάλλοντος του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και του ιδίου!

Επειδή για όλους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητος, δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση, στον κανόνα αυτό ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, που είναι ήδη προφυλακισμένος με τη γυναίκα του Σταυρούλα Κουράκου.

Η αθωότητα  του κ. Παπαντωνίου θα μπορούσε, λοιπόν, να λάμψει και να κλείσουν όλα τα στόματα, αν ο στενός του συνεργάτης και κουμπάρος του δεχόταν να ανοίξουν οι προσωπικοί του λογαριασμοί στην Ελβετία, για να φανεί ότι δεν υπάρχουν ύποπτα εμβάσματα, που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα εγκεκριμένα από τον Γιάννο την εποχή που ήταν στο ΥΕΘΑ.

Ο κουμπάρος του Γιάννου Παπαντωνίου

Ε, λοιπόν, ο κουμπάρος του Γιάννου Παπαντωνίου, που ονομάζεται Γιώργος Κανδαλέπας, κάνει ό, τι μπορεί από το 2013 για να εμποδίσει το άνοιγμα των λογαριασμών του ιδίου και της συζύγου του στην Ελβετία!

Αλήθεια, τι έχει να φοβηθεί; Γιατί ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν του ζητάει δημόσια να αφήσει την Ελληνική Δικαιοσύνη να ερευνήσει τους λογαριασμούς του, ώστε να αποδειχθεί περίτρανα ότι αυτά που λέγονται πως «δήθεν ο κ. Γιώργος Κανδαλέπας υπήρξε εισπράκτορας του κ. Γιάννου Παπαντωνίου» είναι πλήρως αναληθή και κακόβουλα;

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη συνδέει την υπόθεση αυτή με καταγγελίες για δωροδοκίες, που δόθηκαν από τη Γερμανική Εταιρεία HDW-FERROSTAL προς Έλληνες αξιωματούχους για τον εκσυγχρονισμό συγκεκριμένου αριθμού υποβρυχίων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ζητήθηκε η συνδρομή των Ελβετικών Αρχών

Οι προσπάθειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης έχουν ξεκινήσει από το 2013, όταν ζητήθηκε η δικαστική συνδρομή των Ελβετικών Αρχών, με το ζεύγος Κανδαλέπα να προσφεύγουν συνεχώς στους Εισαγγελείς και στα Δικαστήρια της Ελβετίας για να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο το άνοιγμα των προσωπικών τους λογαριασμών από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές.

europost.gr